Ως κυβέρνηση κάναμε θετικές κωλοτούμπες…. Δεν ξαναταξιδεύεω με τα καράβια του Μητσόπουλου

Για το τετράμηνο της κυβέρνησης Μητσοτάκη και τις δράσεις του θέλησε χθες να μιλήσει σε συνέντευξη Τύπου ο βουλευτής Καβάλας Μακάριος Λαζαρίδης στο ρουφ γκέρντεν του Γαλαξία με φόντο το λιμάνι και την παλιά πόλη της Παναγίας.

”Η Κυβέρνηση έχει ήδη αποδείξει στην πράξη ότι διαθέτει συγκεκριμένο, κοστολογημένο σχέδιο για την Ελλάδα και για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Με γοργά, αποφασιστικά βήματα από την πρώτη ημέρα διακυβέρνησης υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη έθεσε σε εφαρμογή το πλάνο της. Προχώρησε, μάλιστα, στη νομοθέτηση συγκεκριμένων ανακουφιστικών για την κοινωνία και ευεργετικών για την οικονομία ρυθμίσεων νωρίτερα ακόμη και από το χρονικό ορίζοντα για τον οποίο είχε δεσμευτεί προεκλογικά.

Είχαμε δηλαδή θετικές … κωλοτούμπες!

Μέσα σε αυτούς τους τέσσερις μήνες, λοιπόν, αναλάβαμε 13 νομοθετικές πρωτοβουλίες, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο την ετοιμότητα του πρωθυπουργού στη διακυβέρνηση της χώρας”, είπε ακόμη ο κ. Λαζαρίδης, παρουσιάζοντας με παραδείγματα της κινήσεις της κυβέρνησης.

Τα θετικά βήματα για την Καβάλα

Ο Μακάριος Λαζαρίδης παρουσίασε και το τι κατάφερε αυτούς τους τέσσερις μήνες για την Καβάλα, αλλά και τι προγραμματίζει η Κυβέρνηση, λέγοντας: ”Κατάφερα και επικαιροποιήσαμε, με την υπογραφή του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μ. Βορίδη το πρόγραμμα ανακατασκευής της δυτικής προσαγωγού διώρυγας του Νέστου. Η αλλαγή στη διοίκηση του ΕΛΓΑ πριν λίγες ημέρες φέρνει πλέον πιο κοντά την ένταξη και της Π.Ε. Καβάλας στην χαλαζική προστασία με εναέρια μέσα κάτι που θα θωρακίσει τον ισχυρό πρωτογενή τομέα και τις δυναμικές καλλιέργειες του νομού μας.

Καταφέραμε, μετά από χρόνια, από την 1η Νοεμβρίου, η ακτοπλοϊκή σύνδεση Καβάλα – Πρίνος – Καβάλα, για τους χειμερινούς μήνες να έχει και πάλι τρία δρομολόγια. Προχωράμε στην ίδρυση και λειτουργία δυο νέων Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.).

Το ένα στα Λιμενάρια και το άλλο στην Κεραμωτή. Μετά από συνεχείς επαφές με τον υφυπουργό Οικονομικών και αρμόδιο για την δημόσια περιουσία κ. Απ. Βεσυρόπουλο είμαι πολύ αισιόδοξος ότι πολύ σύντομα θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε την προγραμματική συμφωνία Δημοσίου και Δήμου Καβάλας για την αξιοποίηση του παλαιού νοσοκομείου, μετά από σχεδόν μια δεκαετία χαμένων ευκαριών”.

Οι προτεραιότητες για τις δομές υγείας

”Σε συνεργασία και συνεχείς επαφές με την ηγεσία του υπουργού Υγείας, τον υπουργό κ. Β. Κικίλια και τον υφυπουργό κ. Β. Κοντοζαμάνη, έχουμε θέσει τρεις βασικές προτεραιότητες για τις δομές υγείας στην Π.Ε. Καβάλας. Είναι η δημιουργία μονάδας τεχνητού νεφρού στο Κέντρο Υγείας Πρίνου, που αποτελεί προεκλογική μου δέσμευση και που πρώτος έβαλε τη δημιουργία του στην δημόσια κουβέντα, η ουσιαστική λειτουργία του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Παραλίας Οφρυνίου με τις προσλήψεις δύο οργανικών θέσεων γιατρών γενικής ιατρικής ή παθολογίας και δύο οργανικών θέσεων νοσηλευτικού προσωπικού, η αναβάθμιση του Ογκολογικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας σε Ογκολογική Κλινική μικρής εμβέλειας, όπως ζήτησε πρόσφατα ο Σύλλογος Εθελοντών κατά του καρκίνου Νομού Καβάλας”, συμπλήρωσε ο κ. Λαζαρίδης.

