Ο Μέτιος παγίδευσε Τσανάκα και Μαρκόπουλο… εκθέτοντας τη ΝΔ!

Τι συμπεράσματα βγήκαν από τις χθεσινές αποκαλύψεις στο ραδιόφωνο Seven New 94,4 fm και την συνέντευξη στελεχών ΣΥΡΙΖΑ για το παρασκήνιο της διαχείρισης της πεσμένης γέφυρας και οι ευθύνες που προκύπτουν

Θα πρέπει μετά τα χθεσινά αποκαλυπτήρια ο ίδιος ο πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του να ζητήσουν τα «ρέστα» από τον τρόπο με τον οποίο ενήργησε ο εκλεκτός του περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος που χειρίστηκε εξ ολοκλήρου λανθασμένα και ίσως «πονηρά» το θέμα της πεσμένης γέφυρας της Καβάλας, εκθέτοντας ουσιαστικά στελέχη της ΝΔ τα οποία σήμερα βγαίνουν και μιλούν, αποκαλύπτουν και παραθέτουν ένα απίστευτο παρασκήνιο που «παίχθηκε» γύρω από ένα θέμα που ταλανίζει και θα ταλανίζει την κοινωνία και την οικονομία της Καβάλας για πολλές δεκαετίες ακόμη.

Η αρχή έγινε από την πρώην δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, η οποία σε δηλώσεις της στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ραδιοφώνου Seven New 94,4 fm, ανέφερε ότι ενώ αρχικά απευθύνθηκε στον τότε υπουργό Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος της είπε να του στείλει επιστολή ζητώντας του την εμπλοκή του στην υπόθεση της πεσμένης γέφυρας την ίδια μέρα, ακολούθησε η επίσκεψη των τότε υπουργών την επομένη Νοτοπούλου και Γιαννακίδη, οι οποίοι είχαν μαζί τους τον πρώην πρόεδρο της Εγνατίας Οδού Α.Ε. κυρίου Αντωνόπουλου ο οποίος σε σύσκεψη που έγινε παρουσία και του τότε αντιπεριφερειάρχη Θόδωρου Μαρκόπουλου, τους ανέφερε ότι η εταιρεία του μπορεί να αναλάβει την μελέτη και την ανακατασκευή και όποια διαδικασία για την πεσμένη γέφυρα, με την συμβολή της Περιφέρειας ΑΜ-Θ!

Ημέρα Σάββατο όλα αυτά…

Την Δευτέρα και αφού μεσολάβησε Κυριακή, ο περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος επισκέπτεται με κλιμάκιο τεχνικών της Περιφέρειας ΑΜ-Θ το γραφείο της κυρίας Τσανάκα, οι τεχνικοί διαβεβαιώνουν ότι η γέφυρα ως υποδομή ανήκει στην Περιφέρεια και αυτή θα αναλάβει το έργο.

Διοργανώνεται συνέντευξη Τύπου όπου ο ίδιος ο περιφερειάρχης αναλαμβάνει την ευθύνη των διαδικασιών για την αποκατάσταση της πεσμένης γέφυρας και έκτοτε πέφτει το θέμα σε …χειμερία νάρκη!

Μετά τις εκλογές του 2019 και εφόσον κερδίζει ο Χρήστος Μέτιος και χάνει η Δήμητρα Τσανάκα έρχεται το θέμα της γέφυρας και πάλι στην επικαιρότητα. Το πρόβλημα περνάει στα χέρια του Θόδωρου Μουριάδη και αίφνης ανακοινώνεται ότι προχωρούν οι διαδικασίες μελετών από την Εγνατία Οδό σχετικά με τα τρία σενάρια για το τι μέλλει γενέσθαι με το …αντικείμενο!

Η ΝΔ γίνεται κυβέρνηση, ο Χρήστος Μέτιος εκλεκτός του πρωθυπουργού και μια ωραία πρωία, σε ραδιοφωνική εκπομπή του Seven New 94,4 fm, επανέρχεται το θέμα της πεσμένης γέφυρας και η κυρία Τσανάκα αποκαλύπτει ότι κάποιο παιχνίδι παίχτηκε στο γεφύρι, ρίχνοντας ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνησή του, συνεπικουρούμενη από τον δημοτικό της σύμβουλο, αλλά και πρόεδρο της ΝΟΔΕ Καβάλας, Μπάμπη Δράκο!

Κάποιο λάκο έχει η φάβα και οι ερασιτεχνισμοί στελεχών της ΝΔ!

