Ποτόλιας επαναστάτης χωρίς αιτία και οι προτάσεις του Ξανθόπουλου για τον καύσωνα

Έχουμε και τον κ. Ποτόλια που ζητάει να αποδοθεί με χθεσινό του δελτίο τύπου η ακτή της Καλαμίτσας στον Καβαλιώτικο λαό και όχι στην ΕΤΑΔ και από αυτή στα χέρια των ιδιωτών.
@ Αυτός το βιολί του με τον ιδιωτικό τομέα αλλά δεν είναι τώρα αυτό το θέμα μου. Ο κ. Ποτόλιας είναι δημοτικός σύμβουλος και πίστευα ότι καταλαβαίνει τι συζητείται μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο. Δεν έχει καταλάβει ότι η ακτή της Καλαμίτσας είναι του δήμου και όχι της ΕΤΑΔ; Προφανώς γιατί δεν πιστεύει όπως λέει ότι θα είχε κάποια τύχη η προσφυγή του δήμου στην κατάθεση έφεσης.
@ Τι λέει λοιπόν επ ́ αυτού ο κ. Ποτόλιας; “Σημειώνουμε επίσης ότι πρέπει να “ανατραπεί” η δικαστική απόφαση σε ότι αφορά το ιδιοκτησιακό της Καλαμίτσας, χωρίς βέβαια να έχουμε αυταπάτες για την αποτελεσματικότητα των δικαστηρίων, για ένα ζήτημα πολιτικό που αφορά τα συμφέροντα του
Καβαλιώτικου λαού”.
@ Προφανώς ο κ. Ποτόλιας και το κόμμα του δεν έχουν μεγάλη εμπιστοσύνη στην Ελληνική δικαιοσύνη γιατί πιστεύουν στην επαναστατική γυμναστική. Ας βάλει λοιπόν μαζί με τους συντρόφους του τις
φόρμες εργασίας και ας πάει να καταλάβει το ύψωμα της ακτής της Καλαμίτσας να τη φρουρεί μη έρθει η ΕΤΑΔ μαζί με κάποιο ιδιώτη και την πάρει.
@ Ο Ποτόλιας όμως λέει και κάτι άλλο “Ζητάμε επίσης από την πλευρά του ο Δήμος να προγραμματίζει και να φροντίζει έγκαιρα για τις απαραίτητες εργασίες και τον εξοπλισμό, για να καταστούν στο σύνολό τους οι λουτρικές παραλίες μας λειτουργικές και ασφαλείς για τους λουόμενους, για να απολαμβάνουν δωρεάν τη θάλασσα με υψηλού επιπέδου εγκαταστάσεις.
Ο δημόσιος χώρος και οι παραλίες ανήκουν στον λαό και δεν μπορούν να παραχωρούνται ούτε σε ιδιωτικά συμφέροντα ούτε στους δανειστές. Για αυτό αγωνιζόμαστε για ελεύθερη και ασφαλή πρόσβαση στις παραλίες, για να χαιρόμαστε δωρεάν τον φυσικό πλούτο, που μας ανήκει”.
@ Ωραία αφού τα θέλει όλα αυτά από το δήμο και ο Μουριάδης δεν καταλαβαίνει ως αστός δήμαρχος γιατί δεν μαζεύει τους οικοδόμους συντρόφους του και να πάνε να σώσουν τα κτήρια; Μπλα, μπλα, μπλα και μετά χουρ, χουρ το Ελαφάκι.
@ Ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Ξανθόπουλος βάζει ένα θέμα που είναι σοβαρό λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που έχουμε αυτή την εβδομάδα αλλά όπως προβλέπεται και την επόμενη.
@ Τι λέει με το δελτίο τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα “Από το Υπουργείο Εργασίας και την Διεύθυνση Υγείας και Ασφάλειας έχει σταλεί Εγκύκλιος που αφορά την λήψη μέτρων για την θερμική καταπόνηση των εργαζομένων ιδιαίτερα σε περιόδους καύσωνα.
Δεδομένου ότι δεν έχω αντιληφθεί πως η διοίκηση του δήμου Καβάλας έχει λάβει τα προληπτικά εκείνα μέτρα για την εξασφάλιση της υγείας των εργαζομένων του και την επίτευξη της προόδου των έργων που εκτελεί παρακαλώ:

  1. Στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο να γίνει αναλυτική ενημέρωση του σώματος, σχετικά με τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει και υλοποιήσει.
  2. Η ενημέρωση του σώματος να περιλαμβάνει και τις ανάλογες πρωτοβουλίες που η διοίκηση έχει λάβει και στα λοιπά νομικά πρόσωπα του δήμου Καβάλας.
  3. Δεδομένου πως η αντιμετώπιση του καύσωνα επηρεάζει και συγκεκριμένες κατηγορίες συμπολιτών μας, να παρουσιαστεί και λήψη των ανάλογων μέτρων που τους αφορούν.
    Υπενθυμίζω ότι επειδή οι δημοτικές αρχές είναι επιφορτισμένες με την εφαρμογή και ανάπτυξη πολιτικών στοχευμένων στις τοπικές κοινωνίες, η συζήτηση του θέματος κρίνεται αναγκαία.

Δ: ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22 - ΚΑΒΑΛΑ - Τ.Κ: 65302 / ΔΘ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΕΝΤΗ / ΑΦΜ : 800828862 ΔΟΥ: ΚΑΒΑΛΑΣ / ΤΗΛ: 2510 222141 / Εmail: evdomimera@gmail.com

Εβδόμη Ημέρα