Υπογράφουν σαν «κίνημα πολιτών Καβάλας» και με την ανοιχτή επιστολή τους μιλάνε για « ένα πρόβλημα που υπάρχει σε μια ομάδα συμπολιτών μας άνω των 60 ετών οι οποίοι λόγω ηλικίας δεν μπορούν να προσληφθούν στον ιδιωτικό τομέα και βιώνουν μακροχρόνια ανεργία. Ταυτόχρονα δεν μπορούν να συγκεντρώσουν μόρια απαραίτητα για εργασία οκτάμηνη ή δίμηνη στον Δήμο. Οι δυστυχείς συμπολίτες μας αυτοί βιώνουν σιωπηλά το δράμα τους πενόμενοι». Τη συγκεκριμένη επιστολή το «κίνημα πολιτών Καβάλας» την έστειλε στον δήμαρχο τον αντιδήμαρχο κοινωνικής πολιτικής τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και τους δημοτικούς συμβούλους.
@ Νομίζω ότι αυτό είναι ένα από τα σοβαρά προβλήματα και κανείς δεν γυρίζει να δει το πρόβλημα. Δεν ξέρω τις δυνατότητες του δήμου αλλά πρέπει να το συζητήσουν όλοι μαζί και να βρουν κάποια λύση.
Οι άνεργοι ηλικιωμένοι Καβαλιώτες βιώνουν το δράμα της ανεργίας Ανοιχτή επιστολή προς τον δήμαρχο και τους δημοτικούς συμβούλους από τον «Κίνημα Πολιτών».