Στα κόκκινα η λειτουργία του νοσοκομείου – Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για ακόμη μια φορά η διευθύντρια της νοσηλευτικής υπηρεσίας η Σταματία Ζακάκη

@ Όταν το λέει και η διευθύντρια της νοσηλευτικής υπηρεσίας του νοσοκομείου της Καβάλας Σταματία Ζεκάκη, ότι υπάρχει έλλειψη προσωπικού, εσύ κ. Τάσο δεν μπορείς να κάνεις το παγώνι και να κορδώνεσαι ότι όλα πάνε καλά.
@ Έχω στα χέρια μου την επιστολή που έστειλε η κ. Ζεκάκη προς την διοίκηση του νοσοκομείου και όχι μόνο στην οποία αναφέρει ότι με αφορμή οκτώ νοσηλευτές του νοσοκομείου που ζήτησαν άδεια άνευ αποδοχών επαναλαμβάνει αυτά που έχει επισημάνει και άλλοτε για τις ελλείψεις προσωπικού.
@ Συγκεκριμένα η κ. Ζεκάκη λέει «Όπως καλά γνωρίζεται ως αρμόδια διεύθυνση σας έχουμε ενημερώσει πολλές φορές για το θέμα αυτό και εγγράφως και δια ζώσης, στο νοσοκομείο μας υπάρχει μεγάλη έλλειψη προσωπικού. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του φορέα μας, στις 23 Αυγούστου του 2018 ( η συγκεκριμένη επιστολή της κ. Ζεκάκη στάλθηκε στην διοίκηση στις 9 Απριλίου του 2019) η έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού ανερχόταν σε 150 μονάδες, δεδομένο που αποδεικνύει περαιτέρω επιδείνωση από την προηγούμενη κατάσταση ( έλλειψη 120 μονάδων το 2015)». Λέει λοιπόν η κ. Ζεκάκη ότι ενώ εργαζότανε στο νοσοκομείο της Καβάλας το 2015, 150 νοσηλευτές τώρα εργάζονται 120. Από τον 2015 μέχρι σήμερα έφυγαν για διάφορους λόγους τριάντα νοσηλευτές και γι΄ αυτό το νοσοκομείο δουλεύει στα κόκκινα κάτι που επίσης το είχε επισημάνει στο παρελθόν πολλές φορές.
Μάλιστα η κ. Ζεκάκη δεν φοβάται να επισημάνει τους κινδύνους που υπάρχουν από αυτή τη μείωση του νοσηλευτικού προσωπικού και συγκεκριμένα αναφέρει «…την αδυναμία αποτροπής κρουσμάτων λαθών και γενικώς την πλημμελή παροχή υγείας λόγω υποστελέχωσης».
@ Τα όσα λοιπόν για μια ακόμη φορά όπως και η ίδια η διευθύντρια της νοσηλευτικής υπηρεσίας του νοσοκομείου λέει οι κλινικές του νοσοκομείου χάρη «στις φιλότιμες και φιλόπονες προσπάθειες του νοσηλευτικού προσωπικού» ακόμη μπορεί και δουλεύει αξιοπρεπώς αν και υπάρχει ο κίνδυνος από την κόπωση του να γίνουν και λάθη και τα λάθη σε ένα νοσοκομείο είναι σε βάρος της ίδιας της ζωής.
@ Το θέμα βέβαια είναι τι έχει κάνει μέχρι σήμερα ο διοικητής του νοσοκομείου Τάσος Καρασαββόγλου από το να παινεύεται ότι είναι ένας από τους καλούς διοικητές που έχει διορίσει ο Σύριζα; Τίποτε. Κρατάει το νοσοκομείο στα κόκκινα και ότι γίνεται γνωστό ή παραμένει άγνωστο αυτός μαζί με την κομματική γιάφκα του νοσοκομείου πιστεύουν ότι διοικούν ένα ίδρυμα χωρίς προβλήματα.
@ Οι Καβαλιώτες ήμασταν περήφανοι για το νοσοκομείο μας. Αισθανόμασταν ασφάλεια και ξέραμε ότι οι παρεχόμενες υπηρεσίες είναι υψηλού επιπέδου. Δυστυχώς και χρησιμοποιώ αυτή τη λέξη σήμερα αυτό δεν συμβαίνει. Στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ το νοσοκομείο μας διαλύεται.
@ Όμως η γιάφκα των Συριζαίων στο νοσοκομείο ξέρει να δίνει μετάθεση στα γραφεία του κόμματος στον υποψήφιο δήμαρχο που στηρίζει και να κάνει βραδιάτικα βόλτες ο διοικητής με το υπηρεσιακό αυτοκίνητο. Αυτά αν τα έκανε οι προηγούμενοι είναι σίγουρο ότι θα τους κρεμούσαν στην κεντρική πλατεία. Σήμερα ατυχώς υπάρχει μεγάλη ανοχή γιατί υπάρχει διαφορά πολιτικού επιπέδου.

Δ: ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22 - ΚΑΒΑΛΑ - Τ.Κ: 65302 / ΔΘ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΕΝΤΗ / ΑΦΜ : 800828862 ΔΟΥ: ΚΑΒΑΛΑΣ / ΤΗΛ: 2510 222141 / Εmail: evdomimera@gmail.com

Εβδόμη Ημέρα