Ο Μουριάδης “δείχνει” τον Μάκη Παπαδόπουλο ως βασικό του αντίπαλο στις δημοτικές εκλογές του 2023

Ο αποκλεισμός του Μάκη Παπαδόπουλου από την πρωτοβουλία του Μουριάδη για συνεργασία με την αντιπολίτευση ήταν μία κίνηση που δείχνει βαθιά άγνοια των πολιτικών διεργασιών στον Δήμο Καβάλας. Εκτός αυτού αποκαλύπτει ότι η προσωπική εμπάθεια και ο πολιτικός κομπλεξισμός προέρχονται από τον ίδιο τον Μουριάδη, ο οποίος δεν μπορεί να λειτουργήσει ως δήμαρχος και τα βλέπει όλα προσωπικά.

Μπορεί ο Μάκης Παπαδόπουλος να μην κατάφερε να περάσει στον 2ο γύρο των δημοτικών εκλογών το 2019, αλλά ο ίδιος και η παράταξή του αποτελούν τον μοναδικό πόλο στον Δήμο Καβάλας που παραμένει σταθερός και συμπαγής σε σύγκριση με όλες τις άλλες παρατάξεις που είναι πολύ αμφίβολο αν θα επιβιώσουν μέχρι τις επόμενες δημοτικές εκλογές.

Αυτό εξάλλου το γνωρίζει ο Μουριάδης και φυσικά το φοβάται, γιατί ξέρει ότι θα έχει έναν δυνατό και οργανωμένο αντίπαλο που αυτή τη φορά θα έχει και πολύ περισσότερους “στρατιώτες” να ρίξει στη μάχη των δημοτικών εκλογών.

Η “παράταξη” Μουριάδη μπορεί να εκλέχτηκε στη διοίκηση του Δήμου αλλά ήταν και παραμένει ένα σκορποχώρι από ετερόκλητα στοιχεία, με συνδετικό κρίκο τον ίδιο τον Μουριάδη και καμία άλλη πολιτική ή αυτοδιοικητική συγκολλητική ουσία. Ο ίδιος βέβαια είναι και το μεγάλο μειονέκτημα της “παράταξής” του, αφού η κατάρρευση ή η αποχώρηση του ιδίου από τη διεκδίκηση της δημαρχίας θα σημάνει και το τέλος του “Σύγχρονου Δήμου”.

Αντίθετα ο Μάκης Παπαδόπουλος κατόρθωσε να δημιουργήσει μία συγκροτημένη παράταξη με αρχές, σχέδιο και στρατηγική που έχει όλα τα προσόντα να οργανωθεί καλύτερα την επόμενη φορά και να διεκδικήσει επάξια τον δημαρχιακό θώκο.

Στελέχη πάλι της παράταξης του Μάκη Παπαδόπουλου φαίνονται μάλλον ικανοποιημένα από την εξέλιξη αυτή του αποκλεισμού του Μάκη από τις συνεργασίες του Μουριάδη. Οι δημοτικοί σύμβουλοι Παναγιώτης Ιγνατιάδης και Σωτήρης Λαζαρίδης δεν έδειξαν να αιφνιδιάζονται από την εξέλιξη αυτή. Ο Γιάννης Μούτλιας πάλι το έχει πει εδώ και καιρό ότι η απόφαση του Μουριάδη είναι να πορευτεί μόνος και κανένας δεν πρέπει να έχει αμφιβολία για αυτό.

Όλα δείχνουν ότι εδώ και καιρό η δημοτική ομάδα του Μάκη Παπαδόπουλου έχει καταλήξει στο τι μπορεί να περιμένει από τη διοίκηση και έχει βρει τις ισορροπίες της, μετά φυσικά και από το “βελούδινο” διαζύγιο με τον Κουνάκο, που αποδεικνύεται πλέον ότι λειτουργούσε σαν δούρειος ίππος μέσα στην παράταξη.

Ο Κουνάκος βέβαια “την πάτησε” και “έφαγε πόρτα” και από τον Μουριάδη ο οποίος “του έκανε τα γλυκά μάτια” όσο ήταν μέσα στην παράταξη Μάκη Παπαδόπουλου, για να τον εκμεταλλεύεται. Μετά τον πέταξε σαν στυμένη λεμονόκουπα και τον έχει στο περίμενε.

Πάντως, η χθεσινή πολιτική αδεξιότητα Μουριάδη για συνεργασία με Τσανάκα, Βαγ.Παππά και Βέρρο δείχνει καθαρά την απελπισία των συνεργατών του και τις απεγνωσμένες προσπάθειές τους να τον κάνουν να συνεργαστεί, έστω και με το ζόρι, με τους συγκεκριμένους επικεφαλής.

