Ο Κωστής Σιμιτσής “καφώνει” πλαγίως τον Μέτιο Έπρεπε να μείνει στο Περιφερειακό Συμβούλιο και να υποστηρίξει την άποψή του!

Πραγματικά θα ανοίξει θέμα μετά από τις δηλώσεις που έκανε στο Ράδιο Χρόνος της Κομοτηνής ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης της ΠΑΜ-Θ, Κωστής Σιμιτσής και η επαμφοτερίζουσα θέση του στο πρόγραμμα της μη επιστρεπτέας ενίσχυσης των επιχειρήσεων της περιφέρειας, η παραμονή του στην αίθουσα του περιφερειακού συμβουλίου μετά την αποχώρηση του περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου και της παράταξής του από την συζήτηση της Πέμπτης, φέρνουν αναταραχές στο διοικητικό σχήμα της Περιφέρειας ΑΜ-Θ!

Από τις σελίδες της εφημερίδας Χρόνος της Κομοτηνής διαβάζουμε τα εξής:

Ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης της ΠΑΜΘ Κώστας Σιμιτσής, μίλησε μέσα από την συχνότητα του ράδιο Χρόνος 87.5 fm για το τι ακριβώς έγινε και αποχώρησε ο περιφερειάρχης, ενώ επίσης σχολίασε και κάποιες λεπτομέρειες για το πρόγραμμα της μη επιστρεπτέας ενίσχυσης για τις επιχειρήσεις.

Για το ότι οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης ζήτησαν να συζητηθεί το πρόγραμμα της μη επιστρεπτέας ενίσχυσης και ακολούθησε η αποχώρηση του κ. Μέτιου, ο κος Σιμιτσής πληροφόρησε: «Κάποια στιγμή ο περιφερειάρχης είπε ότι εμείς δεν συμμετέχουμε στην συζήτηση, διότι θεωρούμε ότι είναι ένα θέμα εκτός συζητήσεως. Τώρα αναφορικά με το παράπονο κάποιων φορέων οικονομικών και επαγγελματικών ότι δεν υπήρξε διαβούλευση. Εγώ θέλω να σας πω το εξής η διαχειριστική αρχή που εκπόνησε αυτό το πρόγραμμα με βάση βέβαια τις πολιτικές κατευθύνσεις που έδωσε ο περιφερειάρχης, γνωρίζει πάρα πολύ καλά την οικονομική κατάσταση και τις ιδιαιτερότητες της περιφέρειάς μας. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι γνωρίζουμε όσο κανένας άλλος τις επιχειρήσεις, τις ανάγκες τους, τον κύκλο εργασιών τους».

Επιπροσθέτως, είπε ότι ο ίδιος έμεινε να το συζητήσει και σημείωσε ότι «Εγώ το συζήτησα και ούτε μπορώ να κρίνω την στάση της παράταξης του κυρίου Μέτιου. Εγώ έμεινα στην συζήτηση και θωρώ ότι εάν έμενε και εκείνος (ο Μέτιος) μόνο να κερδίσει θα είχε. Ξέρει τα θέματα καλύτερα και κατά συνέπεια θα έδινε και τις δέουσες απαντήσεις».

Τέλος, επισήμανε για το πρόγραμμα ότι μικροδιορθώσεις έχουν γίνει ήδη στο πρόγραμμα. «Πραγματικά θεωρώ ότι πάντα έχει κάτι να προσθέσει η διαβούλευση. Μικροδιορθώσεις ήδη επήλθαν και μπορούν να έρθουν και άλλες, μικροβελτιώσεις όμως».

Δ: ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22 - ΚΑΒΑΛΑ - Τ.Κ: 65302 / ΔΘ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΕΝΤΗ / ΑΦΜ : 800828862 ΔΟΥ: ΚΑΒΑΛΑΣ / ΤΗΛ: 2510 222141 / Εmail: evdomimera@gmail.com

Εβδόμη Ημέρα