Μια περιουσία ζητούν από τα νηπιαγωγεία, ο Σιμιτσής που ξεχνά και τα σκουπίδια του Τοπείρου

Αφού σπατάλησαν τα χρήματα του δήμου ο Μουριάδης και η παρέα του στο “Κοσμόπολις” και στα ντάμπαρ ντούμπαρ των πολιτιστικών συλλόγων επόμενο ήταν να μην υπάρχουν χρήματα στο ταμείο και να μη μπορούν να παρέχουν ούτε τα βασικά υλικά στα νηπιαγωγεία του δήμου. Την ευθύνη το διευκρινίζω, γιατί υπάρχουν πολλοί εξυπνάκηδες, για το παιδαγωγικό κομμάτι την έχει το υπουργείο αλλά για την λειτουργία των κτηρίων ο δήμος.
@ Πήρα στα χέρια μου την επιστολή που έδωσαν από το 11ο νηπιαγωγείου Καβάλας στους γονείς, προφανώς τα ίδια ζητούν και οι άλλοι νηπιακοί σταθμοί και εκτός από τα χαρτικά υλικά που τους ζητούν, κακώς, αν και αυτά θα έπρεπε να τους παρέχονται δωρεάν, τους ζητούν ακόμη, μωρομάντιλα, χαρτί κουζίνας, χαρτοπετσέτες, κρεμοσάπουνο και φωτοτυπικό χαρτί Α4. Ρωτώ λοιπόν για ποια δωρεάν παιδεία μιλάμε και για ποια πρωτοβάθμια σχολική επιτροπή η οποία δεν μπορεί ούτε αυτά τα πράγματα να εξασφαλίσει για τα νηπιαγωγεία του δήμου; Μόνο ντροπή μπορεί να αισθάνεται κανείς αν αναλογιστεί ότι αυτά που ζητάνε από τους γονείς δεν μπορούν να ανταποκριθούν οι περισσότεροι λόγω αδυναμίας χρηματικής να τα αγοράσουν.
@ Φυσικά με αυτή την ανάλγητη διοίκηση του δήμου δεν μπορεί κανείς να περιμένει να έχει τέτοιες ευαισθησίες. Μπορεί τώρα η κ. Αργυρίου να μας δώσει μια πειστική απάντηση για την ανύπαρκτη κοινωνική μέριμνα; Φυσικά και όχι αφού πίστευε και πιστεύει ότι με μερικές σχολικές τσάντες ξεμπερδεύει από αυτή την υποχρέωση. Αλλά δεν γνωρίζει και από την λειτουργία των νηπιαγωγείων.
@ Αλλά όταν η πρωτοβάθμια σχολική επιτροπή έχει στις πλάτες της τις αμαρτίες της δημαρχίας Σιμιτσής με την κατάχρηση που έγινε από τον Γλάνο δεκάδων χιλιάδων ευρώ πως να φροντίσει να παρέχει αυτά τα οποία χρειάζονται οι νηπιακοί σταθμοί;
@ Ο πρώην δήμαρχος Καβάλας που απλά πέρασε και δεν κατάλαβε επί επτά χρόνια ήταν δήμαρχος ο Κωστής Σιμιτσής επιχειρηματολογεί αρνητικά για τα υπόγεια πάρκινγκ κάτω από πλατείες και κάτω από αυλές των σχολείων.
@ Απαγορεύει ο νόμος να γίνονται υπόγεια πάρκινγκ κάτω από τις αυλές των σχολείων αν και δεν συμφωνώ αλλά αυτό λέει ο νόμος και όλα καλά. Όμως κάτω από πλατείες γιατί ο Σιμιτσής δεν καταλαβαίνει ότι δεν απαγορεύεται να γίνουν υπόγεια πάρκινγκ;
@ Όμως για να ρωτήσω κάτι τον κ. Σιμιτσή. Για πέστε μου κ. Σιμιτσή κάτω από το παιδικό σταθμό που βρίσκεται επί της οδού Εκάβης ο οποίος έγινε επί ημερών σας υπάρχει κάτω από την αυλή του χώρος στάθμευσης; Τότε γιατί συμφωνήσατε να συμβεί αυτό;
@ Πέρασε από την οικονομική επιτροπή η οικονομική κάλυψη της μεταφοράς ανακυκλώσιμων σκουπιδιών στον Τοπείρο Ξάνθης που γίνεται εδώ και ένα μήνα λόγω βλάβης της πρέσα που τα μετέφερε.
Το ημερήσιο κόστος λόγω της ανικανότητας του αντιδημάρχου Κυριάκου Σταυρίδη αλλά και του δήμαρχος έχει εκτοξεύσει αφού καθημερινά γίνονται πέντε με έξη τέτοιες αποστολές και το προσωπικό δουλεύει πέραν του ωραρίου του άγνωστο αν αμείβεται και υπερωριακά.

Δ: ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22 - ΚΑΒΑΛΑ - Τ.Κ: 65302 / ΔΘ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΕΝΤΗ / ΑΦΜ : 800828862 ΔΟΥ: ΚΑΒΑΛΑΣ / ΤΗΛ: 2510 222141 / Εmail: evdomimera@gmail.com

Εβδόμη Ημέρα