Κάτι δεν πάει καλά με την κουνουποκτονία κι άλλα κρούσματα του Ιού του Δυτικού Νείλου στην περιφέρεια μας

Please select a featured image for your post

Το πρώτο κρούσμα ιού του Δυτικού Νείλου για φέτος στον Έβρο εμφανίστηκε στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης, σε ηλικιωμένη που νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Παράλληλα, υπάρχει και ένα ακόμα κρούσμα ιού του Δυτικού Νείλου στην περιοχή του δήμου Σαπών, ανεβάζοντας συνολικά στα 8 τα κρούσματα στο νομό Ροδόπης φέτος. Πρόκειται επίσης για ηλικιωμένη γυναίκα που και αυτή νοσηλεύεται στο Π.Γ. Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Αμέσως μόλις έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα αυτά τότε σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, αποφασίστηκε να γίνουν στοχευμένες δράσεις επίγειας ακμαιοκτονίας στις δύο περιοχές, με το πρόσχημα ότι δεν ήταν εφικτό να γίνουν στις περιοχές αυτές αεροψεκασμοί ακμαιοκτονίας.

Η κατάσταση πάει να ξεφύγει αν αναλογιστούμε ότι είχαμε και θάνατο στην περιοχή των Σερρών από κρούσμα του Ιού του Δυτικού Νείλου.

Μέσα Αυγούστου και είχαν καταγραφεί πέντε νέα κρούσματα που γνωστοποιήθηκαν και καταγράφηκαν σε τέσσερις Δήμους των Σερρών που είναι κοντά μας, και συγκεκριμένα στους δήμους Ηράκλειας, Σιντικής, Εμμανουήλ Παππά (νέος Δήμος) και Σερρών

Τα δυο κρούσματα εντοπίστηκαν στον δήμο Σερρών, ένα στο Σιδηρόκαστρο, ένα στο Παραλίμνιο και ένα στο Μελενικίτσι (οι τρεις είναι άντρες 59, 87 και 61 ετών και δυο γυναίκες 60 και 78 ετών)

Από τους ασθενείς οι τρεις πήραν εξιτήριο από το Γενικό Νοσοκομείο Σερρών ενώ δυο ακόμη νοσηλεύονται.

Τέλος Αυγούστου και στα 23 ανήλθαν πλέον τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου στον νομό των Σερρών ενώ καταγράφηκε ακόμα ένας θάνατος.

Πρόκειται για έναν ηλικιωμένο 93 ετών από το Σιδηρόκαστρο, ενώ πλέον οι θάνατοι έφτασαν τους τέσσερις.

Παράλληλα, ανακοινώθηκαν άλλα δύο κρούσματα ιού του Δυτικού Νείλου από το Ποντισμένο και από τις Σέρρες. Πρόκειται για μία γυναίκα 61 ετών και έναν άντρα 62 ετών. Συνολικά στις Σέρρες έχουν επιβεβαιωθεί 23 κρούσματα ιού του Δυτικού Νείλου.

Επικοινωνία

Ε: evdomimera[@]gmail.com

Δ. : ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22

ΤΗΛ. : 2510222141

ΚΙΝ : 6948367220

 

 

Καθημερινή επικαιρότητα και ενημέρωση
Τα πάντα για την Καβάλα
Εφημερίδα 7η ΜΕΡΑ

 

Ενημερωτικη Λιστα

Εβδόμη Ημέρα