Πήραν πίσω τον Κανονισμό Λαϊκών Αγορών για ακόμη μια φορά…

Με πρόταση Καλανταρίδη τα εκτός Ημερησίας θέματα τα πήγαν στο τέλος!

Ξεκινώντας την συνεδρίαση ο δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης, ευχαρίστησε τους πολίτες του δήμου που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του δήμου για βοήθεια στους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας.

Ο Ηλίας Καλανταρίδης ζήτησε να τηρηθεί ο κανονισμός και τα εκτός ημερησίας ζήτησε να πάνε για συζήτηση στο τέλος μετά τα τακτικά θέματα.

Ο Νίκος Ξανθόπουλος αντέδρασε και μίλησε για νεωτερισμούς που δεν καταλαβαίνει, ενώ ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου συμφώνησε με τον κύριο Καλανταρίδη και μάλιστα θερμά.

Ο Ηλίας Καλανταρίδης επικαλέστηκε θέμα υγείας και για τον λόγο αυτό ζήτησε τα εκτός ημερησίας να πάνε μετά την συζήτηση των τακτικών θεμάτων και έτσι έγινε.

Ξεκίνησε η διαδικασία με το ψήφισμα για την συμπαράσταση των αγροτών που είχε ζητήσει ο Χρήστος Ποτόλιας, πράγμα που έγινε.

Ό Άρης Βέρρος πρότεινε ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες τα έχουν και οι κτηνοτρόφοι να γίνει κοινό ψήφισμα και γι’ αυτούς ώστε ενιαίο να πάει στο αρμόδιο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Θετικοί η παράταξη του δημάρχου, ο Μάκης Παπαδόπουλος και η παράταξή του, η παράταξη του Άρη Βέρρου, η Λαϊκή Συσπείρωση, ενώ Νίκος Ξανθόπουλος και ο Ηλίας Καλανταρίδης εκ μέρους της παράταξης Τσανάκα ήταν αρνητικός για το συγκεκριμένο ψήφισμα λόγω του ότι απηχεί την θέση του ΚΚΕ.

Αρνητικός ήταν και ο Νίκος Μαυρίδης μια και έχει πάγια θέση σε ότι αφορά τα ψηφίσματα.

Τελικά πέρασε με πλειοψηφία…

Στην επισήμανση που έκανε ο Νίκος Ξανθόπουλος ότι η Αντιδημαρχεία Πρωτογενούς τομέα είναι διακοσμητική ο Θόδωρος Παπαδόπουλος είπε ότι όλο το καλοκαίρι είναι στο πλευρό των αγροτών στην άρδευση και στα προβλήματα και φροντίζουν ότι είναι στην αρμοδιότητά τους, μέχρι και ότι είναι στο πεδίο δράσης του ΤΟΕΒ!

Για το θέμα προσλήψεων σε 20 θέσεις (σε μια 4ετία) σε μόνιμη βάση η γενική γραμματέας Χριστίνα Ταβουλτζίδου αναφέρθηκε στο έκτακτο του θέματος και οι θέσεις αυτές θα ζητηθούν από το αρμόδιο Υπουργείο και εφόσον υπάρχει ημερομηνία λήξης της υποβολής μέχρι 20 Φεβρουαρίου. Σε πρώτη φάση ο Δήμος ζητά 2 τεχνολόγους, έναν τεχνίτη, έναν ηλεκτρολόγο και μια καθαρίστρια.

Οι θέσεις αυτές καλύπτονται εφόσον υπάρχει αποχώρηση από την υπηρεσία αναλόγου θέσεως μονίμων υπαλλήλων.

Η Δήμητρα Τσανάκα ανέφερε ότι για πρώτη φορά ακούει μια τέτοια εισήγηση από την γενική γραμματέα και όχι από αρμόδιο υπηρεσιακό παράγοντα ή αντιδήμαρχο.

Στο σημείο αυτό ο δήμαρχος Θόδωρος Μουριάδης σήκωσε φωνή για να υπερασπιστεί την γενική του γραμματέα, με τον Κώστα Πεφάνη να προσπαθεί να κλείσει το θέμα…

Πήραν πίσω τον Κανονισμό Λαϊκών Αγορών

Πραγματικά απολαυστικός ήταν ο δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης όταν ανέφερε ότι το θέμα της ημερήσιας διάταξης για την ψήφιση του Κανονισμού Λαϊκών Αγορών αναφέροντας ότι δεν τα βρήκαν οι τρείς σύλλογοι και σωματεία των Λαϊκών και για τον λόγο αυτό θα πάει το θέμα δύο βδομάδες πίσω και έτρεξε να το κουκουλώσει για να μην ανοίξει κάποιος μια δυσάρεστη συζήτηση.

Παρ’ όλα αυτά είπαν ότι περιμένουν και μια απόφαση από την Τοπική Κοινότητα Κρηνίδων!

ΜΑΚΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

«Ας δοθεί περισσότερος χρόνος στη συζήτηση για τον Κανονισμό των Λαϊκών Αγορών, για να βρεθεί μία οριστική λύση»

Με ανάρτησή του ο επικεφαλής της παράταξης «Ο Τόπος της Ζωής μας», Μάκης Παπαδόπουλος αναφέρει σχετικά με το θέμα του Κανονισμού των Λαϊκών Αγορών: «1ον: Ο Κανονισμός των Λαϊκών Αγορών πρέπει να ικανοποιεί όλες τις πλευρές, όλους τους επαγγελματίες, για να υπάρχει συνεργασία και συνεννόηση.

Αυτός είναι ο στόχος μας.

Εμείς ως παράταξη βάλαμε το πλαίσιο συζήτησης στο οποίο, αργά ή γρήγορα, “θα συρθεί” η διοίκηση του Δήμου: μισό μέτρο πάνω, μισό μέτρο κάτω, ας γίνει μία ύστατη προσπάθεια όλων των εμπλεκόμενων να πετύχουν μία συμφωνία για το μήκος των πάγκων και να εξυπηρετηθούν όλοι.

2ον: Να αναγνωρίσει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ο Δήμαρχος και η διοίκηση του Δήμου το αίτημα της τοπικής κοινωνίας των Κρηνίδων να μεταφερθεί η λαϊκή αγορά στην οδό 28ης Οκτωβρίου και να το υλοποιήσει.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ, η πρόθεση του Δημάρχου Καβάλας είναι ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΚΗ: τρία χρόνια υπονομεύει τη συζήτηση, για να απορριφθεί ο Κανονισμός, να επικρατήσει αναστάτωση και να διχάσει την κοινωνία και τους επαγγελματίες!

Μόνο και μόνο για να ισχυρίζεται ενόψει δημοτικών εκλογών ότι φταίνε κάποιοι άλλοι και όχι ο ίδιος!

ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ: Ας δοθεί λίγος παραπάνω χρόνος στη συζήτηση, για να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα και να δοθεί μία ΟΡΙΣΤΙΚΗ, ΟΧΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΛΥΣΗ».

Δ: ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22 - ΚΑΒΑΛΑ - Τ.Κ: 65302 / ΔΘ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΕΝΤΗ / ΑΦΜ : 800828862 ΔΟΥ: ΚΑΒΑΛΑΣ / ΤΗΛ: 2510 222141 / Εmail: evdomimera@gmail.com

Εβδόμη Ημέρα