Μάκης Παπαδόπουλος “Θα ζητήσουμε σεκιούριτι για προστασία από τον δήμαρχο;

  • Ο δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης, απαντώντας έκλεισε το θέμα και είπε …πάμε παρακάτω! Δεν ζήτησε καμία συγνώμη από την Φωτεινή Κόγια ο Κώστας Πεφάνης!
Όταν το προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου βγάζει φωτογραφίες αντί να προεδρεύει της συνεδρίασης. Μετά αναρωτιούνται οι πολίτες πώς δεν ξέρουν τι λένε οι αποφάσεις και πως εμφανίζονται και εξαφανίζονται οι δημοτικοί σύμβουλοι από τις συνεδριάσεις

Με τις γνωστές ευχάριστες ειδήσεις ξεκίνησε η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας, με εκατομμύρια τα οποία αν και είναι σε προεκλογική περίοδο ο δήμαρχος Καβάλας δεν φείδεται να τα παρουσιάσει και να κομπάσει γιαυτά.

Η πρώην δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, ξεκίνησε λέγοντας ότι ενώ στα πρακτικά του δημοτικού συμβουλίου καταγράφονται λεπτομερώς οι απουσίες και παρουσίες της αντιπολίτευσης, το προεδρείο δεν έχει την ίδια ευαισθησία για τις παρουσίες και απουσίες της συμπολίτευσης.

Ο Κώστας Πεφάνης θεώρησε ότι τον συκοφαντεί για παρατυπίες η κυρία Τσανάκα και τόνισε ότι άνθρωποι είμαστε και λάθη κάνουμε!

Στη συνέχεια ο Μάκης Παπαδόπουλος ανέφερε ότι: «Χωρίς να θέλω να υπερασπιστώ την κυρία Τσανάκα και επειδή αλλοιώθηκε και ακυρώθηκε σήμερα η απόφαση για το Παγοδρόμιο, από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, βγαίνουν συμπεράσματα για το πόσο καλά λειτουργείται ως προεδρείο», είπε απευθυνόμενος στον Κώστα Πεφάνη.

Στη συνέχεια ο κύριος Παπαδόπουλος ανέφερε ότι: «την προηγούμενη συνεδρίαση έγινε ένα συμβάν λεκτικής επίθεσης κατά του Σωτήρη Σωτηριάδη και επειδή δεν πρέπει να μιλάτε για συμψηφισμούς, καταδικάζουμε την επίθεση του δημάρχου κατά του δημοτικού συμβούλου και σας καλώ να την καταδικάσετε πρόεδρε του δημοτικού συμβούλου, και εσείς, να καταδικάσετε αυτό το θλιβερό γεγονός.

Ο Μάκης Παπαδόπουλος επίσης ζήτησε να ενημερωθεί για το θέμα της Καλαμίτσας, τι έχει κάνει ο δήμαρχος και τι μέλλει γενέσθαι για τα υπάρχοντα κτήρια και την υποδομή, ενώ ζήτησε και ενημέρωση για την αίτηση ενοικίασης του υπογείου της δημοτικής αγοράς που βρίσκεται σε εκκρεμότητα.

Πρόσθετα ζήτησε για τις παρατάσεις του έργου στην οδό Κύπρου που δεν έχει γίνει το παραμικρό ενώ προχωρά έργο στην πλατεία Καπνεργάτη.

Τέλος σχετικά με το πρόγραμμα πλησίον της συνταξιοδότησης υπάρχουν άτομα τα οποία έφυγαν λόγω του ότι ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα, ενώ κάποιοι έχουν παραμείνει σε κάποια εταιρεία που συνεργάζεται με τον δήμο Καβάλας.

Η Αναστασία Ιωσηφίδου αναφέρθηκε σε ενημέρωση από δημότη για πρόβλημα στο πρανές στο ύψος της Βίλα Ρομάντικα στο Παληό, μια και υπάρχει περίπτωση να υποχωρήσει και αν έχει γίνει κάποια επέμβαση για την ασφάλεια στο σημείο.

