Οι δικηγόροι στα κάγκελα, λεφτά στο ταμείο του ΔΗΠΕΘΕ από το φεστιβάλ Φιλίππων και ο Γιούτσο της Καβάλας

Χθες συνεδρίασε το διοικητικό συμβούλιο του δικηγορικού συλλόγου και αποφάσισε τη συμμετοχή του πρόεδρου του Γιώργου Γραμμένου στη συνεδρίαση της ολομέλειας των δικηγορικών συλλόγων την Κυριακή στην Αθήνα προκειμένου να αποφασίσουν από κοινού τις κινητοποιήσεις αντίδραση για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.
@ Αν δεν βάλει νερό στο κρασί της η κυβέρνηση το σίγουρο είναι ότι θα βρεθούν πάλι όπως συνέβη και με κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στους δρόμους οι δικηγόροι.
@ Άκουσα ότι το ΔΗΠΕΘΕ έβαλε στο ταμείο του 35.000 ευρώ περίπου από τα ποσοστά που εισέπραξε από τις θεατρικές παραστάσεις που φιλοξενήθηκαν στο φετινό φεστιβάλ Φιλίππων. Το σημειώνω στα θετικά της νέας καλλιτεχνικής διευθύντριας του ΔΗΠΕΘΕ της κ. Βαμβακά. Δεν έμαθα όμως πόσο κόστισε το παράλληλο φεστιβάλ γιατί μόνο έξοδα είχε και όχι έσοδα.
@ Δεν ξέρω αν έχει νόημα το παράλληλο φεστιβάλ και ίσως η κ. Βαμβακά θα έπρεπε να ρίξει όλο το βάρος της στο φεστιβάλ Φιλίππων που κάποτε πρέπει να δικαιολογήσει και τον τίτλου του δεύτερου πιο σημαντικού φεστιβάλ της χώρας μετά από αυτό της Επιδαύρου.
@ Χθες διαβάζοντας για το θάνατο του παλιού καλού ποδοσφαιριστού του Ολυμπιακού Νίκου Γιούτσου θυμήθηκα ένα αγώνα στο εθνικό στάδιο της Καβάλας εκεί γύρω στο 1972 που έδωσε η ομάδα του Πειραιά με τον ΑΟΚ του Πάτσα, του Αβραμίδη, του Παπαδόπουλου (Ρετσίνα) και των άλλων ποδοσφαιριστών εκείνης της καλής ομάδας με πρόεδρο τον Μπάτση.
@ Θυμήθηκα λοιπόν τον Γιούτσο να τον κυνηγάνε μέσα στο αγωνιστικό χώρο οι φίλαθλοι του ΑΟΚ ύστερα από μια χειρονομία που είχε κάνει και ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων. Αυτό που θυμάμαι ήταν ότι εκείνη την εποχή ο Γιούτσος ήταν το κόκκινο πανί για την Καβαλιώτικη κερκίδα που του έσουρνε όποτε έπαιζε ι Ολυμπιακός με τον ΑΟΚ στον Εθνικό στάδιο τα εξ ́ αμάξης.
@ Άλλες εποχές που στη σύνθεση του ΑΟΚ άκουγες μόνο Ελληνικά ονόματα και θαύμαζες παίκτες όπως τον αριστεροπόδαρο Διαμαντόπουλο, τον φανταιζί Κοψαχείλη ή τον μαχητικό Μπουγατσά.
@ Μου έλεγε χθες ένας φίλος ότι δεν υπάρχει δρομολόγιο του υπεραστικού ΚΤΕΛ όπως υπήρχε παλιότερα για το αεροδρόμιο και αν θέλει κανείς να πετάξει από το αεροδρόμιο Μέγας Αλέξανδρος πρέπει να σκάσει 35 ευρώ για να πάει και άλλα τόσα για να γυρίσει στο σπίτι του. Πολλά λεφτά.
@ Τα είπαν, φώναξαν και όπως κάθε χρόνο κανείς δεν άκουσε τους γνωστούς διαμαρτυρόμενους σχετικά με την μείωση των δρομολογίων των φέρυ μποτ από Πρίνο προς Καβάλα. Προφανώς κανείς δεν τους προσέχει ,γιατί ξέρει ότι αυτή η κατάσταση δεν αλλάζει αν δεν το θέλουν οι ναυτιλιακές εταιρείες.
Πάντως χθες είδα να γίνεται ένα δρομολόγιο που έφτασε στην Καβάλα στις 5 μετά το μεσημέρι και αναχώρησε στις 6 από την Καβάλα.

Δ: ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22 - ΚΑΒΑΛΑ - Τ.Κ: 65302 / ΔΘ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΕΝΤΗ / ΑΦΜ : 800828862 ΔΟΥ: ΚΑΒΑΛΑΣ / ΤΗΛ: 2510 222141 / Εmail: evdomimera@gmail.com

Εβδόμη Ημέρα