Ο δήμαρχος Καβάλας Θεόδωρος Μουριάδης επιτέθηκε αδικαιολόγητα λεκτικά στον Μάκη Παπαδόπουλο, γιατί του άσκησε κριτική!

Η συνεδρίαση του χθεσινού δημοτικού συμβουλίου, ξεκίνησε με την ενημέρωση του δημάρχου Καβάλας Θεόδωρου Μουριάδη, γύρω από τις ζημιές των τελευταίων ημερών με την κακοκαιρία στον δήμο Καβάλας.

Στους Φιλίππους είχαμε την πλημμύρα αλλά και υπόγεια σπιτιών και επιχειρήσεων και μεγάλες ζημιές είχαμε στους χαλικόδρομους ορεινών περιοχών.

Για την Καβάλα είχαμε την κατολίσθηση μέρους του δρόμου της οδού Χρυσοστόμου Σμύρνης και με την τεχνική υπηρεσία του Δήμου σε πλήρη ετοιμότητα αποτρέψαν το φαινόμενο και καθάρισαν ρέματα για να αποφύγουμε τα χειρότερα.

Περιμένουμε να κηρυχθεί ο Δήμος Καβάλας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και η θεομηνία μας έδειξε ότι οι υποδομές έχουν γεράσει και θέλουν συντήρηση, γι’ αυτό τον λόγο θα αγοραστεί μηχάνημα από την ΔΕΥΑΚ για να καθαρίζει τα φρεάτια.

Για τον δρόμο που έπεσε έγινε στατική μελέτη και εντός ημερών θα ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης με πετροντούβαρο, για να δοθεί σε κυκλοφορία κανονικά.

Η Δήμητρα Τσανάκα ζήτησε να μεταφερθεί το συμβούλιο της Πέμπτης την άλλη Δευτέρα μια και υπάρχει πρόβλημα με την παρουσία πολλών επικεφαλής και εκεί να συζητηθούν τα προ ημερησίας.

Ο Μάκης Παπαδόπουλος παίρνοντας τον λόγο τόνισε ότι συμφωνεί με την μεταφορά του δημοτικού συμβουλίου της Πέμπτης, αλλά έβαλε θέμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καβάλας το οποίο δήλωσε ότι είναι σημαντικό και έχει αποστολή να συντονίζεται και στην κατάλληλη στιγμή να είναι έτοιμη να λειτουργήσει.

Ο κύριος Παπαδόπουλος έδωσε τα εύσημα σε όσους ενεπλάκησαν στην πρόσφατη θεομηνία και έψεξε τον δήμαρχο ότι, ενώ βρήκε χρόνο ακόμη και για τις ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες, δεν βρήκε χρόνο να συγκαλέσει το αρμόδιο όργανο της πολιτικής προστασίας (ΣΧΟΠ) και να συμμετέχει στις συσκέψεις. Ανέφερε δε ότι, είμαστε για μια ακόμη φορά απροετοίμαστοι και πρέπει να προστατεύσουμε τις περιουσίες του κόσμου!

Παράλληλα δέχθηκε την μήνη του δημάρχου ότι ετοιμότητα υπήρχε και υπάρχει αλλά επιτέθηκε στον Μάκη Παπαδόπουλο, λέγοντας ότι του ασκεί κριτική γιατί δεν μπορεί να χωνέψει ότι έχασε με 150 ψήφους!

Η κριτική του επικεφαλής της παράταξης «Ο Τόπος της Ζωής μας» άσκησε σκληρή κριτική στον δήμαρχο, ο οποίος με περισσή ένταση του επιτέθηκε και μάλιστα του είπε ότι πλημμύρησε ο Μπάτης από τα νερά του δρόμου της ΜΟΜΑ γιατί κάποιοι δεν καθάρισαν τα φρεάτια (!).

Ένα έκτακτο θέμα που έπεσε στο τραπέζι ήταν ο ορισμός μελών στις εταιρείες Βιοτεχνικό Πάρκο Καβάλας (ΒΙΟΠΑ Καβάλας) και στην Εργοανάπτυξη (εταιρεία της ΠΕ Καβάλας της ΠΑΜ-Θ).

Για το θέμα αυτό ο Άρης Βέρρος ζήτησε μεταφορά του θέματος σε άλλη συνεδρίαση και πραγματικά πελαγοδρόμησε σε μια πρόταση χωρίς ειρμό και αναφέροντας ζητήματα …στο καρφί και στο πέταλο!

Ο Θεόδωρος Μουριάδης είπε ότι έχει σχέδιο για τον ΒΙΟΠΑ και μάλιστα μίλησε για ενεργειακά πράγμα που σημαίνει ότι πέραν του Επιμελητηρίου Καβάλας και ο Δήμος Καβάλας ενδιαφέρεται για τον χώρο, χωρίς να ανοίγει τα χαρτιά του.

Ο Νίκος Ξανθόπουλος έψεξε τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου για την καθυστέρηση της έναρξης της συνεδρίασης του σώματος και μάλιστα θεωρεί ότι η όλη διαδικασία που ακολουθεί το προεδρείο δεν είναι η σωστή και η πρέπουσα.