Για τον αντιδήμαρχο Οικονομικών ρώτησε η κυρία Ιωσηφίδου για το αν έχει ξεκαθαριστεί ότι οι Οικονομικές Υπηρεσίες του Δήμου βεβαιώνουν τις οφειλές και αν πρέπει να εισπράττει σε συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Η κυρία Ιωσηφίδου αναφέρθηκε στις συχνές βραβεύσεις το τελευταίο διάστημα και γιατί οδηγείται ο δήμαρχος σε αυτή την συνεχή συνήθεια χωρίς να καλεί κανέναν και χωρίς να ξέρει κανείς από τους δημοτικούς συμβούλους τι ακριβώς και ποιους βραβεύει!

Ο Ανέστης Τσουρουκίδης ξαναρώτησε για άλλη μια φορά για το καμένο φορτηγό που ακόμη δεν έχει επισκευαστεί και ρώτησε τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας αν υπάρχει κάποια εξέλιξη!

Ο Νίκος Μαυρίδης αναρωτήθηκε γιατί δεν βρίσκει ο δήμος Καβάλας τον φάκελο του σχολικού συγκροτήματος Φλορέξ στον Βύρωνα και υπογράμμισε αν έχει ψάξει ο δήμος τον φάκελο και στην Πολεοδομία.

Συνεχίζοντας ζήτησε να μάθει για το θέμα της ανέγερσης ξενοδοχείου στην Άσπρη Άμμο όπου ο επιχειρηματίας ζήτησε κάποια έκταση για να γίνει η επένδυσή του. Σε ποιο σημείο βρίσκεται και αν έχει προχωρήσει η ιστορία αυτή.

Για τα πεζοδρόμια τόνισε ότι στην οδό Περγάμου υπάρχουν τρύπες και σε περίπτωση που κάποιο παιδί περάσει υπάρχει περίπτωση να εγκλωβιστεί, όπως το ίδιο συμβαίνει και με την περιοχή της Μεταμόρφωσης.

Ο Κώστας Μπουμπούνας ρώτησε τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών τι γίνεται με τις στάσεις των λεωφορείων στο Παληό, όπου ο κύριος Ιακωβίδης είχε πει ότι προχωρά η κατασκευή τους.

Η Ευαγγελία Δρακονάκη ζήτησε να μάθει σε ποιο σημείο βρίσκεται το ξεκαθάρισμα για μια οικοδομή στην οδό Αγίας Λαύρας που είναι του δήμου, ενώ υπάρχουν αλλοιώσεις σε σκαλάκια στον δημοτικό Κήπο.

Η Φωτεινή Κόγια ρώτησε για το σχολείο στο Φλορέξ και πέραν αυτού απευθυνόμενη στους δημοτικούς συμβούλους, ρώτησε αν θα κάνουν κάτι με την επίθεση που της έγινε με χαρακτηρισμούς από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου ότι …θα με φάνε τα σκυλιά και ξεστόμισε μια κουβέντα που είναι όντως προσβλητική. Πραγματικά ντρέπομαι για τον Κώστα Πεφάνη.

Ο Κώστας Πεφάνης είπε ότι αν πάτε μόνη κυρία Κόγια στο κυνοκομείο …θα σας φάνε τα σκυλιά και μάλιστα της είπε να είναι κόσμια στην συμπεριφορά της, ενώ δεν είπε τίποτε για την απαξιωτική κουβέντα που της είπε…

Απευθυνόμενος σε όσους βιντεοσκοπούν κομμάτια του δημοτικού συμβουλίου, είπε ότι ορισμένοι κάνουν μοντάζ σε όσα τραβούν με το κινητό και ζήτησε να δίνουν όλοι το καλό παράδειγμα.

Ο δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης, ανέφερε απλά και κοφτά ότι …πάμε παρακάτω!

Και σε αντίδραση του Νίκου Μουρτασάγα είπε ότι …η αξιοπρέπεια των ανθρώπων είναι πολύ σημαντική… και επειδή καταλάβαινε ότι θα του ζητούσαν κι άλλες εξηγήσεις για την συμπεριφορά του, έκλεισε το θέμα! 

Δ: ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22 - ΚΑΒΑΛΑ - Τ.Κ: 65302 / ΔΘ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΕΝΤΗ / ΑΦΜ : 800828862 ΔΟΥ: ΚΑΒΑΛΑΣ / ΤΗΛ: 2510 222141 / Εmail: evdomimera@gmail.com

Εβδόμη Ημέρα