Σε καλό δρόμο η επένδυση στα Λουτρά Ελευθερών

”Μετά από συνεχείς συσκέψεις με τους υπουργούς Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Τουρισμού κ. Αδ. Γεωργιάδη, Κ. Χατζηδάκη και Χ. Θεοχάρη, βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο για να ξεμπλοκάρουμε την μεγάλη επένδυση στα Λουτρά Ελευθερών. Μια επένδυση 30.000.000 ευρώ, αλλά κυρίως υψηλής έντασης εργασίας. Διακόσιοι μόνιμοι υπάλληλοι 12 μήνες το χρόνο και 800 – 1.000 έμμεσες θέσεις εργασίας που θα αλλάξουν το τουριστικό προϊόν όχι μόνο της περιοχής του Δήμου Παγγαίου, αλλά συνολικά της Καβάλας. Γνωρίζω ότι ο επενδυτής βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τις αρμόδιες υπηρεσίες για τη ρύθμιση και των τελευταίων λεπτομερειών.

Δεν ξαναταξιδεύω με τα πλοία του Μητσόπουλου

Σε ερώτησή μας για το αν συμφωνήθηκε κάτι περισσότερο με τους τρείς πλοιοκτήτες της γραμμής Θάσου οι οποίοι μπορεί να έθεσαν θέμα μοναδικότητας της εκμετάλλευσης της γραμμής Κεραμωτή Θάσος σε αντάλλαγμα τα τρία δρομολόγια Πρίνου – Καβάλας, ο κύριος Λαζαρίδης αρνήθηκε ότι κάτι τέτοιο του ζητήθηκε, αλλά σημείωσε ότι υπήρχε μια δέσμευση από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ότι όποιος κάνει την μια γραμμή που είναι και η κερδοφόρα είναι αναγκασμένος να κάνει με την χειμερινή που ενώνει τη Καβάλα με τον Πρίνο.

Μάλιστα ανέφερε ότι αν επικαιροποιηθεί αυτή η δέσμευση θα πάρει και ο ίδιος θέση.

Σε δεύτερη ερώτησή μας για την αύξηση που έγινε στο κόμιστρο, και την δική του «επίθεση» κατά του πλοιοκτήτη που την έκανε, ο ίδιος τόνισε ότι μετά από αυτή την κίνηση του Μητσόπουλου ο ίδιος έχει αποφασίσει να μην ξαναταξιδέψει με τα φέρι μπόουτ ιδιοκτησίας του σε ένδειξη διαμαρτυρίας, ενώ παραδέχθηκε ότι στην ελεύθερη οικονομία ο καθένας είναι ελεύθερος να κάνει αυξήσεις στα κόμιστρα, εφόσον υφίσταται ανταγωνισμός!

Και νέες στηρίξεις σε επιχειρήσεις

Ο Μακάριος Λαζαρίδης σε άλλο σημείο της ομιλίας του τόνισε ότι σε συνεργασία με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, συμπολίτη μας κ. Ν. Παναγιωτόπουλο, προωθούμε την αναβάθμιση αρχικά και τη λειτουργία στη συνέχεια του μετεωρολογικού ραντάρ της Χρυσούπολης που παραμένει πάνω από 7 – 8 χρόνια ανενεργό. Ακόμη σε συνεργασία πάλι με τον κ. Παναγιωτόπουλο και μετά από αναθέρμανση του επιχειρηματικού ενδιαφέροντος από τους ιδιοκτήτες κ. Δ. Λυμπεράκη και Γ. Ζωγραφάκη, μιας από τις τρεις μεγαλύτερες εταιρίες εκπαίδευσης πιλότων στην Ευρώπη, της Egnatia Aviation, βρισκόμαστε σε επαφή με το Μετοχικό Ταμείο Αεροπορίας και την αρμόδια διεύθυνση του Γ.Ε.Α., την Δ2, για το αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα. Υπενθυμίζω, ότι το ενδιαφέρον αυτό υφίσταται από το 2010, τότε δεν βοηθήθηκε από τις τοπικές αρχές, αλλά ποτέ δεν είναι αργά. Μια επένδυση πάνω από 10.000.000 ευρώ, που θα δημιουργήσει δεκάδες θέσεις εργασίας, οφείλουμε όλοι να τη στηρίξουμε”, ανέφερε ακόμη ο Μακάριος Λαζαρίδης.

Δ: ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22 - ΚΑΒΑΛΑ - Τ.Κ: 65302 / ΔΘ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΕΝΤΗ / ΑΦΜ : 800828862 ΔΟΥ: ΚΑΒΑΛΑΣ / ΤΗΛ: 2510 222141 / Εmail: evdomimera@gmail.com

Εβδόμη Ημέρα