Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει τον διοικητή του νοσοκομείου ότι το αφήνει διαλυμένο και με σοβαρούς κινδύνους για την υγεία των πολιτών

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καβάλας κ. Καρασαββόγλου Αναστάσιος έχει αναγάγει τη θεωρία της ”καμένης γης” σε πολιτική και αυτοσκοπό του ! Έχει αναλωθεί ώστε την 8η Ιουλίου που θα παραιτηθεί για λόγους ,δήθεν, ηθικής και δήθεν αξιοπρέπειας, μη αποδεχόμενος την παράταση της θητείας που του έκανε δώρο ο Υπουργός του, να παραδώσει όχι απλά ένα Νοσοκομείου υπό κατάρρευση αλλά τα συντρίμια του Νοσοκομείου Καβάλας !
Από τον Σεπτέμβριο του 2018 του είχαμε επισημάνει πως υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τους Τραυματιοφορείς του Νοσοκομείου, εκτός αυτών που απασχολούνται στα Χειρουργεία ,την ΜΕΘ και την Ψυχιατρική, οι οποίοι οριακά καλύπτουν το κυκλικό ωράριο, οι υπόλοιποι που καλύπτουν το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και όλες τις άλλες κλινικές του Νοσοκομείου σε έκταση 30.000 m2, ήταν δεκαεφτά άτομα, από είκοσι τρία το 2017, και ανθρωπίνως αδύνατο να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους. Ο Διοικητής αντί να μεριμνήσει ώστε να εγγράψει στον προϋπολογισμό του Νοσοκομείου προσλήψεις Επικουρικού προσωπικού βγήκε στα ΜΜΕ να μας διαψεύσει ότι εμείς ως ”υπονομευτές” του έργου της Κυβέρνησής του και του Υπουργείου λέμε τη μισή αλήθεια…Τον Μάρτιο του 2019 με τον Ν.4604/23-3-19 δίνεται η δυνατότητα στους πρώην σχολικούς φύλακες να μετακινηθούν στους Δήμους. Από το Νοσοκομείο Καβάλας κατέθεσαν το αίτημά τους έξι Τραυματιοφορείς οι οποίοι εντός των επομένων ημερών μετακινούνται στο Δήμο Καβάλας. Κατά συνέπεια πλέον στο Νοσοκομείου θα εργάζονται, εκτός αυτών που απασχολούνται στα Χειρουργεία, ΜΕΘ, Ψυχιατρική, μόλις έντεκα Τραυματιοφορείς, σε εποχή που λόγω του τουρισμού ο πληθυσμός διπλασιάζεται ! Ο Διοικητής του Νοσοκομείου γνώριζε ,εδώ και μήνες, την εξέλιξη αυτή και δεν έπραξε απολύτως τίποτα , παρά μόνο σήμερα, μετά από νέο έγγραφό μας, ζήτησε από το Δ.Σ να εγκρίνει την πρόσληψη, μέσω ΚΟΙΣΠΕ τριών Τραυματιοφορέων με πεντάμηνη σύμβαση ! Σταγόνα στον ωκεανό! Εμπαιγμός!
Αντίθετα έπραξε, στην γνωστή λογική και πρακτική του αυτή του ”Αποφασίζομεν και διατάσσομεν” ,στην περίφημη, πολυαναμενόμενη και πολυδιαφημιζόμενη από το Υπουργείο Υγείας στελέχωση των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών με τις προσλήψεις Ειδικευμένων ιατρών ! Οι τρεις Χειρουργοί που προσελήφθησαν στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου Καβάλας, μαζί με την Διευθύντρια, με απόφαση του Διοικητή του Νοσοκομείου, κατά παράβαση της Νομοθεσίας για την οργάνωση και λειτουργία των ΤΕΠ, μετακινούνται στις κλινικές του Νοσοκομείου!
Είναι πλέον πρόδηλο πως ο Διοικητής με τις πράξεις του και τις επιμελώς στοχευμένες παραλείψεις του θέλει να παραδώσει ένα ”βομβαρδισμένο τοπίο”! Τίθεται πλέον ζήτημα κινδύνου της ζωής των ασθενών, της υγείας, της σωματικής ακεραιότητας και της επαγγελματικής υπόστασης των εργαζομένων!
Καλούμε τις Εισαγγελικές αρχές, το Υπουργείο Υγείας, την 4η ΥΠΕ, την Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν, Θεσμικούς και πολιτικούς φορείς να παρέμβουν !

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΕΤΡΑΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Δ: ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22 - ΚΑΒΑΛΑ - Τ.Κ: 65302 / ΔΘ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΕΝΤΗ / ΑΦΜ : 800828862 ΔΟΥ: ΚΑΒΑΛΑΣ / ΤΗΛ: 2510 222141 / Εmail: evdomimera@gmail.com

Εβδόμη Ημέρα