Καταγγελία του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας

Please select a featured image for your post

Γέμισαν οι παραλίες με παραμάγαζα…

Παρά τις εκκλήσεις και τις συσκέψεις που έχει κάνει ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας, αλλά και η Ομοσπονδία και το Επιμελητήριο Καβάλας, η κατάσταση με το παραεμπόριο ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

Για μια ακόμη φορά με ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας επισημαίνει μήπως και ακούσει κανείς αρμόδιος:

«Ξεκίνησε το καλοκαίρι και η τουριστική περίοδος και ο Εμπορικός Σύλλογος αντιλαμβάνεται ότι και φέτος η μάχη που προβλέπεται να δοθεί με την μάστιγα του παραεμπορίου θα είναι σκληρή.

Όλοι μας πρέπει να αναλογιστούμε ότι το κόστος από το παραεμπόριο για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι τεράστιο καθώς χάνεται νόμιμος τζίρος. Το παραεμπόριο είναι μία μάστιγα για την χώρα και επηρεάζει όλα τα επίπεδα και όλες τις κατηγορίες των επαγγελματιών, βιοτεχνών, εμπόρων και αυτοαπασχολούμενων. Συντεταγμένα όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς θα πρέπει να “κυνηγήσουμε” το παραεμπόριο. Ο συνεχής και οργανωμένος έλεγχος από τους αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς Ελληνική και Δημοτική Αστυνομία και ΣΔΟΕ είναι ο μόνος τρόπος να παταχθεί το παραεμπόριο σύμφωνα με τους ειδικούς, το οποίο βρίσκει κάθε ευκαιρία για να δηλώσει παρουσία είτε γιορτή είναι αυτό είτε οποιαδήποτε συγκέντρωση ανθρώπων, στοχεύοντας στο ευκαιριακό και καθαρό κέρδος, χωρίς ελέγχους και συνέπειες. Ενώ από την άλλη το στεγασμένο εμπόριο αντιμετωπίζει, χωρίς βέβαια να εκφράζεται αντίρρηση για τη νομιμότητα, οποιοδήποτε έλεγχο για κάθε κίνηση.

Διακινούνται τεράστιες ποσότητες οπωροκηπευτικών, γυαλιά, δερμάτινα είδη «μαϊμού», cd, dvd, ακόμα και είδη ένδυσης και υπόδησης χαρίζοντας τεράστια κέρδη στους επιτήδειους.   Δεν πρέπει να εφησυχάζουμε. Όλοι ο αρμόδιοι φορείς πρέπει να κινηθούν δραστικά για να καταπολεμηθεί αυτό το κοινωνικό-οικονομικό φαινόμενο».

Επικοινωνία

Ε: evdomimera[@]gmail.com

Δ. : ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22

ΤΗΛ. : 2510222141

ΚΙΝ : 6948367220

 

 

Καθημερινή επικαιρότητα και ενημέρωση
Τα πάντα για την Καβάλα
Εφημερίδα 7η ΜΕΡΑ

 

Ενημερωτικη Λιστα

Εβδόμη Ημέρα