ΟΙ ΑΔΕΙΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ Ο Δήμος ξοδεύει αλλά τελικά χωρίς να υπάρχει …ζητούμενο!

Συνεχώς γινόμαστε μάρτυρες δύο δεδομένων. Από τη μια ο Δήμος Καβάλας και με την παρούσα διοίκησή του να ξοδεύει τα χρήματα του δημοτικού ταμείου για να στηρίξει ως διοργανωτής διάφορες εκδηλώσεις και από την άλλη εκδηλώσεις που απευθύνονται σε ένα κοινό το πολύ 50-70 ανθρώπων που στις περισσότερες των περιπτώσεων οι συμμετέχοντες στα δρώμενα μιας εκδήλωσης είναι παράλληλα και …το κοινό.

Το Σάββατο 16 Νοεμβρίου το απόγευμα στο κινηματοθέατρο OSCAR στην Καβάλα, το Ινστιτούτο Κοινωνικών Κινημάτων και Ιστορίας Καπνού σε συνεργασία με

τον Δήμο Καβάλας (που έδωσε το χρήμα) και το Ίδρυμα Ανταλλαγέντων Λωζάννης με έδρα την Κωνσταντινούπολη, οργάνωσαν εκδήλωση με θέμα: «Μνήμες Προσφύγων».

Η εκδήλωση σύμφωνα με το δελτίο Τύπου έγινε με σκοπό την εξωστρέφεια και τη συνεργασία και με την ευχή να εμποτίσει τις συνειδήσεις όλων μας με το συναίσθημα της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών.

Όλη η δράση – εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στους ανθρώπους που ξεριζώθηκαν, παρά τη θέλησή τους, για να οδηγηθούν σε μία νέα πατρίδα.

Η αναφορά έγινε και σε οικογένειες Καβαλιωτών που οι πρόγονοι τους ήρθαν από την Τουρκία καθώς και σε οικογένειες μουσουλμάνων Καβαλιωτών που έφυγαν από την Καβάλα για να πάνε στην Τουρκία.

Ε, λοιπόν στην εκδήλωση οι περισσότεροι που την παρακολούθησαν ήταν οι χορωδίες: του Ιδρύματος Ανταλλαγέντων Λωζάννης, της Λέσχης Ποντίων Νομού Καβάλας, του Συλλόγου Μικρασιατών Καβάλας «Μνήμη Μ. Ασίας» και η Μικτή Χορωδία Συλλόγου Φίλων Μουσικής Καβάλας.

Κάθε φορά που κάποια χορωδία έπιανε θέση στην σκηνή για να εκτελέσει το πρόγραμμά της η αίθουσα παρουσίαζε κενά πράγμα που ορισμένοι το σχολίασαν και μάλιστα έντονα.

Η περίπτωση αυτή δεν είναι η μόνη καθώς τα ίδια διαπιστώνουμε σε εκδηλώσεις στη Δημοτική Βιβλιοθήκη με οικονομική συμβολή του Δήμου Καβάλας αλλά και σε άλλες εκδηλώσεις τόσο στην Καπναποθήκη, στο Ωδείο και στο Αμφιθέατρο της ΠΕ Καβάλας στο διοικητήριο!

Δ: ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22 - ΚΑΒΑΛΑ - Τ.Κ: 65302 / ΔΘ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΕΝΤΗ / ΑΦΜ : 800828862 ΔΟΥ: ΚΑΒΑΛΑΣ / ΤΗΛ: 2510 222141 / Εmail: evdomimera@gmail.com

Εβδόμη Ημέρα