Έριξαν λευκή πετσέτα εν όψει της ήττας τους λέει ο Γιώργος Καλαντζής Διορίζουν στη Βουλή κόρες και συνεργάτες λίγο πριν από την κάλπη

Διορισμοί και μετατάξεις από υπηρεσίες του δημοσίου σε προσωποπαγείς θέσεις στη Βουλή πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες ημέρες, όπως αποκαλύφθηκε από την κοινοβουλευτική διαύγεια. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ”Ελεύθερος Τύπος” στην κοινοβουλευτική διαφάνεια αναρτήθηκαν 33 μετατάξεις υπαλλήλων από διάφορες υπηρεσίες υπουργείων και ΟΤΑ στο περιβάλλον της Βουλής προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων στα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Ανάμεσα στους προσληφθέντες υπάρχει απόφοιτος λυκείου με «καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας» χωρίς άλλα στοιχεία αλλά και υπάλληλος του Αστεροσκοπείου Αθηνών που μετατάσσεται στη Βουλή. Όπως αναφέρει το συγκεκριμένο δημοσίευμα, με τους ίδιους ”ρυθμούς” συνεχίζονται οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και συμβασιούχων σε θέσεις δημοσιογράφων, δικηγόρων και διοικητικών υπαλλήλων ενώ πριν από λίγες μέρες η Βουλή προσέλαβε ως συμβασιούχους μετακλητούς υπουργείων που, μετά τις εκλογές, θα πρέπει να αναζητήσουν κανονική εργασία.
Από τις κινήσεις της τελευταίας στιγμής δεν λείπουν οι διορισμοί δημοσιογράφων στο κανάλι της Βουλής, καθώς και οι μετατάξεις θυγατέρων υπουργών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις δύο στελεχών της Βουλής σε σημαντικές θέσεις κάτω από τον Νίκο Βούτση, τα οποία φρόντισαν να διορίσουν τις κόρες τους λίγα μόλις 24ωρα προτού η εθνική αντιπροσωπεία διαλυθεί για τις εκλογές. Η πρώτη περίπτωση, που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις ακόμα και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι είδαν τις τροπολογίες που κατέθεσαν να κόβονται λόγω «ηθικής τάξης», είναι της διευθύντριας του γενικού γραμματέα της Βουλής, Βασιλικής Τσακανίκα. Η κόρη της, Αλεξάνδρα Αλεξανδροπούλου, διορίστηκε στις 31 Μαΐου 2019, στο Ίδρυμα της Βουλής, για έναν χρόνο.
Η κόρη της Τασίας
Απορίες και ερωτήματα προκαλεί η προκλητική ομολογία της Τασίας Χριστοδουλοπούλου, αντιπροέδρου της Βουλής, ότι τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αξιοποιούν τις τελευταίες ημέρες στην εξουσία για να διορίσουν και να βολέψουν συγγενείς και θυγατέρες. Η κυρία Χριστοδουλοπούλου ήταν καλεσμένη σε εκπομπή του Alpha και οι δημοσιογράφοι τη ρώτησαν αν προκύπτει κάποιο ηθικό ζήτημα από την αποκάλυψη ότι, λίγο πριν από τις εκλογές, η κόρη της μετατάχθηκε από άλλη υπηρεσία του Δημοσίου στη Βουλή των Ελλήνων στην οποία η κυρία Χριστοδουλοπούλου κατέχει τη θέση της αντιπροέδρου. Φανερά αμήχανη, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προς στιγμήν τα έχασε, αλλά μετά άρχισε να εξηγεί ότι φυσικά η κόρη της έχει όλα τα προσόντα, αλλά «ναι», είπε, «δεν βγήκε ξαφνικά η Βουλή να φωνάζει να προσλάβει την κόρη μου. Ε ναι -κατέληξε- προφανώς αξιοποιήθηκαν κάποιες διασυνδέσεις». Εννοώντας φυσικά κομματικές διασυνδέσεις, που δεν μπορούν άλλοι να χρησιμοποιήσουν παρά μόνο τα παιδιά των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Γιώργος Καλαντζής
Σχολιάζοντας τα παραπάνω χθες το πρωί μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Seven News ο πρώην βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Καλαντζής επισήμανε ότι «είναι το ήθος της πρώτης φοράς ψευτο Αριστεράς, αυτό που έγινε είναι ντροπή, πιθανόν και παλιά με κάποιους να γινόταν αλλά τελευταία εβδομάδα εν όψει εκλογών και με την βεβαιότητα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ φεύγει και η Νέα Δημοκρατία έρχεται, αυτό δεν θα τολμούσε να το κάνει κανείς, είναι φανερό ότι έχουν πετάξει λευκή πετσέτα, ξέρουν ότι θα χάσουν τις εκλογές και προσπαθούν να τακτοποιήσουν τα παιδιά τους….. είναι πέρα από κάθε κοινοβουλευτική λογική όμως τους ευχαριστούμε διότι αυτοί με τον διορισμό των παιδιών τους και η Γεννηματά με την αντιπαράθεση με τον Βενιζέλο φέρνουν κόσμο στην παράταξή μας στις εκλογές…».

Δ: ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22 - ΚΑΒΑΛΑ - Τ.Κ: 65302 / ΔΘ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΕΝΤΗ / ΑΦΜ : 800828862 ΔΟΥ: ΚΑΒΑΛΑΣ / ΤΗΛ: 2510 222141 / Εmail: evdomimera@gmail.com

Εβδόμη Ημέρα