Η σημερινή πρεμιέρα ανοίγματος της εστίασης και των καφέ στην Καβάλα έδειξε ότι ήδη μερικά από τα παλιά μαγαζιά δεν άνοιξαν τις εργασίες τους και παραμένουν κλειστά

Ένας στους 4 επιχειρηματίες ίσως αναγκαστεί να κλείσει την επιχείρησή του

Η χθεσινή πρεμιέρα ανοίγματος της εστίασης και των καφέ στην Καβάλα έδειξε ότι ήδη μερικά από τα παλιά μαγαζιά δεν άνοιξαν τις εργασίες τους και παραμένουν κλειστά.

Μεταξύ αυτών καφέ στους πεζόδρομους της Παύλου, Μελά, Μεγάλου Αλεξάνδρου και Βενιζέλου έχουν ακόμη μαζεμένα τα καθίσματά τους και κάποιοι έχουν ήδη αδειάσει τα καταστήματα από τον υπόλοιπο εξοπλισμό.

Εν τω μεταξύ, απογοητευμένοι εμφανίζονται οι επιχειρηματίες για το μέλλον της οικονομίας το επόμενο διάστημα, διατηρώντας ωστόσο αρκετά ψηλά την αισιοδοξία τους πως η δική τους επιχείρηση θα καταφέρει να επιβιώσει μετά την άρση του lockdown, αν και όχι χωρίς προβλήματα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Οpinion poll για το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, ένας στους 4 επαγγελματίες θεωρεί ότι μπορεί να αναγκαστεί να κλείσει την επιχείρησή του και το 26% ότι μπορεί να χρειαστεί να προβεί σε απολύσεις στο επόμενο διάστημα. Από την άλλη,το 63% θεωρεί ότι έχει εξασφαλίσει την βιωσιμότητα της Επιχείρησής του και το 37% θεωρεί ότι μάλλον ή πιο κατηγορηματικά δεν την έχει εξασφαλίσει.

Πιο αναλυτικά:

– Το 81% των επαγγελματιών απαντούν ότι υπέστησαν ζημιές στην πρώτη φάση της πανδημίας , στην φάση δηλαδή του lock down έναντι ενός μόλις 19% που απαντούν το αντίθετο.

– Το 56% δηλώνει ότι αυτή η κατάσταση επηρέασε το βιοτικό επίπεδο της οικογένειάς τους πολύ και αρκετά έναντι ενός 44% που θεωρούν ότι το επηρέασε λίγο( 29% ) και καθόλου ( 15%).

– Το 55% των επαγγελματιών θεωρεί ότι τα μέτρα που είχε λάβει η Κυβέρνηση στο προηγούμενο διάστημα τους βοήθησαν.

– Το 27% δηλώνουν πολύ και αρκετά αισιόδοξοι για την πορεία της Ελληνικής Οικονομίας, έναντι του 20% που δηλώνουν λίγο και του 32%που δηλώνουν καθόλου

– Ο βαθμός αισιοδοξίας ανεβαίνει όταν η ερώτηση επικεντρώνεται στην δική τους Επιχείρηση 45% δηλώνει πολύ και αρκετά αισιόδοξο για την Επιχείρησή του, το 43% λίγο και το 11% καθόλου.

– Το 9% των επαγγελματιών εκτιμά ότι η Οικονομική κρίση θα κρατήσει μέχρι έξι μήνες, το 31% μέχρι ένα χρόνο, το 27% μέχρι δύο χρόνια και ένα 4% εκτιμά ότι μπορεί να διαρκέσει και περισσότερο.

–Το 63% θεωρεί ότι έχει εξασφαλίσει την βιωσιμότητα της Επιχείρησής του και το 37% θεωρεί ότι μάλλον ή πιο κατηγορηματικά δεν την έχει εξασφαλίσει.

– Το 24% των επαγγελματιών θεωρεί ότι μπορεί να αναγκαστεί να κλείσει την Επιχείρησή του.Το 76% εμφανίζει μία μικρότερη ή μεγαλύτερη αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση.