Τελικά συμφώνησε να συζητηθεί το θέμα αν και είχε τις αντιρρήσεις του.

Και ο Κώστας Κουνάκος ανέφερε ότι δεν καταλαβαίνει την βιασύνη του δημάρχου να ορίσει εκπρόσωπο σε ΒΙΟΠΑ και Εργοανάπτυξη!

Η Δήμητρα Τσανάκα ανέφερε ότι η παρουσία του Δήμου στις δύο αυτές εταιρείες είναι σημαντική μια και οι προοπτικές που ανοίγονται είναι σημαντικές!

Προβλήματα σε κοινότητες, σε σχολεία, από του χρόνου ο Συμπαραστάτης

Ο Δαμιανός Κοτσακίδης (πρόεδρος κοινότητας Ζυγού), ξεκίνησε το κομμάτι αυτό με ένα προ ημερησίας και αφορούσε ένα θέμα με τον οικισμό Παλλινοστούντων Ομογενών στον οποίο βιώνεται μια δύσκολη κατάσταση ειδικά με την κακοκαιρία και στο συγκεκριμένο χώρο πρέπει να γίνουν έργα υποδομής.

Εκεί έγινε προεκλογικά ένα έργο ασφαλτόστρωσης, το οποίο διαλύθηκε και γενικά δεν λειτούργησε.

«Εκεί κατοικούν άνθρωποι που πρέπει να ζουν στα όρια της αξιοπρέπειας», τόνισε.

«Μέχρι το τέλος της χρονιάς το έργο θα γίνει και εγώ δεν κάνω έργα βιτρίνας» απάντησε ο δήμαρχος. Δεν θα πάρει καμιά ομάδα ποδοσφαιρική χρήματα, αλλά το έργο θα γίνει, τόνισε!

Σε απάντηση έργων που πρέπει να γίνουν σε σχολικά συγκροτήματα όπως το σχολείο του Φλορέξ, και τα οποία ανέφερε ο κύριος Θεόδωρος Αλχαζίδης, ο δήμαρχος για μια φορά ακόμη, εκτός εαυτού, είπε ότι το σχολείο θα μπει στο ΕΣΠΑ και δεν θα ξοδέψει τα χρήματα του Δήμου σε έργα που μπορούν να ενταχθούν σε πρόγραμμα.

Η Ευαγγελία Δρακονάκη (πρώην αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών) έδωσε εξηγήσεις που δεν ικανοποίησαν τον πολίτη που διαμαρτυρήθηκε και μάλιστα κάλυψε τον δήμαρχο Καβάλας στις θέσεις του.

Ακολούθως πήρε τον λόγο ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης Αθανάσιος Αθανασίου, ο οποίος αφού ευχαρίστησε όσους τον στήριξαν, ανέφερε ότι θέλει να λειτουργήσει τον θεσμό ώστε να γίνει χρήσιμος και αποδεκτός.

Για τον λόγο αυτό, καλεί τους δημότες να τον εμπιστευτούν και μπορούν να του αναθέσουν τις υποθέσεις τους, ενώ από τον Δήμο Καβάλας ζητά συνεργασία από τις υπηρεσίες του, ένα κομμάτι της ιστοσελίδας του για να μπορούν να θέτουν θέματα οι δημότες και από τις αρχές της νέας χρονιάς (2020) ο θεσμός θα λειτουργήσει.

Περί εκδηλώσεων ο λόγος

Για το θέμα της χρηματοδότησης των εκδηλώσεων από τον Δήμο Καβάλας η παράταξη της Δήμητρας Τσανάκα δε είχε αντίρρηση.

Ο Μάκης Παπαδόπουλος ανέφερε ότι θα τις ψηφίσει για να μην φανεί αρνητικός, αλλά κάποια στιγμή θέλει να εξηγήσει ο δήμαρχος ποια πολιτική θέλει να ακολουθήσει και θα πρέπει να το ξεκαθαρίσει κάποια στιγμή.

Αντίρρηση δεν είχε ούτε ο Βαγγέλης Παππάς, αλλά ούτε και ο Άρης Βέρρος. Ο Χρήστος Ποτόλιας είπε ότι γνωρίζει τον ρόλο των διαφόρων ιδρυμάτων και κινήσεων γιατί θέλουν να συνεχίσουν να στηρίζουν το ..σάπιο σύστημα!

Θετικός στις χρηματοδοτήσεις και ο Δημήτρης Βογιατζής, ενώ ο Νίκος Ξανθόπουλος διατύπωσε επιφυλάξεις!

Επικοινωνία

Ε: evdomimera[@]gmail.com

Δ. : ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22

ΤΗΛ. : 2510222141

ΚΙΝ : 6948367220

 

 

Καθημερινή επικαιρότητα και ενημέρωση
Τα πάντα για την Καβάλα
Εφημερίδα 7η ΜΕΡΑ

 

Ενημερωτικη Λιστα

Εβδόμη Ημέρα