Μια βόλτα φρίκης στο κέντρο της Καβάλας

Στην καθιερωμένη καθημερινή μου βόλτα στην αγορά της Καβάλας και αρχίζοντας από την δημοτική αγορά μίλησα και μου είπαν πολλά προβλήματα τα οποία τα είδα και εγώ. Ξεκινώ λοιπόν από την ουρά που σχηματίζεται μπροστά από την είσοδο του πάρκινγκ της δημοτικής αγοράς και το πρόβλημα που δημιουργείται στην διέλευση των αυτοκινήτων από το συγκεκριμένο δρόμο. Περιττό φυσικά να πω ότι τα σκουπίδια στα πεζοδρόμια αλλά και γύρω από τους κάδους δημιουργούν μια αρνητική εικόνα.
@ Η απλυσιά των πεζοδρόμων είναι παντού όπως και στην οδό Γαλλικής Δημοκρατίας που συχαίνεσαι να περπατήσεις. Σκουπίδια, τσίχλες νερά να τρέχουν από τα μπαλκόνια των κατοικιών είναι εικόνα που νομίζω ότι υπάρχει και σε κάθε Ευρωπαϊκό δρόμο γι ́ αυτό την έχουμε υιοθετήσει και στην Καβάλα.
@ Εκεί που τα χάνει κανείς είναι όταν πιάνει την οδό Κουντουριώτου προς την κάθοδο και βλέπει ότι ακόμη δεν έχουν τελειώσει οι εργασίας στα πεζοδρόμια και είναι μέσα στην μπίχλα. Οι κακοτεχνίες είναι ορατές δια γυμνού οφθαλμού και αναρωτιέσαι γιατί έπρεπε να γίνει αυτό το έργο;
@ Φυσικά ο δήμαρχος στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο εκνευρισμένος και με ειρωνικό ύφος είπε “τι θέλατε να βάλουμε μαύρα πλακάκια. Όλοι γίνατε μηχανικοί και αρχιτέκτονες”. Προφανώς αυτά τα πλακάκια τα επέλεξε κάποιος αρχιτέκτονας που πρέπει τώρα να πάει να τα δει και να μας πει αν του αρέσει η εικόνα των γκρίζων πεζοδρομίων.
@ Μέσα στον Άγιο Νικόλαο όπως μου είπαν αυτοί που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά τα βράδια επικρατεί σκοτάδι και αγωνία και δεν τολμά κανείς να περάσει από τη συγκεκριμένη περιοχή πρώτον γιατί δεν βλέπει και δεύτερον γιατί μπορεί να πέσει και σε κανένα χαντάκι.
@ Μεγάλα φυσικά πρόβλημα δημιουργήθηκαν με το συγκεκριμένο έργο που έφερε στην επιφάνεια κάποια αρχαία και οι επαγγελματίας της εστίασης φοβούνται ότι θα το καθυστερήσει πολλές περισσότερες μέρες που ήταν προγραμματισμένο για να τελειώσει.
@ Το συγκεκριμένο πρόβλημα έχει να κάνει και με την απροετοίμαστη αρχαιολογία που τώρα θα προσλάβει έκτακτο προσωπικό προκειμένου να εξετάσει τα ευρήματα και αναλόγως να αφήσει ή όχι να συνεχιστεί το έργο.
@ Γίνεται αντιληπτό ότι την οποιαδήποτε καθυστέρηση θα την πληρώσουν οι επαγγελματίες της εστίασης κατά κύριο λόγο χωρίς να ξέρουν πως θα διαχειριστούν το προσωπικό τους και για πόσο χρόνο θα πρέπει να τους κρατήσουν σε αναμονή.
@ Κατεβαίνοντας προς το λιμάνι και πιάνοντας το πεζοδρόμιο με τους κυβόλιθους που είναι μπροστά από το κτήριο όπου παλιά ήταν τα ψαράδικα διαπιστώνει κανείς ότι όταν τελειώσει κάποιος αυτή τη διαδρομή πρέπει να ψαχτεί αν ακόμη οι αστράγαλοι του είναι στη θέση του. Αλλά ποιος να νοιαστεί, ο
Βλάχος με τον Φιλόσογλου του ΟΛΚ οι οποίοι έχουν περιορίσει το ενδιαφέρουν τους μόνο στα κρουαζιερόπλοια και στις φανφάρες περί μεγάλων σχεδίων για έργα στο παραλιακό μέτωπο;
@ Μπαίνοντας στους πεζοδρόμους Παύλου Μελά και Φιλελλήνων εκεί κινδυνεύεις να σε παρασύρει κάποιο μηχανάκι ή κάποιο αυτοκίνητο που έχει έτοιμη τη δικαιολογία ότι έχει ξεφορτώσει κάποια εμπορεύματα λέτε και δεν υπάρχει καθορισμένο ωράριο για να κάνει τη συγκεκριμένη δουλειά.
@ Χθες περπατώντας στο πεζόδρομο της οδού Φιλελλήνων έπεσα πάνω στις διαμαρτυρίες κάποιων ιδιοκτητών καφέ οι οποίοι σχολίαζαν την ανισορροπία κάποιου που πέρασε από το συγκεκριμένο δρόμο προχθές το βράδυ και με λεπίδα έσκισε τις τέντες τους αλλά χαράκωσε και τις σέλες πολλών μηχανών στην οδό Ομονοίας.
@ Από χθες αναζητεί η αστυνομία τον δράστη αυτή της παράλογης ενέργειας.

Δ: ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22 - ΚΑΒΑΛΑ - Τ.Κ: 65302 / ΔΘ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΕΝΤΗ / ΑΦΜ : 800828862 ΔΟΥ: ΚΑΒΑΛΑΣ / ΤΗΛ: 2510 222141 / Εmail: evdomimera@gmail.com

Εβδόμη Ημέρα