– Το 26% θεωρεί ότι μπορεί να χρειαστεί να προβεί σε απολύσεις στο επόμενο διάστημα.

– Το 77% θεωρεί ότι βοηθούσε οι Τράπεζες να χορηγούν δάνεια ως Κεφάλαια κίνησης με λιγότερη γραφειοκρατία και πιο συμφέροντες όρους.

Η Έρευνα πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 18-21 Μαΐου σε δείγμα 703 επαγγελματιών του Λεκανοπεδίου Αττικής.Σκοπός ήταν να διερευνηθεί η ψυχολογία στην αγορά, ο βαθμός αισιοδοξίας των επαγγελματιών, η κατάσταση που αντιμετωπίζουν και ο βαθμός ικανοποίησης από τα μέτρα που είχαν ληφθεί στο προηγούμενο δίμηνο, όπως και ο βαθμός αισιοδοξίας για την Οικονομία συνολικά και την Επιχείρησή τους.

Διευκρινίζεται ότι όταν ξεκίνησε η πραγματοποίησή της δεν είχε ανακοινωθεί το νέο πακέτο μέτρων για την αντιμετώπιση της Οικονομικής κρίσης διάγγελμα του Πρωθυπουργού και η παρουσίαση των νέων μέτρων έγιναν στις 20-5, όταν η έρευνα ολοκληρωνόταν.

Εν ολίγοις, τα αποτελέσματα αποτυπώνουν το κλίμα, την ψυχολογία, τα προβλήματα των Επαγγελματιών στην έναρξη της νέας φάσης τόσο όσον αφορά την πανδημία, όσον αφορά και το σταδιακό άνοιγμα της αγορά.

ΓΙΑ ΝΑ ΡΥΘΜΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

Κάντε γρήγορα λέει στους δημάρχους ο υπουργός Εσωτερικών

Οι δήμοι να επιταχύνουν τις διαδικασίες αδειοδότησης των καταστημάτων εστίασης για επέκταση των τραπεζοκαθισμάτων, όπως προβλέπει σχετική ρύθμιση, ζήτησε από τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Παπαστεργίου, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

Όπως ανέφερε ο τελευταίος, επικοινώνησε με τον κ. Παπαστεργίου και ζήτησε οι δήμοι να επιταχύνουν τη χορήγηση της σχετικής άδειας, προκειμένου να μπορέσει το μέτρο να τηρηθεί και να υλοποιηθεί από τις πρώτες κιόλας ημέρες. «Είναι ζήτημα πολύ κρίσιμο για την οικονομία, είναι ζήτημα πολύ κρίσιμο για τις θέσεις απασχόλησης των εργαζομένων», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών.

Υπενθυμίζεται ότι εφόσον δεν είναι εφικτή η επέκταση των τραπεζοκαθισμάτων, η νομοθετική ρύθμιση δίνει τη δυνατότητα στους δήμους να μειώσουν τα δημοτικά τέλη των επιχειρήσεων αυτών έως και 50%.

DIGITAL WORLD MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

ΕΚΔΟΣΗ : ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΑΦΜ: 800964731

ΑΡ.ΓΕΜΗ:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:  ΚΕΡΑΣΟΥΝΤΟΣ 53, ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ, TK 17122

ΤΗΛ: 2109764290

EMAIL: evdomimera@gmail.com

ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ & ΚΥΡΙΟΣ ΜΕΤΟΧΟΣ : ΕΥΘΥΜΙΑ Τ. ΕΥΘΥΜΙΟΥ

ΝΟΜΙΜΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΕΥΘΥΜΙΑ Τ. ΕΥΘΥΜΙΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ : ΙΩΑΝΝΗΣ ΧΛΩΡΟΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΤΡΟΣ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ & ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ : DIGITAL WORLD MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

 

Καθημερινή επικαιρότητα και ενημέρωση
Τα πάντα για την Καβάλα
Εφημερίδα 7η ΜΕΡΑ

 

Εβδόμη Ημέρα