Η ΠΟΕΔΗΝ ΑΝΕΦΕΡΕ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ Ζητά αντιδραστήρια και μοριακούς αναλυτές στα νοσοκομεία

Το νοσοκομείο της Καβάλας έχει μοριακό αναλυτή που εκδίδει αποτελέσματα σε 40 λεπτά. «Τέτοιους χρειάζονται όλα τα νοσοκομεία της χώρας», επεσήμανε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννακός

Για έλλειψη σε γάντια αντιδραστήρια και μοριακούς αναλυτές στα νοσοκομεία, κάνε λόγο η ΠΟΕΔΗΝ αντιπροσωπεία της οποίας έγινε δεκτή στο γραφείο του υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) κ. Θεόδωρου Καράογλου, στο πλαίσιο κινητοποίησης που πραγματοποίησε χθες στη Θεσσαλονίκη,.

Στη συνάντηση παρευρίσκονταν και ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος εκείνη την ώρα είχε προγραμματισμένη συνάντηση με τον κ. Καράογλου.

Όπως τόνισε μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ κ. Μιχάλης Γιαννάκος, η αντιπροσωπεία έθεσε στον κ. Γεωργιάδη ζητήματα που αφορούν τα μέσα ατομικής προστασίας στα νοσοκομεία, τα αντιδραστήρια όπως επίσης και τους μοριακούς αναλυτές για εξετάσεις COVID-19.

«Εξηγήσαμε ότι υπάρχει πολύ μεγάλη έλλειψη στα νοσοκομεία από γάντια και μας είπε ότι υπάρχει μονοπώλιο στην Κίνα και παρότι η χώρα προσπαθεί να προμηθευτεί δεν τα καταφέρνει», σημείωσε. Ο ίδιος τόνισε ότι οι μάσκες είναι ακόμη σε υψηλή τιμή, παρότι όπως τους ενημέρωσε και ο υπουργός υπάρχουν εργοστάσια στη χώρα που τις παρασκευάζουν.

Επίσης είπαν στον υπουργό ότι δεν υπάρχουν αντιδραστήρια στα νοσοκομεία «ενώ ακόμα και νοσοκομεία αναφοράς όπως το Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη δεν έχουν μοριακούς αναλυτές».

Μάλιστα είπε ότι τώρα που θα ξεκινήσουν και οι ιώσεις θα φτάνουν στα νοσοκομεία περιστατικά με απλές ιώσεις που θα θεωρούνται ύποπτα για κορωνοϊό. «Εάν τα αποτελέσματα βγαίνουν σε 2-4 ημέρες, πραγματικά στα νοσοκομεία θα γίνει της κολάσεως». Στο πλαίσιο αυτό ζήτησαν να προμηθευτούν άμεσα τα νοσοκομεία αντιδραστήρια αλλά και μοριακούς αναλυτές.

Ανέφερε για παράδειγμα ότι το νοσοκομείο της Καβάλας έχει μοριακό αναλυτή που εκδίδει αποτελέσματα σε 40 λεπτά. «Τέτοιους χρειάζονται όλα τα νοσοκομεία της χώρας», επεσήμανε.

Η αντιπροσωπεία ζήτησε επίσης μεταξύ άλλων την ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά, περισσότερη χρηματοδότηση και στελέχωση στα νοσοκομεία και παράταση μέχρι το τέλος του 2022

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο οι δυο υπουργοί τους είπαν ότι είναι θετικοί στα αιτήματα που τους έθεσαν ωστόσο δεν είναι αρμόδιοι και θα τα θέσουν στην κυβέρνηση.

Σημειώνεται ότι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν το πρωί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Ιπποκράτειο και μεγάλη πορεία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης η οποία κατέληξε στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, για τη σωτηρία της δημόσιας υγείας.

2 συνημμένα

Δ: ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22 - ΚΑΒΑΛΑ - Τ.Κ: 65302 / ΔΘ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΕΝΤΗ / ΑΦΜ : 800828862 ΔΟΥ: ΚΑΒΑΛΑΣ / ΤΗΛ: 2510 222141 / Εmail: evdomimera@gmail.com

Εβδόμη Ημέρα