Η αποδόμηση των Μπαχαλάκιδων και ο δήμος πρέπει να βρει νέες πηγές εσόδων

Η αποδόμηση των επιχειρημάτων των μπαχαλάκιδων από τον αρχιερατικό γραμματέα της Μητρόπολης πατέρα Γεράσιμο χθες, μέσω της πρωινής εκπομπής του ραδιοφωνικού σταθμού “Seven New 94,4” ήταν ολοκληρωτική. Ο π. Γεράσιμος επιβεβαίωσε την χθεσινή πληροφορία που μετέφερα μέσα από αυτή τη στήλη ότι ο Μακαριστός Προκόπιος είχε μεριμνήσει και είχε πάρει ένα συμφωνικό ενοικίασης του χώρου της ΣΤΕΓΗΣ από το διοικητικό της συμβούλιο το 2013 και έτσι οι εξυπνάδες κάποιων ότι θα κάνουν χρήση του νόμου περί χρησικτησίας πάει περίπατο.
@ Επίσης ξεκαθάρισε ότι το κτήριο που θέλουν από την Μητρόπολη να το μετατρέψουν σε μουσείο για να παρουσιάσουν όλα τα κειμήλια της Μητρόπολης έχει την έγκριση του υπουργείου πολιτισμού και φυσικά δεν είναι διατηρητέο.
@ Νομίζω έχει γίνει ξεκάθαρο σε κάθε Καβαλιώτη που παρακολουθεί τον πολιτιστικό παροξυσμό των μπαχαλάκιδων ότι βρίσκονται εν αδίκω και δημιουργούν φασαρία για την φασαρία, επειδή με κάτι πρέπει να βγουν από το κουκούλη της ανυπαρξίας τους.
@ Χάνουν πλέον οι δήμοι τις παραλίες από τις οποίες είχαν το καλοκαίρι έσοδα από την ενοικίαση τους και φυσικά κρατάνε όλες τις άλλες υποχρεώσεις που είχαν της πρόσληψης ναυαγοσωστών και της καθαριότητας. Μεγάλη οικονομική ζημιά ιδιαίτερα για το δήμο Παγγαίου που από την ενοικίαση των Αμμολόφων κάθε χρόνο έβαζε στο ταμείο του δεκάδες χιλιάδες ευρώ.
@ Με αυτή την αλλαγή του νόμου προκύπτουν προβλήματα και για την Ακτή της Καλαμίτσας. Τι εννοώ ότι την παραλία θα την νοικιάζει η κτηματική υπηρεσία και όχι ο δήμος άρα δεν θα έχει καμιά αξία αν πάρει μόνο τις εγκαταστάσεις χωρίς να έχει λόγο στην ακτή. Αυτή η εξέλιξη νομίζω αποδυναμώνει και την οποιαδήποτε συμφωνία με την ΕΤΑΔ εκτός και αν θέλει ο Μουριάδης να βάλει μπελάδες στο κεφάλι του.
@ Η κεντρική διοίκηση συνέχεια αφαιρεί αρμοδιότητες από τους δήμους οι οποίοι βλέπουν να περιορίζονται τα έσοδα τους όπως με τις καταργήσεις των νομικών προσώπων αλλά και των επιχειρήσεων τους όπως της ΔΕΥΑΚ και της “Δημωφέλειας”. Το φωνάζω εδώ και πολλά χρόνια και συγκεκριμένα για τον δήμο Καβάλας ότι θα πρέπει να βρει νέες οικονομικές δράσεις για να φέρει λεφτά
στο ταμείο του. Δεν μπορεί ακόμη να παίζει με το οικόπεδο του Εσκί Καπού λέγοντας άπειρες δικαιολογίες και να σταματάει την αξιοποίηση του. Επίσης δεν μπορεί να μη έχει προχωρήσει στην αξιοποίηση του κάτω νοσοκομείου ώστε να φέρει χρήματα στο ταμείο από κάποια δράση όπως γηροκομείο, που εγώ λέω, αλλά ούτε ο Σιμιτσής, ούτε η Τσανάκα ούτε και τώρα ο Μουριάδης ενστερνίζονται κάτι τέτοιο και περνάν τα χρόνια και χάνονται χρήματα και θέσεις εργασίας.
@ Γίνεται λοιπόν κατανοητό ότι οι δήμοι θα οργανώνουν μόνο πανηγύρια το καλοκαίρι και τα Χριστούγεννα και με τα ψίχουλα που θα στέλνει η κεντρική διοίκηση θα στρώνουν και καμιά άσφαλτο.
@ Επίσης ο δήμος Καβάλας που δεν ξέρω γιατί δεν έχει καταφέρει μέχρι σήμερα να γνωρίζει την ακίνητη περιουσία του, πρέπει να την καταγράψει και να ξεκινήσει να την αξιοποιεί. Αυτά όλα όμως θέλουν ανθρώπους που θα σταματήσουν να έχουν ως μέλημα τους το ρουσφέτι παρά μόνο το πώς θα
αξιοποιήσουν όλα τα πλεονεκτήματα του δήμου για να φέρουν χρήματα στα ταμεία του. Αλλά ποιος μπορεί να το κάνει αυτό από τη σημερινή διοίκηση του δήμου;

Δ: ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22 - ΚΑΒΑΛΑ - Τ.Κ: 65302 / ΔΘ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΕΝΤΗ / ΑΦΜ : 800828862 ΔΟΥ: ΚΑΒΑΛΑΣ / ΤΗΛ: 2510 222141 / Εmail: evdomimera@gmail.com

Εβδόμη Ημέρα