Όταν ο Μουριάδης πετούσε χαρταετό και έχασε την ευκαιρία να βάλει στο τσεπάκι του την αντιπολίτευση

@ Ο εκλογικός νόμος για την τοπική αυτοδιοίκηση που είχε φέρει ο Σύριζα λίγο πριν φύγει από την εξουσία της απλής αναλογικής δημιούργησε πολλά προβλήματα στις εκλεγμένες νέες διοικήσεις των δήμων και των περιφερειών και ο ερχομός της ΝΔ στην εξουσία με τις αλλαγές που επέφερε στον νόμο του Σύριζα αντι να τον διορθώσει τα έκανε τα πράγματα ακόμη χειρότερα.
@ Η ΝΔ είχε φυσικά τους δικούς της λόγους να ενισχύσει τις εκλεγμένες διοικήσεις που όμως αποτελούσαν μειοψηφίες στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια αφού οι περισσότερες ήταν μεν γαλάζιες αλλά μικρές.
@ Στους περισσότερους δήμους αυτό μπορεί να λειτούργησε και να έδωσε την άνεση στους δημάρχους να διοικήσουν όμως στην περίπτωση του δήμου Καβάλας έφερε τα αντίθετα αποτελέσματα αφού ο σημερινός δήμαρχος με το έλλειμμα πολιτικής αντίληψης και διάθεσης σύνθεσης εξέλαβε τις πολιτικές παροχές της κυβέρνησης ως δυνατότητα απόλυτου κυριαρχίας εντός και εκτός δημοτικού συμβουλίου.
@ Προφανώς τις ίδιες εκτιμήσεις έκαναν και οι εννέα δημοτικοί του σύμβουλοι διψασμένοι για εξουσία την οποία δεν ήθελαν και συνεχίζουν να μη θέλουν να την μοιραστούν με την αντιπολίτευση.
@ Από την πλευρά της η αντιπολίτευση από τα πρώτα βήματα της διοίκησης Μουριάδη έκανε φιλότιμες προσπάθειες με την κάθε παράταξη να προσπαθεί να αποκομίσει όσο το δυνατόν περισσότερα οφέλη αλλά βρήκε τοίχος μπροστά της.
@ Με το πρόσχημα της Τσανάκα, του Παπαδόπουλου, του Παππά αλλά και του Βέρρου ότι ήθελαν να συνεργαστούν με τον Μουριάδη για το καλό του δήμου θόλωσαν την εικόνα της δημοκρατίας αφού ούτε κοινά οράματα είχαν ούτε κοινές ιδεολογίες αλλά ούτε και ίδιες προτεινόμενες λύσεις. Το καλό της Καβάλας ήταν ένας άγνωστος προσδιορισμός που περισσότερο σαν αποπροσανατολιστική φωνή ακουγόταν παρά ως ουσιαστική.
@ Ο Μουριάδης χωρίς πολιτική φιλοσοφία αντί να δεχθεί τα ανοίγματα που του προσέφεραν έκλεισε ακόμη περισσότερο τον κύκλο της εξουσία του και περιορίσθηκε στο να ακούει λίγους μη εκλεγμένους συνεργάτες του οι οποίοι λόγω ανικανότητας τον έφεραν στην δύσκολη θέση που βρίσκεται σήμερα.
@ Το σημερινό μοντέλο διοίκηση του δήμου έχει αποτύχει μέσα σε ένα χρόνο κάτι που δεν διέφυγε της προσοχής της αντιπολίτευσης στον δήμο η οποία αφυπνιστικέ από την αρχική της δοτική προσπάθεια για να τα βρει με τον Μουριάδη και έφερε ανατροπές μέσα στο δημοτικό συμβούλιο που έδειξαν ότι το καράβι μπάζει από παντού νερά.
@ Όμως δεν βλέπω να βάζει ο Μουριάδης μυαλό αφού κατάφερε και το μεγαλύτερο αριθμητικά στήριγμα του στο δημοτικό συμβούλιο να το χάσει τον Βαγγέλη Παππά που την περασμένη εβδομάδα έκανε κολεγιά με την Τσανάκα στο θέμα των δημοτικών τελών στηρίζοντας τελικά την πρόταση του Ξανθόπουλου πέρασε και όχι του Μουριάδη.
@ Σαφέστατα η διοίκηση Μουριάδη υπέστη μια μεγάλη ήττα και μπορεί κάποιοι για λόγους μη ορθής αξιολόγησης του γεγονότος να προσπαθούν να πείσουν ότι πολλοί λίγοι Καβαλιώτες αντελήφθησαν τι ακριβώς έγινε στον περασμένο δημοτικό συμβούλιο όμως η μέχρι τώρα εμπειρία λέει ότι όλες οι ήττες μιας διοίκησης είναι συσωρευτικές και την κατάλληλη ώρα αυτή των εκλογών προβάλλονται ως επιχειρήματα για να καταψηφιστεί μια διοίκηση.

Δ: ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22 - ΚΑΒΑΛΑ - Τ.Κ: 65302 / ΔΘ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΕΝΤΗ / ΑΦΜ : 800828862 ΔΟΥ: ΚΑΒΑΛΑΣ / ΤΗΛ: 2510 222141 / Εmail: evdomimera@gmail.com

Εβδόμη Ημέρα