Ο συνάδελφος Θόδωρος Θεοδωρίδης επιμένει μάλιστα να του λέει να δώσει θέσεις ευθύνης στην αντιπολίτευση. Αστο Θόδωρε, τον βλέπεις τον Μουριάδη, δεν θέλει το παλικάρι…

Εγώ πάντως απορώ πως η Τσανάκα αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Μουριάδη που την έχει καταχεριάσει ουκ ολίγες φορές για τα αμαρτήματα της δικής της διοίκησης. Ξέχασε που την κατηγόρησε ότι έχει αλτσχάιμερ και δεν θυμάται τι σκελετούς κρύβει στην ντουλάπα της; Ξέχασε που την κατηγόρησε για “αμαρτωλό” διαγωνισμό στον ΧΥΤΑ; Ξεχνάει τις επιθέσεις που δέχτηκε η Ιωσηφίδου όλο αυτό το διάστημα για τη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ; Ξεχνά που της χρεώνει την καθυστέρηση στη μελέτη για τη γέφυρα στο Κάτω Νοσοκομείο; Ξεχνάει την κάλυψη που παρέχει ο Μουριάδης στις επιθέσεις του Γκόνη εναντίον της Πρασσά στο ΔΗΠΕΘΕ; Ξεχνάει την προσπάθεια του Μουριάδη να “σαλαμοποιήσει” την παράταξή της με το στενό “φλερτ” σε Καλανταρίδη, Δρακονάκη και τώρα Προμούσα; Ακόμη και χθες που μιλούσε στον Βέρρο του έλεγε να μην πιστεύει πια στα λόγια του Μουριάδη. Τι σόι συνεργασία θα είναι αυτή, αφού ο Μουριάδης έχει δείξει τέτοια δείγματα γραφής και η ίδια δεν του έχει εμπιστοσύνη;

Ο Βέρρος πάλι συνεχίζει να με εκπλήσσει. Φαίνεται πως την κλείνει την πόρτα της συζήτησης με τον Μουριάδη, πριν καν την ανοίξει ο Μουριάδης. Στη χθεσινή πρωϊνή εκπομπή στο Seven New 94.4 ήταν “καταπέλτης” εναντίον του Δημάρχου Καβάλας. Στηλίτευσε την αναξιοπιστία του και την αφερεγγυότητά του όλους τους προηγούμενους μήνες, αλλά και το χάος που υπάρχει ως προς τις λύσεις των προβλημάτων του Δήμου που εφαρμόζει ο Μουριάδης και με τις οποίες διαφωνεί κάθετα ο Βέρρος.

Ο Βέρρος θυμίζει ότι ο Μουριάδης είχε δεσμευτεί δημόσια ότι θα φέρνει όλα τα θέματα στο Δημοτικό Συμβούλιο και ότι δεν θα κάνει χρήση των δυνατοτήτων που του έδινε ο Θεοδωρικάκος να περνάει τα θέματα μόνο από την Οικονομική Επιτροπή. Δεν το έκανε ποτέ. Τον κατηγόρησε ότι παίζει συνέχεια επικοινωνιακά παιχνίδια με τους εργαζόμενους στους οποίους “φορτώνει” την κακή οργάνωση και λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου. Κόκκινο πανί λοιπόν ο Μουριάδης για τον Βέρρο.

Είμαι βέβαια πολύ περίεργος να μάθω τι λένε οι συριζαίοι υποστηρικτές του Μουριάδη. Έχω καιρό να ακούσω να τον στηρίζουν ή να υπερασπίζονται τη διοίκηση του Δήμου. Θα μου πεις τι να πουν, αφού πρώτα πρώτα δικά τους στελέχη, όπως ο Κελίδης, είναι για τ’ ανάθεμα και έχουν εκτεθεί πολιτικά ανεπανόρθωτα.

Προσωπική μου άποψη. Χθες ο Μουριάδης έκανε ένα μεγάλο δώρο στον Μάκη Παπαδόπουλο.

Η συνέντευξη Μουριάδη σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό προχθές το βράδυ αποκάλυψε για ακόμη μια φορά ότι ο Δήμαρχος Καβάλας δεν ξέρει τι να κάνει με τα προβλήματα του Δήμου, με συνέπεια να πληρώνουν τη νύφη οι δημότες. Οι οποίοι δημότες έχουν αρχίσει πλέον να εξαγριώνονται.

Για το ωράριο των παιδικών σταθμών, ο Μουριάδης συνέστησε “υπομονή” στους γονείς και δικαιολογήθηκε ότι το πρόβλημα είναι στο μειωμένο προσωπικό των παιδικών λόγω κορωνοϊού. Είπε ότι η διοίκηση των παιδικών σταθμών εξετάζει πώς θα αυξηθεί το προσωπικό μέσω του ΚΟΙΣΠΕ, αλλά δεν είπε ότι αυτό ήταν ιδέα της Μαρίας Φραντζεσκάκη και όχι δική του ή του Ξουλόγη. Τι να ξέρει ο Ξουλόγης, αυτός έχει μεσάνυχτα για πολλά θέματα του νομικού προσώπου. Θα ήταν έντιμο όμως Μουριάδη να αναφέρεις ότι ο ΚΟΙΣΠΕ δεν είναι δική σου ιδέα. Έτσι όμως εννοεί τη συνεργασία, σου παίρνω τις ιδέες και τις παρουσιάζω σαν δικές μου…

