Να τα βρουν Μέτιος με Τοψίδη η επιθυμία του Κυριάκου Μητσοτάκη!

Σε καλό δρόμο βρίσκονται ήδη οι επαφές και οι συζητήσεις μεταξύ υψηλόβαθμων στελεχών του κόμματος της ΝΔ με τους επικεφαλής των περιφερειακών παρατάξεων «Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση», Χρήστου Μέτιου και της παράταξης «Περιφερειακή Σύνθεση» του Χριστόδουλου Τοψίδη, ώστε να τα γεφυρωθεί το χάσμα που τους χωρίζει και να συνδιοικήσουν από την 1η Σεπτεμβρίου στη νέα θητεία της Περιφέρειας ΑΜ-Θ.

Επιθυμία του ίδιου του προέδρου της ΝΔ και πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη είναι το Περιφερειακό συμβούλιο να διαθέτει μια συμπαγή ομάδα πλειοψηφίας μια και τα θέματα που απασχολούν την ΑΜ-Θ είναι πολλά και ζέοντα με αποκορύφωμα το να φύγει η περιφέρειά μας από τον πάτο των επιδόσεών της.

Ήδη έχουν βολιδοσκοπηθεί τα πρόσωπα που θα παίξουν αυτό τον ρόλο της συγκόλλησης των δύο παρατάξεων και τα οποία θα αναλάβουν δράση μέσα στον Αύγουστο μετά την κατάθεση του σχετικού Νομοσχεδίου από τον υπουργό Εσωτερικών κύριο Θεοδωρικάκο που θα λύνει θέματα «κυβερνησιμότητας» στις παρατάξεις που έχουν μεν κερδίσει δήμους και περιφέρειες αλλά δεν έχουν εξασφαλίσει τον πολυπόθητη αυτοδυναμία στο περιφερειακό ή το δημοτικό συμβούλιο.

Η ΝΔ θέλει οι ομάδες που μπορούν να «φτιάξουν» πλειοψηφία να είναι συμβατές και πολιτικά και κάτι τέτοιο μπορεί να επιτευχθεί στις περιφέρειες της ΑΜ-Θ, του Βορείου Αιγαίου και της Πελοποννήσου.

Μπορεί ο κύριος Χρήστος Μέτιος να έχει δηλώσει προεκλογικά και μετεκλογικά ότι δεν θα συνεργαστεί με όσους «τον πρόδωσαν», αλλά για αυτούς που ξέρουν θα υπακούσει σε ότι αποφασίσει και συμφωνήσει ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ και οι συνεργάτες του, που ήδη έχουν μπει στην οδό της συνεννόησης με τον Χριστόδουλο Τοψίδη!

Δεν ήταν καθόλου τυχαία η προχθεσινή μάζωξη της παράταξης Τοψίδη και συγκεκριμένα των εκλεγμένων περιφερειακών συμβούλων οι οποίοι ως φαίνεται πρέπει να κατανοήσουν ότι στην πρώτη διετία της θητείας Μέτιου δεν θα λάβουν κανένα οφίτσιο, για να ικανοποιηθεί και η πλευρά Μέτιου που είχε κάνει σημαία την μη συνεργασία με τον «αντάρτικο» συνδυασμό.

Οι δύο παράγραφοι από το δελτίο Τύπου της «Περιφερειακής Σύνθεσης» όσον αφορά την προχθεσινή συνάντηση τα λέει όλα.

Διαβάζουμε: «Σκοπός της συνάντησης ήταν ο οργανωτικός σχεδιασμός και το πλαίσιο στο οποίο θα λειτουργεί η «Περιφερειακή Σύνθεση», προκειμένου να εκφράζεται αξιόπιστα και τεκμηριωμένα ο Προγραμματικός αυτοδιοικητικός λόγος του συνδυασμού, εν όψει της νέας αυτοδιοικητικής περιόδου.

Με τεκμηριωμένες απόψεις, θέσεις και προτάσεις η «Περιφερειακή Σύνθεση» θα συμμετέχει ενεργά στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Α.Μ.Θ., συνδιαμορφώνοντας τον αναπτυξιακό ρόλο της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης στην κατεύθυνση των εποικοδομητικών πρωτοβουλιών στις επερχόμενες προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει η Περιφέρειά μας».

Με άλλα λόγια γενικότητες μια και το μεγάλο παζάρι βρίσκεται σε σημείο που η κάθε πλευρά πρέπει να ζυγίσει τα υπερ και τα κατά και ομολογουμένως οι πληροφορίες ότι υπάρχει πιθανότητα συνεργασίας με στελέχη της παράταξης που υποστηρίχθηκε από την Χρυσή Αυγή, δεν άρεσαν καθόλου στην ηγεσία της ΝΔ, όπως και κάθε συνεργασία με τον υποψήφιο του ΚΙΝΑΛ την οποία υποστήριξε σημαίνων στέλεχος της ΝΔ από την Καβάλα…

Δ: ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22 - ΚΑΒΑΛΑ - Τ.Κ: 65302 / ΔΘ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΕΝΤΗ / ΑΦΜ : 800828862 ΔΟΥ: ΚΑΒΑΛΑΣ / ΤΗΛ: 2510 222141 / Εmail: evdomimera@gmail.com

Εβδόμη Ημέρα