Ψάχνουν στέγη στον δήμο οι Μαρκόπουλος και Ιωσηφίδης; Μένει χωρίς αντίπαλο ο Μέτιος

Ο Μέτιος με τον δικό του αθόρυβο τρόπο έχει καταφέρει να φτιάξει ένα προεκλογικό κλίμα στην περιφέρεια 15 μήνες πριν τις εκλογές για ένα υποψήφιο δηλαδή τον εαυτό του.
@ Με κινήσεις χειρουργικές αφαίρεσε από την παράταξη του Τοψίδη εκείνα τα στελέχη που θεωρούσε ότι θα μπορούσαν να του φέρουν ψηφοφόρους όπως τον Γάκη και την Πολυμέρου από την Καβάλα.
@ Επίσης με τη σύσταση του αναπτυξιακού οργανισμούς Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης έφερε κοντά του στελέχη από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ όπως τον Σωκράτη Ξυνίδη και την Ευαγγελία Δίνα- Ασλανίδου. Είχε προηγηθεί η τοποθέτηση του Δαμιανίδη πρώην γραμματέα του κόμματος του Ανδρουλάκη στην Ροδόπη. Με αυτές τις κινήσεις του έκοψε την όρεξη στον πρώην δήμαρχο Κομοτηνής να ηγηθεί ενός συνασπισμού ΠΑΣΟΚ και Σύριζα αφού ο κ. Πετρίδης έμεινε χωρίς εφεδρείες.
@ Όπως εξελίσσονται τα πράγματα και χωρίς την διάθεση να αντιπολιτευτεί ο Τοψίδης εκτός από τους περιφερειακούς του συμβούλους Μακρόπουλο και Ιωσηφίδη δίνει την εντύπωση ότι έχει πετάξει λευκή πετσέτα και προσανατολίζεται πολιτικά να επενδύσει σε άλλους χώρους της τοπικής αυτοδιοίκησης.
@ Αν συμβεί το παραπάνω σενάριο τότε τα “ορφανά” της “Περιφερειακής Σύνθεσης” στην Καβάλα θα ψάξουν νέα πολιτική στέγη και θα φλερτάρουν με τον δήμο της Καβάλας. Δεν ξέρω πως και με ποιόν όμως σίγουρα δεν θα μπορέσουν να ηγηθούν δικού τους συνδυασμού αφού από τον χώρο της ΝΔ υπάρχει πληθώρα υποψηφίων δημάρχων.
@ Ο Αλέξανδρος Ιωσηφίδης έχει την λύση να μετακινηθεί στο δημοτικό ψηφοδέλτιο της ξαδέρφης του Αναστασίας Ιωσηφίδου και ο Θόδωρος Μαρκόπουλος να διαπραγματευτεί τη συμμετοχή του σε κάποιο από αυτά που θα φτάσουν 6 μήνες πριν από τις δημοτικές εκλογές του 2023 να ιφίστανται.
@ Η βεβαιωμένη προσέγγιση όπως χθες μου είπε και ο ίδιος ο Μάρκος Δέμπας με τον Χρίστο Μέτιο είναι ακόμη ένα δείγμα ότι ο σημερινός περιφερειάρχης παραμένει ο ισχυρός παίκτης στην περιφέρεια και γι΄ αυτό οι κόντρες μαζί του είναι πολιτικά επιζήμιες.
@ Βέβαια ο χρόνος μέχρι τις περιφερειακές εκλογές του 2023 είναι ακόμη πολύς και μπορεί να πεταχτεί από εκεί που δεν το περιμένει κανείς μια προσωπικότητα της που θα τα φέρει τούμπα όλα.
@ Όπως ο πρώην υπουργός της ΝΔ επί διακυβέρνησης της χώρας από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή Αλέξανδρος Κοντός. Και αυτό μπορεί να συμβεί διότι ο πρώην υπουργός δηλώνει ενοχλημένος από την αξιοποίηση του Σωκράτη Ξυνίδη του ανθρώπου που τον συκοφάντησε στην περίπτωση του “Βατοπεδίου”.
@ Η παραπάνω περίπτωση όμως θα ήταν κάπως δύσκολο να συμβεί αφού ο γιός του Κοντού ετοιμάζεται για να διεκδικήσει από τον σημερινό δήμαρχο Ξάνθη κ. Τσέπελη τον δήμο. Δύο υποψήφιοι από την ίδια οικογένεια είναι κομματάκι δύσκολο.

ΕΒΔΟΜΗ ΜΕΡΑ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ
Έκδοση: Καθημερινή
ΑΦΜ: 800828862 ΔΟΥ: ΚΑΒΑΛΑΣ
Αρ. ΓΕΜΗ:142329830000

Διεύθυνση: ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22
Τηλ: +30 2510222141
Email: evdomimera@gmail.com
Ιδιοκτήτης & Κύριος Μέτοχος: ΄Δήμητρα Ιωάννου Κέντη
Νόμιμος εκπρόσωπος & Διευθυντής: Δήμητρα Ιωάννου Κέντη
Διευθυντής σύνταξης: Γιοβανακης Ευάγγελος
Διαχειριστής & Δικαιούχος ονόματος τομέα: ΕΒΔΟΜΗ ΜΕΡΑ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ

 

Καθημερινή επικαιρότητα και ενημέρωση
Τα πάντα για την Καβάλα
Εφημερίδα 7η ΜΕΡΑ

 

Εβδόμη Ημέρα