Οι Συριζαίοι που αυτό τον καιρό ψάχνουν πατήματα για να πλύνουν με το νερό της λησμονιάς τα λάθη και τις παραλείψεις τους, ως κυβέρνηση ανεβάζουν το θέμα και έρχεται η βουλευτίνα τους Τάνια Ελευθεριάδου να μιλήσει για συνομωσία της τοπικής ΝΔ, εμπλέκοντας σε αυτή Τσανάκα και Δράκο ότι ρίχνοντας ανάθεμα στον ΣΥΡΙΖΑ, θα απέσειε τις ευθύνες της η πρώην δήμαρχος, αλλά και ότι άλλα παιχνίδια παίχτηκαν γύρω από το όλο θέμα…

Η Τσανάκα βγάζει την επιστολή που έστειλε στον Χρήστο Σπίρτζη και εκεί επάνω ήρθε η χθεσινή συνέντευξη των Συριζαίων της Καβάλας στην οποία πήραν μέρος ο πρώην υπουργός Υποδομών, η κυρία Νοτοπούλου ως τότε υπουργός Μακεδονίας – Θράκης και η βουλευτής Τάνια Ελευθεριάδου.

Αυτό που έχει σημασία είναι ότι ο Σπίρτζης υπαινίχθηκε μέσα από τα γεγονότα που παρουσίασε (ξεχνώντας τις δικές του ευθύνες για τις οποίες δεν είπε κουβέντα) ότι τελικά ο Χρήστος Μέτιος ήταν εκείνος που μπλοκάρισε την υπόθεση της γέφυρας, παίρνοντάς το πάνω του, υπενθύμισε ότι είχε πέσει και άλλη μια γέφυρα όπου κι εκείνη την είχε πάρει πάνω του ο περιφερειάρχης, αλλά άφησε υπονοούμενα για την μελέτη που δόθηκε με ανάθεση στο ΤΕΕ Θράκης για την πεσμένη γέφυρα του Κομψάτου στον Ίασμο, αλλά και το γεγονός ότι απευθύνθηκαν στο ΤΕΕ ΑΜ, για να κάνει πραγματογνωμοσύνη, πράγμα που φυσικά δεν μπορούσε γιατί δεν είχε την τεχνογνωσία!

Αυτά τα υπονοούμενα και οι μπηχτές, μαζί με τα υπονοούμενα και τις μπηχτές της κυρίας Τσανάκα αλλά και των χθεσινών δηλώσεων του Θόδωρου Μαρκόπουλου στο ραδιόφωνο Seven New 94,4 fm, αναδεικνύουν ότι κάποιο λάκο έχει η φάβα για την διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜ-Θ αλλά και κάτι ακόμη. Γιατί τελικά με την στάση του ο περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Χρήστος Μέτιος τελικά από τη μια παγίδευσε την πρώην δήμαρχο Καβάλας με εκείνη την περιβόητη επίσκεψή του (της Δευτέρας) και γιατί στην επίσκεψη εκείνη απουσίαζε ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος;

Η όλη διαχείριση για ένα έμπειρο μάτι δείχνει ξεκάθαρα ότι ο Μέτιος ήθελε να είναι ο κυρίαρχος του παιχνιδιού, αλλά δεν είχε την υποδομή να το σκηνοθετήσει καλά.

Μπορεί να κατάφερε να ρίξει σε πρώτη φάση στάχτη στα μάτια του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ τον χρησιμοποίησε ως άλλοθι για να αποποιηθεί τις ευθύνες του ως κυβέρνηση και σήμερα να βγαίνει στα κάγκελα και να καταγγέλλει σε ένα παιχνιδάκι που το ξέρει καλά.

Τέλος φάνηκε για ακόμη μια φορά ότι ο νεοδημοκράτες στην περιοχή μας είναι ερασιτέχνες και φαγώνονται μεταξύ τους για ένα κομμάτι εξουσίας αφήνοντας τρύπες δεξιά και αριστερά για να τρουπώνουν οι Πασοκοι σαν σωτήρες και οι Ανελήτες σαν υποστυλώματα!

Καλό είναι να ξεκινήσουν …αυτοκριτική και σκληρά σεμινάρια διαχείρισης.

Όσο για τον εκλεκτό του πρωθυπουργού και περιφερειάρχη ΑΜ-Θ, αν δεν τον μαζέψει, σύντομα θα κλαίνε μαζί το χαμένο τραίνο της εξουσίας!

Δ: ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22 - ΚΑΒΑΛΑ - Τ.Κ: 65302 / ΔΘ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΕΝΤΗ / ΑΦΜ : 800828862 ΔΟΥ: ΚΑΒΑΛΑΣ / ΤΗΛ: 2510 222141 / Εmail: evdomimera@gmail.com

Εβδόμη Ημέρα