ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΥΓΗΣ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΤΑ ΜΕΤΙΟΥ Αντί ο ΣΥΡΙΖΑ να σιωπά, βγάζει και γλώσσα για τα χάλια στη Σαμοθράκη

Προφανώς έχουν κοντή μνήμη τα «σαΐνια» του ΣΥΡΙΖΑ που αντί να μην βγάλουν άχνα για τα όσα συνέβησαν στη Σαμοθράκη μια και οι ίδιοι ήταν στην κυβέρνηση πριν ένα μήνα και είχαν την εξουσία στα χέρια τους να διορθώσουν τα αδιόρθωτα στις άγονες γραμμές των ακριτικών μας νησιών, βγαίνουν και από πάνω.

Μάλιστα τόσο οι τοπικοί βουλευτές όσο και η σιωπή του ίδιου του επιτίμου δημότη Σαμοθράκης Αλέξη Τσίπρα τα λέει όλα, για το θράσος να κατηγορούν την κυβέρνηση που έστω και καθυστερημένα έδωσε λύση.

Μάλιστα σε άρθρο της η ΑΥΓΗ επιτίθεται στον περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο λέγοντας τα εξής: «Οι διαδικασίες» φταίνε λέει ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας – Θράκης Χρήστος Μέτιος ενώ το κράτος είναι απών αμαυρώνοντας την εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό.

Μόνο ως αστειότητα μπορούν να ακουστούν τα λόγια του Περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας Θράκης, Χρήστος Μέτιου που μίλησε το πρωί στον ΑΝΤ1 για το πρόβλημα των αποκλεισμένων επισκεπτών αλλά και ολόκληρου του νησιού της Σαμοθράκης με ότι συνεπάγεται αυτό στον ανεφοδιασμό του σε τρόφιμα, φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης.

Το κράτος απών. Δεν φτάνει που δεν μπορούσε να βρεθεί πλοίο για τους αποκλεισμένους τουρίστες στην Σαμοθράκη και αναγκάστηκαν επί 8 μέρες να μείνουν στο νησί έπρεπε να πληρώσουν με δικά τους χρήματα τη σίτιση και την διανυκτέρευσή τους χωρίς να τους λέει κανείς αν θα αποζημιωθούν κάποτε για αυτό.

Ο Περιφερειάρχης επέρριψε τις ευθύνες «στις διαδικασίες» που όπως είπε «μπορεί να μην πληρωθεί» η διανυκτέρευση για αυτό προσπάθησαν να καλύψουν τη σίτιση…

«Δεν ήταν εύκολη η διατύπωση ενός τέτοιου αιτήματος (διανυκτέρευση) και για αυτό περιοριστήκαμε στην σίτιση για να μην υπάρξει πρόβλημα και σε αυτό για να μην υπάρξει πρόβλημα και σε αυτό» ανέφερε χαρακτηριστικά το πρωί στον ΑΝΤ1.

Όμως ούτε αυτό εξασφαλίστηκε για τους εγκλωβισμένους καθώς ένα σάντουιτς την ημέρα δεν το λες σίτιση. Έτσι στη συνέχεια το ονόμασε «λύση ανάγκης.»

Μετά από τις ερωτήσεις δημοσιογράφου παραδέχθηκε ότι θα μπορούσαν να εγκριθούν 30.000 ευρώ αντί για μόλις 10.000 αλλά όπως είπε: «Δεν μπορούσαμε να αιτιολογήσουμε γεύματα σε εστιατόρια» για αυτό τους πέταξαν ένα σάντουιτς οπου στα κανάλια το ονομάζουν «σίτιση».

Και αναρωτιέται κανείς υπουργός Ναυτιλίας δεν υπάρχει; Ολόκληρος κρατικός μηχανισμός δεν μπορούσε να βρει μια λύση να ξεπεραστούν “οι διαδικασίες”, για να αποφύγει η χώρα την δυσφήμιση και να μην αμαυρωθεί η εικόνα της στο εξωτερικό;».

Εσείς που την είχατε διασύρει στα πέρατα της οικουμένης δεν έχετε λόγο πλέον μια και τα πεπραγμένα σας πληρώνουμε σήμερα και μάλιστα …αδρά!

Δ: ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22 - ΚΑΒΑΛΑ - Τ.Κ: 65302 / ΔΘ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΕΝΤΗ / ΑΦΜ : 800828862 ΔΟΥ: ΚΑΒΑΛΑΣ / ΤΗΛ: 2510 222141 / Εmail: evdomimera@gmail.com

Εβδόμη Ημέρα