Εθνική Αντίσταση Αγνόησαν την αντίσταση κατά των Βουλγάρων των Καβαλιωτών στον Άγιο Παύλο χθες οι ομιλητές

Ενοχλήθηκαν πολλοί Καβαλιώτες και μου μετέφεραν αυτή την ενόχληση τους όταν βρέθηκαν χθες στο μνημόσυνο υπέρ των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης που χθες γιορταζόταν στον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Παύλου. Οι ομιλητές μια καθηγήτρια και ο Μητροπολίτης Στέφανος ενώ αναφέρθηκαν γενικά για την αντίσταση σε όλη την Ελλάδα απέφυγαν είτε από άγνοια είτε γιατί μόνο την Γερμανική κατοχή θεωρούν σημαντική άσχετα στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη πλην τμήματος του Έβρου είχαν γνωρίσει την πιο σκληρή κατοχή μετά το ‘40 αυτή των Βουλγάρων.
@ Είναι κρίμα να αποσιωπάτε και από τους ταγούς του τόπου αυτή η καταστροφική κατοχή των Βουλγάρων που στοίχισε σε ζωές και χρήμα. Δεν ήτανε μόνο οι Γερμανοί ήτανε και οι Βούλγαροι που εξαθλίωσαν των Καβαλιώτικο λαό πλην αυτών που δέχθηκαν να συνεργαστούν μαζί τους.
@ Οι πληγές από την Βουλγαρική κατοχή το αναφέρω και για την κυρία καθηγήτρια αλλά και για τον Μητροπολίτη για πολλούς εν ζωή ακόμη είναι ανοιχτές.
@ Αλλά όταν ξεχνάμε εμείς οι ίδιοι την ιστορία μας γιατί να έχουμε απαίτηση να την θυμούνται οι άλλοι;

Δ: ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22 - ΚΑΒΑΛΑ - Τ.Κ: 65302 / ΔΘ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΕΝΤΗ / ΑΦΜ : 800828862 ΔΟΥ: ΚΑΒΑΛΑΣ / ΤΗΛ: 2510 222141 / Εmail: evdomimera@gmail.com

Εβδόμη Ημέρα