Η ΡΥΠΑΝΣΗ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ

Έκπληκτος ενημερώθηκα από συμπολίτες του Νέστου για την ανακοίνωση των υποψ. περιφερειακών συμβούλων της παράταξης του κ. Τοψίδη για ζήτημα «πιθανής ρύπανσης στα ύδατα και το έδαφος του Ερατεινού στον Δήμο Νέστου» λόγω του χρώματος τους, ζητώντας απαντήσεις από την περιφέρεια.

Μάλιστα στην ανακοίνωση γινόταν λόγος για την ασφάλεια των φρούτων και λαχανικών της περιοχής από τις καλλιέργειες που αρδεύονται από τα συγκεκριμένα νερά κάνοντας λόγο για χημική ρύπανση.

Αντιλαμβανόμενος τη σοβαρότητα του ζητήματος έκανα το αυτονόητο και μίλησα με τον ΤΟΕΒ Χρυσούπολης, αγροτικούς συλλόγους και την αρμόδια υπηρεσία της περιφέρειας,  από τους οποίους  έλαβα τη διαβεβαίωση όχι απλά για την μη ύπαρξη προβλήματος μέχρι σήμερα αλλά και για τους συχνούς ελέγχους που πραγματοποιούνται καθώς και την απόλυτη ασφάλεια και υψηλή ποιότητα των φρούτων και λαχανικών που καλλιεργούνται.

Θεωρώ τουλάχιστον ανεύθυνο, αν όχι επικίνδυνο, για μικροπολιτικούς σκοπούς και για τη δημιουργία εντυπώσεων να τίθεται σε αμφιβολία η ασφάλεια των γεωργικών προϊόντων της περιοχής του Νέστου, σε μια περίοδο που οι αγρότες αγωνιούν για τη διάθεση τους και τη διαμόρφωση των καλύτερων δυνατών τιμών.

Θεωρώ ανεύθυνο να βγάζεις μια ανακοίνωση που βάζει σε κίνδυνο τη φήμη των  τοπικών προϊόντων για ζήτημα που άπτεται επιστημονικής προσέγγισης χωρίς να έχει προηγηθεί κανένας έλεγχος για την εγκυρότητα της καταγγελίας, παρά μόνο ένα βίντεο που δεν αποδεικνύει τίποτα παρά μόνο παραπλανεί.

Οι αγρότες δίνουν τις δικές τους μάχες καθημερινά με δεκάδες προβλήματα και δεν χρειάζονται ακόμα μεγαλύτερα από μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

Τα προϊόντα της πεδιάδας του Νέστου είναι διεθνώς καταξιωμένα στις αγορές για την υψηλή ποιότητα τους και κανένας δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με την φήμη τους η οποία είναι αποτέλεσμα δεκαετιών σκληρής δουλειάς.

Και μόνο η συζήτηση για το θέμα κάνει προκαλεί ήδη κακό χωρίς λόγο.

Ας σταματήσουμε πια να αυτοχαστουκιζόμαστε σε αυτόν τον τόπο.

Παύλος Ζησίμου

Δ: ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22 - ΚΑΒΑΛΑ - Τ.Κ: 65302 / ΔΘ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΕΝΤΗ / ΑΦΜ : 800828862 ΔΟΥ: ΚΑΒΑΛΑΣ / ΤΗΛ: 2510 222141 / Εmail: evdomimera@gmail.com

Εβδόμη Ημέρα