Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση για την κατάργηση της Παιδικής Βιβλιοθήκης του Τιμίου Σταυρού!

Ο Ανέστης Τσουρουκίδης ζήτησε ενός λεπτού σιγή για την κατάργηση του πεζόδρομου στις Κρηνίδες, αίτημα που δεν έγινε δεκτό!
Με ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Μανώλη Φραντζεσκάκη και των δύο πιλότων της Πολεμικής μας Αεροπορίας που χάθηκαν το τελευταίο διάστημα ξεκίνησε η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας.
Ακολούθως ο δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης αναφέρθηκε στον σεισμό της Τουρκίας και είπε ότι είμαστε αδύναμοι στους σεισμούς με την χώρα μας να έχει μεγαλύτερη αντοχή σε τέτοια φαινόμενα και τις επόμενες ημέρες θα οργανωθεί ανθρωπιστική βοηθεια στην γείτονα χώρα.

Ο Ηλίας Καλανταρίδης αναφέρθηκε στις εργασίες που γίνονται με την τοποθέτηση προκατασκευασμένων αιθουσών στον Αμυγδαλεώνα και αυτές πρέπει να γίνονται όχι σε ώρες μαθημάτων και μάλιστα με μηχανήματα που τις κατεβάζουν με τα παιδιά να είναι κλεισμένα μέσα στις αίθουσες.

Οι εργασίες θα πρέπει να γίνονται σε ώρες που δεν γίνονται μαθήματα.

Ο Μάκης Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στα σχέδια διαφυγής σε περίπτωση σεισμού ότι πρέπει να γίνουν και μάλιστα η σήμανση εντός κτηρίων.

Ο κύριος Παπαδόπουλος ζήτησε να μάθει από τον δήμαρχο αν για το κλείσιμο της παιδικής βιβλιοθήκης του Τιμίου Σταυρού έχει ενημερωθεί η προϊσταμένη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και τι έχει απαντήσει.

Παρατήρησε ότι κάποιοι που περιμένουν έξω από την Μεγάλη Λέσχη καπνίζουν και δεν έχουν ένα σταχτοδοχείο να πετάξουν τις γόπες τους.

Δεύτερον είναι το θέμα δημιουργίας διάβασης στην οδό Τσολάκη στη συμβολή με την οδό Φιλίππου για τους πεζούς και για το θέμα της υδροδότησης της ΔΕ Φιλίππων και το θέμα που ανέκυψε στον δήμο Δοξάτου με το νερό.

Ο Βαγγέλης Παππάς αναφέρθηκε στο θέμα της αμφισβήτησης της ιδιοκτησίας του νερού με τον Δήμο Δοξάτου και ρώτησε τον δήμαρχο που βρίσκεται το όλο ζήτημα και πέρα από την προεκλογική περίοδο.

Ο Χρήστος Ποτόλιας αναφέρθηκε στο ερώτημα περί των κινητοποιήσεων των αγροτών και στον δήμο Καβάλας, διαμαρτυρόμενοι στο φάσμα του προβληματισμού τους αν θα πρέπει να συνεχίσουν να καλλιεργούν την γη και αν θα πρέπει να κρατήσουν ζωντανή την κτηνοτροφία.