Βέβαια, η μητέρα που βγήκε στην πρωϊνή ραδιοφωνική εκπομπή του SEVEN NEW 94.4 “τον κόλλησε στον τοίχο” λέγοντας ότι αυτό το πρόβλημα είναι γνωστό από τον Ιούνιο και είχαν πει από τους παιδικούς ότι θα προσπαθούσαν να το λύσουν μέχρι τον Σεπτέμβριο. Ψέματα δηλαδή… Αποκάλυψε μάλιστα ότι μετά από δικές της ενέργειες ανάγκασε το νομικό πρόσωπο να πάει στο ωράριο 7.45-2.15, διαφορετικά θα ίσχυε το 8.00-2.00.

Επιπλέον η μητέρα κατακεραύνωσε τον Μουριάδη που ανέφερε στην τηλεοπτική συνέντευξη ότι αυτοί που βγαίνουνε και φωνάζουνε είναι η αντιπολίτευση, και όχι οι γονείς. Είπε ότι οι γονείς διεκδικούνε τα δικαιώματά τους και δεν ενδιαφέρονται να κάνουν αντιπολίτευση στον Δήμαρχο, γιατί δεν είναι αυτός ο ρόλος τους, διαμαρτύρονται γιατί τους στερεί τα δικαιώματά τους. Είπε επίσης ότι το θέμα τέθηκε εξαρχής από τους γονείς που ζημιώνονται από αυτό το ωράριο και ότι μέσα στο καλοκαίρι κατατέθηκε και ένσταση από συγκεκριμένο γονέα κατά της απόφασης για το ωράριο 8-2, η οποία συζητήθηκε στο ΔΣ της Αλληλεγγύης και απορρίφθηκε.

Εγώ πάλι λέω ότι καλά κάνει ο Μουριάδης και λέει ότι φωνάζει η αντιπολίτευση, γιατί αυτή εκπροσωπεί σωστά τους δημότες, όχι ίδιος του. Η αντιπολίτευση βοήθησε τους γονείς γιατί «σήκωσε» το θέμα, πήρε έκταση και δημοσιότητα, και τώρα τρέχει πανικόβλητος ο Μουριάδης να εφαρμόσει τη λύση που πάλι η αντιπολίτευση πρότεινε. Αυτό εγώ το λέω εποικοδομητική αντιπολίτευση.

Και εγώ ξαναλέω ότι τέτοια ξεδιαντροπιά και ασχετοσύνη πρώτη φορά συναντώ σε δήμαρχο Καβάλας. Αντί να δίνει συνεντεύξεις, θα έπρεπε να ντραπεί, να ζητήσει συγνώμη από τους γονείς και να επαναφέρει το παλιό ωράριο στους παιδικούς.

Τελικά Μουριάδη η Τσανάκα φταίει ή δεν φταίει για τις αίθουσες των σχολείων; Την προηγούμενη εβδομάδα μας έλεγες ότι το Υπουργείο πήρε τις περσινές “πειραγμένες” δηλώσεις αιθουσών και φταίει η Τσανάκα που έχουμε λίγες σχολικές καθαρίστριες με πλήρες ωράριο. Χθες είπες ότι οι περσινές δηλώσεις ήταν σωστές. Τι ισχύει βρε παιδί μου γιατί θα μας τρελάνεις στο τέλος.

Αν ήμουν στη θέση των εργαζόμενων στο Βοήθεια στο Σπίτι θα ανησυχούσα μετά τη δήλωση του Μουριάδη στην τηλεοπτική του συνέντευξη ότι του χρόνου που θα μεταφερθεί το πρόγραμμα στον δήμο κάποιες θα προσληφθούνε, κάποιες δεν θα προσληφθούνε, και κάποιες άλλες θα προσληφθούνε στη θέση τους. Κάτι υπάρχει στο βάθος της σκέψης του Μουριάδη. Κάτι το εκδικητικό. Ίσως έτσι εξηγείται η καθυστέρηση του Αγελαράκη να αποσύρει την έφεση του Δήμου.

Κάτι άκουσα επίσης ότι ο Αγελαράκης φταίει που δεν έγινε ακόμη ανάκληση της έφεσης του Δήμου για το Βοήθεια στο Σπίτι. Δεν ξέρω, γράφω αυτό που άκουσα.

Δ: ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22 - ΚΑΒΑΛΑ - Τ.Κ: 65302 / ΔΘ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΕΝΤΗ / ΑΦΜ : 800828862 ΔΟΥ: ΚΑΒΑΛΑΣ / ΤΗΛ: 2510 222141 / Εmail: evdomimera@gmail.com

Εβδόμη Ημέρα