Γιώργος Γραμμένος “Δεν επιτρέπω τον κύριο Κουνάκο να είναι το τσιράκι της κυρίας Ελευθεριάδου”

Η χθεσινή συνεδρίαση ξεκίνησε με το αίτημα το οποίο ζητούσε να συνταχθεί και να ψηφιστεί ένα ψήφισμα από το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας για την ανάγκη δημιουργίας και λειτουργίας Ογκολογικής Κλινικής στο Νοσοκομείο Καβάλας.

Ο δήμαρχος αφού ανέφερε ότι το Νοσοκομείο Καβάλας είναι από τα καλύτερα ανέφερε ότι θα πρέπει να ενισχυθεί.

Η δημοτική σύμβουλος Μαρία Φραντζεσκάκη ζήτησε να συνταχθεί και ψήφισμα για την δημιουργία και της Αιματολογικής κλινικής, που είναι ένα πάγιο αίτημα της Καβαλιώτικης κοινωνίας.

Η Δήμητρα Τσανάκα τόνιζε ότι οι καρκινοπαθείς ζητούν να σταματήσει αυτό το συνεχές σούρτα – φέρτα σε Θεσσαλονίκη και Αλεξανδρούπολη με την δημιουργία μιας Ογκολογικής Κλινικής, ιδιαίτερα σε μια περίοδο που το μολυσματικό περιβάλλον είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο.

Ο Μάκης Παπαδόπουλος συμφώνησε με το ψήφισμα και με ενίσχυση της Ογκολογικής Κλινικής μια και το ζητάει επίμονα η τοπική κοινωνία.

Ο Άρης Βέρρος ζήτησε πέρα από το ψήφισμα να παρθούν πρωτοβουλίες ώστε δυναμικά να πετύχουμε την δημιουργία και των δύο κλινικών και της Ογκολογικής αλλά και της Αιματολογικής.

Ο Νίκος Ξανθόπουλος επανήλθε στην «εκδίωξη» Κασαράκη, λέγοντας ότι κάποιοι θα πρέπει να κάνουν την αυτοκριτική του, ενώ υπενθύμισε ότι το ζήτημα αυτό το είχε ξαναφέρει στο δημοτικό συμβούλιο τονίζοντας ότι είναι αυτονόητο ότι η δημοτική αρχή θα πρέπει να προχωρήσει σε έργα…

Η Αναστασία Ιωσηφίδου για μια φορά ακόμη μίλησε για παραβίαση της διαδικασίας, πράγμα που δεν παραδέχθηκε ο πρόεδρος Κώστας Πεφάνης και μάλιστα έψεξε την δημοτική σύμβουλο.

Ο δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης στην ενημέρωσή του ανέφερε ότι, η χώρα βρίσκεται σε ένα πόλεμο και ότι όλοι βλέπουμε τι γίνεται στα νοσοκομεία της χώρας!

«Δεν μπορούμε αυτή τη στιγμή να συζητάμε για διεκδικήσεις και για ψηφίσματα», είπε ο δήμαρχος και άφησε όλο το Σώμα, άναυδο…

Το πιο απίστευτο που συνέβη κατά την συζήτηση ήταν η πλήρης ταύτιση και στήριξη που έδωσε ο πρώην Χρυσαυγίτης Δήμητρης Βογιατζής στην επιστολή του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Χρήστου Ποτόλια, για την υγεία, ακόμη και για εργασιακά και το 8ωρο δηλώνοντας αλληλέγγυος!

Ακολούθησε αντιπαλότητα θέσεων μεταξύ των επικεφαλής και των δημοτικών παρατάξεων και ακούστηκαν ότι μπορεί να φανταστεί κανείς με τον Κώστα Κουνάκο να συμφωνεί με τις θέσεις του Μάκη Παπαδόπουλου…

Να θυμίσουμε ότι στην χθεσινή συνεδρίαση η Ημερήσια Διάταξη είχε σαν θέματα:

1. Κατάρτιση Τεχνικού Προγράμματος έτους 2021.

2. Εξαίρεση από την εφαρμογή της πενθήμερης εργασίας και καθιέρωση ωραρίου υπηρεσιών του Δήμου Καβάλας για το έτος 2021.

3. Ορισμός Επιτροπής Παραλαβής Φυσικού Εδάφους εκτέλεσης του έργου «Βελτίωση πρόσβασης γεωργικής γης του Δήμου Καβάλας».

4. Απαλλαγή Δημοτικών Τελών Καθαριότητας και Φωτισμού σε εκτός σχεδίου περιοχή.

5. Μείωση τετραγωνικών για Δημοτικά Τέλη επιχείρησης.

Ιδιαίτερα αρνητική εντύπωση έκανε η αναφορά Κουνάκου στην παρουσία του δικηγόρου Γιώργου Γραμμένου στο δικαστήριο της διαφοράς μεταξύ εργαζομένων και εταιρείας Λιπασμάτων.

Ο Γιώργος Γραμμένος χαρακτήρισε ηλιθιότητες και ανοησίες τα λεγόμενα Κουνάκου. «Ο άνθρωπος είναι ….». Δεν επιτρέπω τον κύριο Κουνάκο να είναι το τσιράκι της κυρίας Ελευθεριάδου!

Στο ξεκίνημα της κανονικής συνεδρίασης μετά από πελαγοδρόμηση στο θέμα του ψηφίσματος, για Ογκολογική, Αιματολογική, επιστολών Ποτόλια και άλλων τινών, ήρθε η ώρα της κανονικής συνεδρίασης.

Δ: ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22 - ΚΑΒΑΛΑ - Τ.Κ: 65302 / ΔΘ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΕΝΤΗ / ΑΦΜ : 800828862 ΔΟΥ: ΚΑΒΑΛΑΣ / ΤΗΛ: 2510 222141 / Εmail: evdomimera@gmail.com

Εβδόμη Ημέρα