Οι Αμερικάνοι του “Φίλιππος Β΄” και το τελωνείο που δεν μπορεί να το κουνήσει κανείς

Από τα 60 στα 65 έτη παρατείνεται η διάρκεια της σύμβασης παραχώρησης του
Οργανισμού Λιμένος Καβάλας (ΟΛΚ), σύμφωνα με τροπολογία του νομοσχεδίου του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.
Όπως επισημαίνεται στο Άρθρο 1 της τροπολογίας «Η διάρκεια της από 15
Ιανουαρίου 2003 Σύμβασης Παραχώρησης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και του Οργανισμού Λιμένος Καβάλας ΑΕ, η οποία κυρώθηκε με την περ. ΣΤ’ του άρθρου 1 του ν. 4597/2019 (Α’ 35), ορίζεται στα εξήντα πέντε (65) έτη από την ημερομηνία υπογραφής της».
Όπως επεξηγείται στην Αιτιολογική Έκθεση, η παράταση της σύμβασης γίνεται
καθώς «δεν είναι δυνατή η κατάρτιση σύμβασης υποπαραχώρησης του λιμένα της
Καβάλας στον επενδυτή, διότι θα έχει χρονική διάρκεια μεγαλύτερη από αυτήν της παραχώρησης. Για τον λόγο αυτό κρίνεται αναγκαία η παράταση της διάρκειας της σύμβασης παραχώρησης του λιμένα της Καβάλας».
Επίσης, με την προτεινόμενη ρύθμιση επιτυγχάνονται η δημιουργία θέσεων εργασίας, η τόνωση της αγοράς και η αναμόρφωση των εγκαταστάσεων επί της χερσαίας ζώνης του λιμένα Καβάλας”.
@ Αμάν ποια μας έβγαλαν την ψυχή μέχρι να το παραχωρήσουν. Να το δώσουν να τελειώνουμε μήπως και δούμε να γίνεται και κάτι επιτέλους θετικό σε αυτόν τον τόπο.
@ Βέβαια το τελωνείο δεν λέει να κουνηθεί από το λιμάνι “Απόστολος Παύλος” γιατί κανείς δεν μπορεί να μεταφέρει μια δραστηριότητα στο εμπορικό λιμάνι όταν δεν υπάρχουν χώροι να την υποδεχθούν. Τόσα χρόνια όλοι πετούσαν αετό και όλες οι διοικήσεις του ΟΛΚ δεν το άγγιζαν αυτό το θέμα λέγοντας ότι
είναι του υπουργείου οικονομικών και τελείωναν.
@ Ίσως με τον ερχομό των Αμερικανών επενδυτών κινητοποιηθούν στο υπουργεί οικονομικών και αποφασίσουν να κατασκευάσουν χώρους ασφαλείς για να στεγάσουν το νέο τελωνείο.
@ Είναι μια ευκαιρία να απομακρυνθεί το τελωνείο από το λιμάνι “Απόστολος Παύλος” ώστε να σταματήσουν να διέρχονται μέσα από την Καβάλα. Όχι απόλυτα βέβαια γιατί πάλι θα περνάνε οι νταλίκες που θα πηγαίνουν για τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου με τα καράβια της γραμμής.

Επικοινωνία

Ε: evdomimera[@]gmail.com

Δ. : ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22

ΤΗΛ. : 2510222141

ΚΙΝ : 6948367220

 

 

Καθημερινή επικαιρότητα και ενημέρωση
Τα πάντα για την Καβάλα
Εφημερίδα 7η ΜΕΡΑ

 

Ενημερωτικη Λιστα

Εβδόμη Ημέρα