Κάγκελα, κάγκελα παντού και τα μυαλά στα κάγκελα του κάθε αρχηγού γράφει ο Γιώργος Ταμανάς

Η Προηγούμενη διοίκηση του Δήμου πολλές φορές αποδείχθηκε ανεπαρκής στο να πάρει αποφάσεις , αλλά και αυτές που πήρε, δεν την πήρε ο χρόνος να τις εφαρμόσει ( βλέπε Δημοτικό στάδιο κατά κόσμο ΒΕΡΟΥΛΙΟ γιατί και αυτή την ονομασία κάποιοι θέλουν να τη ξεχάσουμε) η τις εφάρμοσε μισές, βλέπε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις , η δεν τις εφάρμοσε καθόλου(γιατί απλά δεν τις πήρε ποτέ) .
Θα ήθελα να σταθούμε σε πεζόδρομο της πόλης και συγκεκριμένα στη Π.Μελά.
Διευκρίνηση
Δεν θα ασχοληθώ ούτε με τις ώρες και το τρόπο φορτοεκφόρτωσης , ούτε με τα περαστικά μηχανάκια, ούτε με τις μεγάλες ακριβές μηχανές που τις παρκάρουμε μέσα στο πεζόδρομο, ούτε και με την Τράπεζα της Ελλάδος που υπάλληλοι μπαίνουν και βγαίνουν όποτε και από όπου θέλουν . Για τα τραπεζοκαθίσματα έχουν ήδη ασχοληθεί άλλοι και βρήκαν τη λύση.
Σε κάποια χρονική στιγμή οι επαΐοντες στο Δήμο ανακαλύπτοντας την ανικανότητα να επιτηρηθεί η ορθή λειτουργία του κανονισμού πεζοδρόμων και πεζοδρομίων πήραν τη απόφαση ,να τοποθετήσουν κάγκελα κατά μήκος του πεζόδρομου έτσι ώστε, από τη μια να αποτρέψουν και να εμποδίσουν τους επαγγελματίες των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος να επεκτείνουν τα τραπεζοκαθίσματα στο μέσο του πεζοδρόμου, αλλά και για να έχουν πάντα το κεντρικό σημείο του πεζόδρομου ελεύθερο για πυροσβεστικό , ασθενοφόρο και άλλα ειδικά οχήματα ανάγκης .
(Μου θυμίζουν κάποιες εποχές που όταν σχεδίαζαν ένα δρόμο ,είτε από ανικανότητα, η για να μη θίξουν κάποιες ιδιοκτησίες , δημιουργούσαν μια απότομη στροφή και σαν λύση τοποθετούσαν ταμπέλες που απλά προειδοποιούσαν προσοχή επικίνδυνη στροφή).
Το ίδιο και εδώ. Μέσα στο κέντρο της Πόλης. Αντί να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα όπως θα έπρεπε (με συνεχή επιτήρηση ,με συνεχή αστυνόμευση, με συνεχή ενημέρωση) τοποθετήσαμε κάγκελα και λύσαμε το πρόβλημα και για τα οχήματα και για τα τραπεζοκαθίσματα, αφου θα πρέπει να περιορίζονται μέχρι τα κάγκελα , αλλά και για τους πεζούς αφού τους δίνουμε τη δυνατότητα να κινούνται μέσα στο δικό τους χώρο.
Εάν θα παρατηρήσει κάποιος θα δεί πρώτα από όλα , ότι τα κάγκελα δεν υπάρχουν σε όλο το μήκος του πεζόδρομου όπως αρχικά ήταν να τοποθετηθούν .
Υπάρχουν μπροστά σε πολλά καταστήματα που δεν τα χρειάζονται και σε αυτά για τα οποία τοποθετηθήκαν δεν υπάρχουν . Σήμερα λοιπόν στο συγκεκριμένο πεζόδρομο η κατάσταση είναι πλέον παγιωμένη όσον αφορά τους ελεύθερους χώρους και τα τραπεζοκαθίσματα.
Τι εξυπηρετούν λοιπόν σήμερα αυτά τα άθλια κιγκλιδώματα στον πεζόδρομο της Π.Μελά και όχι μόνο,που τα μισά είναι έτοιμα να πέσουν πάνω σε κάποιο πεζό, αλλά και που μόνο η παρουσία τους εγκυμονεί κινδύνους?
Οι μόνοι που δεν διευκολύνονται μέσα σε αυτούς τους πεζόδρομους είναι οι πεζοί.
Που πάει η ελεύθερη κυκλοφορία και μετακίνηση των ανθρώπων όταν τους περιορίζεις μέσα στον χώρο που είναι προορισμένος και σχεδιασμένος να είναι ελεύθερος για αυτούς, για όλους.?
Θα πρέπει η νέα διοίκηση του Δήμου να επέμβει άμεσα. Αν δεν τα ξηλώσει, που αυτό θα πρέπει να κάνει, τουλάχιστον να τα συντηρήσει για να μην υπάρξουν στο μέλλον προβλήματα.
Οι πεζόδρομοι θα πρέπει να αναδειχθούν και να προστατευθούν για την συνεχή, ασφαλή και ανεμπόδιστη κυκλοφορία των πολιτών .

Δ: ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22 - ΚΑΒΑΛΑ - Τ.Κ: 65302 / ΔΘ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΕΝΤΗ / ΑΦΜ : 800828862 ΔΟΥ: ΚΑΒΑΛΑΣ / ΤΗΛ: 2510 222141 / Εmail: evdomimera@gmail.com

Εβδόμη Ημέρα