Μάκης Παπαδόπουλος: «Με την Χριστίνα Χατζημιχαήλ αναδεικνύουμε την Καβάλα και τους Φιλίππους σε ισχυρό, διεθνή πόλο πολιτιστικού τουρισμού»

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των υποψηφίων του ΤΟΠΟΥ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ τη Χριστίνα Χατζημιχαήλ, Καβαλιώτισσα της Ομογένειας του Εξωτερικού, Καθηγήτρια Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ στην Ουαλία.

Η Χριστίνα Χατζημιχαήλ μεγάλωσε στο κέντρο της Καβάλας, στη συνοικία του Αγίου Ιωάννη, και φοίτησε στο 12ο δημοτικό, το 3ο  Γυμνάσιο και το 3ο και 2ο Λύκειο. Η μητέρα της, Κίτσα Χαραλαμπίδου, διετέλεσε καθηγήτρια και γυμνασιάρχης, και ο πατέρας της, Χρήστος Χατζημιχαήλ, ήταν κτηνίατρος και νομοκτηνίατρος. Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο στον Καναδά (Master στην Ιστορία Τέχνης) και έπειτα στην Αγγλία, στο Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ, όπου και εκπόνησε τη διδακτορική της διατριβή στην Αρχαιολογία.

Το 2001 άρχισε να διδάσκει Ελληνική Αρχαιολογία και αργότερα Νέα Ελληνικά ως ξένη γλώσσα στο Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ, στην Ουαλία, όπου και συνεχίζει να εργάζεται. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται παράλληλα και ως Ειδικός Αρχαιολόγος, συνεργαζόμενη με Έλληνες και Ελληνίδες ξεναγούς σε Αγγλικές και Αμερικανικές εταιρείες που ειδικεύονται στον Αρχαιολογικό και Πολιτιστικό Τουρισμό. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται και με μεταφράσεις και επιμέλεια κειμένων και βιβλίων.

Όλα αυτά τα χρόνια στο εξωτερικό, ανέπτυξε ισχυρούς δεσμούς με την Ομογένεια και δραστηριοποιήθηκε σε συλλόγους. Διετέλεσε Πρόεδρος και Γραμματέας των Ελλήνων Φοιτητών στο Κέμπριτζ και για οκτώ χρόνια ήταν Πρόεδρος του Ελληνικού Σχολείου Ουαλίας στο Κάρντιφ.

Είναι παντρεμένη με τον Καθηγητή Αρχαιολογίας και Επίτιμο Διευθυντή της Βρετανικής Σχολής Αθηνών James Whitley και έχει δύο δίγλωσσες κόρες: την Ισαβέλλα, που είναι φοιτήτρια Κτηνιατρικής, και τη Λίλιαν, που σπουδάζει Γαλλική και Ισπανική Φιλολογία.

Θέλω να ευχαριστήσω και προσωπικά την Χριστίνα Χατζημιχαήλ για την εμπιστοσύνη που δείχνει σε εμένα και την παράταξή μας, αλλά και για την απόφασή της να δώσει μαζί μας τη “μάχη” των δημοτικών εκλογών του 2023.

Επικοινωνία

Ε: evdomimera[@]gmail.com

Δ. : ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22

ΤΗΛ. : 2510222141

ΚΙΝ : 6948367220

 

 

Καθημερινή επικαιρότητα και ενημέρωση
Τα πάντα για την Καβάλα
Εφημερίδα 7η ΜΕΡΑ

 

Ενημερωτικη Λιστα

Εβδόμη Ημέρα