Αυτή η κατάσταση προβληματίζει τα λαϊκά στρώματα για το αν θα μπορούν να εξασφαλίζουν τα προϊόντα του πρωτογενούς τομέα και τι προτίθεται να κάνει ο δήμος για να τους βοηθήσει μια και η κυβέρνηση δεν φαίνεται να το προσπαθεί. Παράλληλα ζήτησε την στήριξη των αιτημάτων τους, τα οποία και διάβασε.
Ο Άρης Βέρρος αναφέρθηκε στα αποτελέσματα των ορκωτών λογιστών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια επιτροπή και τι έγινε με το θέμα της υπεξαίρεσης των χρημάτων που έχει παρατηρηθεί.
Ο κύριος Βέρρος αναφέρθηκε στην παραχώρηση της αίθουσας της παιδικής βιβλιοθήκης του Τιμίου Σταυρού και κάλεσε τον πρόεδρο της Αλληλεγγύης να κάνει τις συνεδριάσεις του νομικού προσώπου σε ώρες που να μπορούν τα μέλη του συμβουλίου να τις παρακολουθούν.
Ο Νίκος Ξανθόπουλος αναφέρθηκε στην αναφορά του δημάρχου Καβάλας για την συνεννόηση που ζήτησε να υπάρξει μεταξύ των μελών του δημοτικού συμβουλίου, αλλά τόνισε ότι αυτό ο ίδιος ο κύριος Μουριάδης δεν το επεδίωξε κατά την διάρκεια της θητείας του.
Στηλίτευσε το ότι στην συνέντευξη Τύπου στο κτήριο του πρώην ΕΟΚ δεν κλήθηκε η πρώην δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα η οποία συνέβαλε σε αυτό.
Ο κύριος Ξανθόπουλος ανέφερε για το περιστατικό του Σαββάτου στο Κλειστό της Καλαμίτσας με την σπασμένη μπασκέτα για την οποία διακόπη ο αγώνας που διεξήγετο και του έκανε εντύπωση αν και υπήρξε απαγόρευση παρουσίας φιλάθλων η διοίκηση του συλλόγου που φιλοξενούσε τον αγώνα είπε ότι στους φιλάθλους θα δοθεί η ευκαιρία να παρακολουθήσουν δωρεάν τον αγώνα.
Ζήτησε να μάθει αν έχει δοθεί άδεια για την διεξαγωγή αγώνων στο Κλειστό παρουσία θεατών.
Εξακολουθώντας ζήτησε ενημέρωση για το τι συμβαίνει στον Δήμο Δοξάτου με το νερό και τις διεκδικήσεις του δήμου αυτού.
Ο Νίκος Ξανθόπουλος αναφέρθηκε στην καταγγελία του προέδρου του συλλόγου ΑμεΑ Μάκη Κρεμύδα που «καταχέριασε» 20 δημοτικούς συμβούλους απειλώντας τους ότι θα τους κρεμάσει στα μανταλάκια επειδή δεν ψήφισαν μια απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και απορεί γιατί ο δήμαρχος Καβάλας δεν κάλυψε τους συμβούλους αυτούς που τους απειλεί ένας πρόεδρος ενός συλλόγου.
Το ίδιο ζήτησε να αποδοκιμάσει και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου.
Ο Κώστας Κουνάκος αναφέρθηκε στο ότι ο πρωτογενής τομέας βάλλεται και τόνισε ότι ενώ βρεθεί στην Άνω Λεύκη νερό από γεώτρηση το οποίο θα είναι για τους αγρότες της Νέας Καρβάλης αξιοποιήσιμο. Το ερώτημα είναι αν ο δήμος Καβάλας είναι θετικός και θέλει να το αξιοποιήσει.
Η Ευαγγελία Δρακονάκη έκανε δύο ερωτήσεις με την ευκαιρία της επίσκεψη της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη και το αίτημα για τον ηλεκτροφωτισμό στο αρχαίο θέατρο Φιλίππων ρωτώνας αν υπάρχει ανάλογο πρόγραμμα και αν ο δήμος έχει ξεκινήσει στην σύνταξη μελέτης για να γίνει το έργο. Η δεύτερη ερώτηση είναι τα κατεστραμμένα κιγκλιδώματα στον δρόμο του Παληού κι αν έχουν αντικατασταθεί όπως και μιας στάσης που απομακρύνθηκε και δεν αντικαταστάθηκε.
