Ντροπή ! Περιφέρεια ουραγός η ΑΜΘ! Μόνο ένα έργο για την ΑΜΘ κανένα για Καβάλα & Θάσο.

Στη λίστα που έχει καταρτισθεί (η οποία παρουσιάζεται από το Capital.gr) περιλαμβάνονται τα 40 μεγάλα εμβληματικά έργα, με Προϋπολογισμό 6 δις στους τομείς των υποδομών, της ενέργειας και του ψηφιακού μετασχηματισμού που θα δρομολογήσει η κυβέρνηση σε όλη την χώρα. Η επιτάχυνση υλοποίησης των έργων αυτών αναμένεται να οδηγήσει στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, σε μια περίοδο όπου ο εκ των βασικών εργοδοτών της ελληνικής οικονομίας, ο τουρισμός, αντιμετωπίζει προβλήματα. Από αυτά μόνο ένα έργο, όμως αφορά την δική μας Περιφέρεια και κανένα από αυτά δεν αφορά την ΠΕ Καβάλας και την ΠΕ Θάσου.
Με τον τραγικότερο τρόπο επιβεβαιώνεται η εφημερίδα μας, η οποία στο χθεσινό της φύλλο έγραφε «Συνεχίζουμε να έχουμε, ως Περιφέρεια, τα σκήπτρα στην φτώχεια». Δυστυχώς έχουμε τα σκήπτρα στην φτώχεια και θα εξακολουθήσουμε να τα έχουμε εφόσον δεν σχεδιάζουμε και δεν διεκδικούμε.
Χειρότερη παραμένει η κατάσταση για την Καβάλα καθώς κανένα μεγάλο έργο δεν αφορά την ΠΕ Καβάλας και την ΠΕ Θάσου ! Παρά τα μεγάλα λόγια και τους 3 Αντιπεριφερειάρχες της διοίκησης Μέτιου στην Καβάλα (Κ. Αντωνιάδης, Κ. Σιμιτσής & Α. Καραγιώργης) και τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Α. Πολίτη, τίποτε δεν διεκδικήθηκε και για τίποτε δεν πιέσθηκε η κυβέρνηση όσον αφορά την Καβάλα. Θυμηθείτε ούτε το τραίνο και η σιδηροδρομική σύνδεση του λιμανιού, ούτε ο κάθετος άξονας, ούτε το δίκτυο του φυσικού αερίου, ούτε η περιμετρική κ.ο.κ. !
Έτσι είτε λόγω αδυναμίας σχεδιασμού, είτε λόγω αδυναμίας διεκδίκησης όχι μόνο θα εξακολουθήσουμε να κρατούμε τα σκήπτρα της φτώχειας αλλά θα βλέπουμε να αυξάνεται η διαφορά με τις υπόλοιπες περιφέρειες της χώρας, οι οποίες διεκδικούν και πετυχαίνουν να πάρουν σημαντικά έργα από αυτά που δρομολογεί η κυβέρνηση.
Όσο αυτοί που διοικούν την περιφέρεια και την ΠΕ Καβάλας αρέσκονται σε ανέξοδες δηλώσεις όπου πανηγυρίζουν για αυτονόητα θέματα προσπαθώντας να καλύψουν την ανικανότητά τους, το συμπέρασμα θα παραμένει δυστυχώς αδιαμφισβήτητο: η Καβάλα θα πάρει 0 € από τα 6 δις των έργων της κυβέρνησης.

Δ: ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22 - ΚΑΒΑΛΑ - Τ.Κ: 65302 / ΔΘ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΕΝΤΗ / ΑΦΜ : 800828862 ΔΟΥ: ΚΑΒΑΛΑΣ / ΤΗΛ: 2510 222141 / Εmail: evdomimera@gmail.com

Εβδόμη Ημέρα