ΚΑΤΩΤΕΡΟΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ ΟΙ ΗΓΗΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ Του Γιώργου Ταμανά


Καθε φορά που συζητάμε για πρόσφυγες και εισροές μεταναστών αναρωτιέμαι , είμαι ο Γιώργος και σαν απλό άνθρωπο με απασχολεί . Τι γίνεται? Πόσο μπορεί να υποφέρει μια οικογένεια για να φύγει από το τόπο της ? Ποιοι είναι αυτοί που θα έρθουν δίπλα μου? Είναι καλοί άνθρωποι? Θα επηρεάσει τη ζωή μου και των παιδιών μου ? και πώς ?Και γιατί ξαφνικά το προσφυγικό έγινε μεταστατευτικό?
Αυτός –Αυτή –Αυτοί που υποτίθεται ότι τυγχάνουν σε θέσεις που ορίζουν τις τύχες του τόπου μας δεν το κάνουν αυτό ?
Τα μέχρι σήμερα γεγονότα αυτό αποδεικνύουν, ότι δεν το κάνουν και προφανώς δεν τους ενδιαφέρει να το κάνουν.
Χωρίς να έχω καμιά διάθεση να βρεθώ στη δυσάρεστη θέση να με αποκαλέσουν ρατσιστή και αντιανθρωπιστή , οι μέχρι σήμερα ενέργειες και ανεύθυνες συμπεριφορές των ταγών της Πόλης με οδηγούν στο να κάνω τις εξής παρατηρήσεις για αυτούς και για τον τρόπο που αντιμετωπίζουν ένα ζήτημα για το οποίο έχουν σιωπήσει παραδειγματικά και υποδειγματικά εις βάρος –αυτή είναι η άποψή μου- της Πόλης τους και των Δημοτών της.
Από τη στιγμή που τέθηκε θέμα δομής για τους πρόσφυγες η Καβάλα δημιούργησε υποτυπώδη βάση για τον ερχομό τους δίνοντας 400.000 ευρώ –άκουσα- έξω από τη Πόλη σε τμήμα του Εσκί Καπού.(οπωσδήποτε άθλια κατάσταση)Στη συνέχεια η Κα Δήμαρχος τους μετέφερε μέσα στον ιστό της Πόλης ,στο Ασημακοπούλου,το ίδιο άθλια πιστεύω, χωρίς να γνωρίζω ποιος εγκέφαλος προσδιόρισε αυτό το μέρος.
Και το λέω άθλια γιατί ζούμε στο 2020 και όχι στο 1918 .
Πάντα όμως θέλω να μιλάω για ανθρώπους που έχουν διωχθεί από τα σπίτια τους για να προστατεύσουν τα παιδιά τους και τη ζωή τους από ένα πόλεμο που αυτοί δεν είναι υπεύθυνοι ούτε και υπαίτιοι .
Πού μείναμε λοιπόν? Στο Ασημακοπούλου –πρώην στρατόπεδο στη περιοχή Περιγιάλι-.Μέσα στο ανατολικό τμήμα της πόλης ,που εδώ και 40 χρόνια προσπαθούν όλοι οι Δήμαρχοι να το ανοικοδομήσουν σαν πόλο ανάπτυξης και προόδου. Κάνω Λάθος?
Σε ένα χώρο μέσα στο εγκεκριμένο σχέδιο Πόλης που επιτέλους μπορούμε να ανοικοδομήσουμε.
Από το Ιούνιο σε τμήματα του χώρου αυτού γίνονται εργασίες και κανείς μα κανείς όσο και αν ρωτάει κάποιος , κανείς δεν ξέρει να απαντήσει τι γίνετε εκεί. Αν δεν ξέρει η Δήμαρχος της Πόλης , ποιος ξέρει ? Υποβόσκει η άποψη ότι θα έρθουν και άλλοι ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ .
Γίνονται εργασίες εκατοντάδες χιλιάδων ευρω και κανείς δεν ξέρει τίποτα .Που? Σε ποιόν χώρο? Μέσα σε ποιανού ιδιοκτήτη –βάση της πράξης εφαρμογής – το οικόπεδο?
Στου Στρατού? Έχει καλώς , Κράτος είναι.
Στου Δήμου? Δεν έχει καλώς. Ποιος έδωσε άδεια?
Το ζητούμενο όμως είναι άλλο. Δεν ενδιαφέρθηκαν ούτε για το ποιοι θα έρθουν εδώ. Και οι άνθρωποι ήρθαν. Είναι εδω σήμερα. Είναι Πρόσφυγες? Είναι Μετανάστες? Είναι μαζί και κάτι άλλο? Πώς να τους αναφέρω, ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ?
Γιατί αν είναι πρόσφυγες τότε θα πρέπει να τους βάλουμε μέσα στη πόλη ,δίπλα μας ,οσο πιο μπορούμε και όχι να τους έχουμε σε γκέτο γιατί έτσι συμφέρει κάποιους.
Αν είναι επισκέπτες τοτε πρέπει να το ξέρουμε.
Τα όσα αναφέρω απευθύνονται τους πάντες . Και τη νέα διοίκηση που ακόμα και σήμερα συνομιλεί και αποφασίζει για ενέργειες χωρίς να ρωτάει και να δίνει λογαριασμό σε κανένα σαν να είναι ην Πόλη τσιφλίκι τους αλλά και για όλους ,Περιφερειάρχες και αντι , πρώην και νυν καθώς και για τους αρχηγούς της τοπικής αντιπολίτευσης γιατί ΠΟΛΥ ΑΡΓΗΣΑΝ να καταλάβουν τι γίνετε και να ζητήσουν εξηγήσεις και ενημέρωση.
Σήμερα από όσο γνωρίζω έχει Δημοτικό συμβούλιο με μοναδικό θέμα ΑΥΤΟ
Δεν απαιτώ σαν Δημότης να πάρουν καμιά απόφαση και να εκδόσουν ψήφισμα κλπες μπούρδες
ΑΠΑΙΤΩ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΝΑ ΦΑΝΟΥΝ ΠΑΡΟΝΤΕΣ και ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Δ: ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22 - ΚΑΒΑΛΑ - Τ.Κ: 65302 / ΔΘ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΕΝΤΗ / ΑΦΜ : 800828862 ΔΟΥ: ΚΑΒΑΛΑΣ / ΤΗΛ: 2510 222141 / Εmail: evdomimera@gmail.com

Εβδόμη Ημέρα