Η πλατεία “ΚΡΕΗ” μια αισθητική φρίκη

Δεν αφήνει τίποτε να πέσει κάτω ο κυβερνητικός βουλευτής Μακάριος Λαζαρίδης όπως συνέβη και στην περίπτωση των έργων που εκτελούνται μέσα στο Φρούριο και συνέβαλε τα μέγιστα ώστε θα γίνουν αλλά Ιακωβίδης και Γανίτου αποσιώπησαν τη συμμετοχή του όταν τα παρουσίασαν την περασμένη
εβδομάδα. Φυσικά τους τα έψαλε με το γάντι και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.
@ Δεν ξέρω πως ανακοινώνουν ονόματα συλλόγων και μαθητικών συμβουλίων από το διοικητικό συμβούλιο των φοιτητών του τμήματος πληροφορικής του ΔΙΠΑΕ και μετά τα παίρνουν πίσω όπως έγινε χθες που είχαν ανακοινώσει ότι συμμετείχε στην κινητοποίηση που είχε ανακοινωθεί για χθες της διαμαρτυρίας για την Παλαιστίνη του δεκαπενταμελούς συμβουλίου του 3ου γυμνασίου.
@ Να πω εδώ ότι η συμμετοχή στην πορεία ήταν μικρή κάτι που δείχνει ότι ο κόσμος ακόμη δεν είναι έτοιμος να δηλώσει ανοιχτά τι πιστεύει για τον πόλεμο στην Γάζα.
@ Έβλεπα χθες τις φωτογραφίες που ανέβασαν από τον δήμο για το έργο της πλατείας “Κρέη” που είναι στα τελειώματα της. Ένα έχω να πω ότι πρόκειται για μια αισθητική φρίκη και απορώ πως αυτή την φρίκη την επέτρεψε η αρχαιολογία. Ειλικρινά αυτές οι πρόσθετες σκάλες αλλά και τα μπαλκόνια νομίζω είναι ότι χειρότερο έχω δει σε μια ανάπλαση κτηρίων της βιομηχανικής περιόδου στην Καβάλα.
@ Ήμουν ο πρώτος που σας είχα ενημερώσει ότι το ακίνητο της οδού Ίωνος Δραγούμη αλλάζει ενοικιαστή και από τα χέρια της Τουρκικής αλυσίδας καταστημάτων ένδυσης περνά στα χέρια της εταιρείας Zara Home.
@ Φαίνεται πάνω στο πανεπιστήμιο της Καβάλας οι καθηγητές ανάλογα με τα συμφέροντα τους έχουν ταμπουρωθεί πίσω από τις θέσεις και θέλουν το εκπαιδευτικό ίδρυμα να παραμένει κάτω από την ομπρέλα του Διεθνούς πανεπιστημίου είτε να περνά στα διοικητικά χέρια του Δημοκρίτειου
πανεπιστημίου. Όπως έγραψα και χθες διόλου απασχολεί θέμα αυτό για το που θα βρεθούν οι σχολές της Καβάλας γιατί είναι πολύ μακριά από την κοινωνία. Οι καθηγητές του πανεπιστημίου της Καβάλας οι ίδιοι φρόντισαν να κρατήσουν αποστάσεις από την κοινωνία και γι ́ αυτό η Καβάλα τους γύρισε την πλάτη.
@ Όμως συνέβη και κάτι ακόμη. Όλα έγινα χωρίς να ερωτηθεί κανένας Καβαλιώτης. Η γνώμη μας δεν μετράει και καλώς αφού είμαστε μια κοινωνία χωρίς νεύρα που τα δέχεται όλα και τα χωνεύει όλα.
@ Άλλωστε φαίνεται και από τους ευεργέτες που δεν έχουμε και που σταμάτησαν την εποχή της δεκαετίας ́70 και της δεκαετίας του ́80 όταν ο τελευταίος ήταν ο Ζουμπουλάκης και ακολούθησε ο Πασχάλης Κιτσικόπουλος. Μετά από αυτούς το χάος. Δεν υπάρχουν Καβαλιώτες που να αγαπούν αυτόν το τόπο.

Δ: ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22 - ΚΑΒΑΛΑ - Τ.Κ: 65302 / ΔΘ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΕΝΤΗ / ΑΦΜ : 800828862 ΔΟΥ: ΚΑΒΑΛΑΣ / ΤΗΛ: 2510 222141 / Εmail: evdomimera@gmail.com

Εβδόμη Ημέρα