Ο Ανέστης Τσουρουκίδης αναφέρθηκε σε υψηλούς τόνους στο έργο της πεζοδρόμησης στο κέντρο των Κρηνίδων που δεν έχει δοθεί μια λύση και δεν μπορεί να κάνει βόλτα με το εγγόνι του. Αν δεν μπορείτε τσιμεντώστε τα όλα και φέρτε και το παζάρι… Παράλληλα ζήτησε από το Σώμα να κρατήσει ενός λεπτού σιγή για την κατάργηση του πεζόδρομου…
Ο Νίκος Μαυρίδης αναφέρθηκε στην έκφραση συλλυπητηρίων στον δοκιμαζόμενο λαό της Τουρκίας και στην αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας.
Ο Σπύρος Προυσσαεύς αναφέρθηκε στο θέμα των εργασιών στο δημοτικό του Αμυγδαλεώνα και το ότι γίνονται εν ώρα μαθήματος και ρώτησε τον αντιδήμαρχο πρωτογενούς τομέα τον Θόδωρο Παπαδόπουλο για τα κλαδιά που κόπηκαν από κατοίκους και τοποθετήθηκαν στα πεζοδρόμια και ο δήμος δεν τα μαζεύει μια και έχει χαλάσει η «αρπάγη» το μηχάνημα αποκομιδής των κλαδιών.
Ο Γιώργος Γουνελάς αναφέρθηκε στην απαράδεκτη ανακοίνωση της ΚΕΔΕ για τους απινιδωτές στα γήπεδα και μάλιστα ο δήμος πρέπει να εξασφαλίζει έναν απινιδωτή σε κάθε γήπεδο και την ανάγκη εκπαίδευσης κάποιων εκ των ανθρώπων των ομάδων.
Ο κύριος Γουνελάς ρώτησε αν γίνονται συντηρήσεις στα γήπεδα του δήμου και μάλιστα με την ευκαιρία της σπασμένης μπασκέτας.
Τέλος για τις αναφορές του δημάρχου Θόδωρου Μουριάδη για την Ενεργειακή Κοινότητα ρώτησε αν έχει καταθέσει αίτημα από τον δήμο στο ΡΑΕ και το μέγεθος ισχύος και φυσικά αν έχουν γίνει τα απαραίτητα για το ξεκίνημα αυτού του έργου…
Τελικά το ερώτημα είναι αν υπάρχει κάποιος σχεδιασμός επ’ αυτού και σχετικά με το δάνειο που αναφέρθηκε από τον δήμαρχο που θα πάρει και πως θα γίνει αυτό αν δεν εξασφαλιστεί η μεταφορά της ενέργειας…
ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Σε απαντήσεις του ο δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης, είπε ότι τα λυόμενα κοντέινερ ήταν να έρθουν το Σάββατο και τελικά ήρθαν την Δευτέρα στον Αμυγδαλεώνα και έπρεπε να ξεφορτώσουν τα φορτηγά και έπρεπε να γίνει στην ώρα μαθήματος, και δεν χάθηκε μάθημα, και οι δάσκαλοι έβαλαν τα παιδιά στις αίθουσες.Τόνισε δε ότι δεν θα πάνε σε εργασία οι υπάλληλοι του δήμου πέραν του ωραρίου και ότι έχει και ο ίδιος ηθικές ευθύνες.
Για τον Μάκη Παπαδόπουλο ανέφερε ότι η προϊσταμένη της Βιβλιοθήκης είναι μια υπάλληλος και δεν ενδιαφέρει αν ρωτήθηκε. Όσο για τα βιβλία (!) είπε ότι δεν έχει κλείσει μια βιβλιοθήκη και επειδή ενημερώνει τον κύριο Παπαδόπουλο η προϊσταμένη με την οποία πίνει ούζα, οι παιδικές βιβλιοθήκες μια και δεν έχουν προσωπικό πάνε για κλείσιμο και θα γίνουν ΚΔΑΠ…
Για την παιδική βιβλιοθήκη του Τιμίου Σταυρού θα λειτουργήσει η βιβλιοθήκη και με την παρουσία του συλλόγου του Αγίου Κωνσταντίνου θα λειτουργήσει από τους ίδιους για να μην κουράζεστε στα πρωινά ραδιόφωνα, είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Καβάλας.
Να σταματήσει αυτό το παραμύθι του νερού, είπε ο δήμαρχος και το νερό δεν ανήκει σε κανέναν και αυτό με το Δοξάτο πρέπει να σταματήσει!

Δ: ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22 - ΚΑΒΑΛΑ - Τ.Κ: 65302 / ΔΘ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΕΝΤΗ / ΑΦΜ : 800828862 ΔΟΥ: ΚΑΒΑΛΑΣ / ΤΗΛ: 2510 222141 / Εmail: evdomimera@gmail.com

Εβδόμη Ημέρα