Στήνουν πολιτικό πάρτι πάνω στα σώματα 700 εργαζομένων στα λιπάσματα Καρβάλης

Πραγματικά πρέπει να παίζονται μεγάλα πολιτικά παιχνίδια με αιχμή του δόρατος το πολύπαθο εργοστάσιο Λιπασμάτων της Καβάλας που σήμερα απασχολεί πάνω από 700 εργαζόμενους οι οποίοι παρακολουθούν τον χορό των «δαιμόνων» και κάθονται κυριολεκτικά σε αναμμένα κάρβουνα.

Η ιστορία παίρνει διαστάσεις σύγκρουσης ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ και ανεβαίνει το θερμόμετρο μετά και τις τελευταίες δηλώσεις του πρώην διευθύνοντα συμβούλου της ΔΕΠΑ Θεόδωρου Κιτσάκου, πως κυβερνητικά στελέχη είχαν γνώση των χειρισμών του, για τους οποίους προ ημερών του ασκήθηκε ποινική δίωξη για κακουργηματική απιστία σε βάρος του δημοσίου.

Ο κ. Κιτσάκος, που θήτευσε στη θέση του διευθύνοντα συμβούλου της ΔΕΠΑ από τον Δεκέμβριο του 2015 μέχρι τον Νοέμβριο του 2017, οπότε κι απομακρύνθηκε μαζί με άλλα τέσσερα στελέχη, προσπάθησε να δώσει εξηγήσεις για τους χειρισμούς του στην υπόθεση των χρεών της βιομηχανίας της Καβάλας προς τη δημόσια επιχείρηση.

Έκανε λόγο για «εντονότατο κυβερνητικό παρεμβατισμό» στην υπόθεση της ELFE «χωρίς να είναι απαραίτητα δόλιος», όπως προσέθεσε. Όπως υποστήριξε για το θέμα της βιομηχανίας είχε σαφείς εντολές πως παρά το μεγάλο ύψος των χρεών της θα έπρεπε να μείνει ανοικτή και σε καμία περίπτωση δεν θα έπρεπε να διακόψει την παροχή φυσικού αερίου προς την ELFE.

«Για το κατά πόσο οι χειρισμοί της διοίκησης ζημίωσαν τη ΔΕΠΑ, αρμόδια πλέον να αποφανθεί είναι η Δικαιοσύνη» δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης αδειάζοντας τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΠΑ.

Η αντίδραση της ΝΔ είναι εξ ίσου περίεργη ειδικά όταν εμπλέκονται και τοπικά κομματικά στελέχη, μια και αναφέρει ότι: «Έξι ημέρες μετά τη διατύπωση των ερωτημάτων που έθεσε η Νέα Δημοκρατία αναφορικά με την ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος που ασκήθηκε στο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεόδωρο Κιτσάκο για τα πεπραγμένα του κατά τη θητεία του στη διοίκηση της ΔΕΠΑ, η Κυβέρνηση εξακολουθεί αμήχανα να σιωπά.

«Οι βαρυσήμαντες σημερινές αποκαλύψεις του κ. Κιτσάκου ότι κορυφαία κυβερνητικά στελέχη όπως οι κ. Δραγασάκης, Φλαμπουράρης, Σταθάκης, Πιτσιόρλας και Τζάκρη γνώριζαν για τους χειρισμούς και τις ενέργειες του, οι οποίες ήδη ελέγχονται από την ελληνική δικαιοσύνη, εκθέτουν ανεπανόρθωτα τον κ. Τσίπρα και αναδεικνύουν τις βαρύτατες κυβερνητικές ευθύνες.

«Οι αναφερόμενοι υπουργοί δεν μπορούν να κρύβονται και οφείλουν να πάρουν άμεσα θέση για όσα καταγγέλλει ο κ. Κιτσάκος. «Για το αν, δηλαδή, οι υπουργοί που κατανομάζονται από τον κ. Κιτσάκο γνώριζαν για την προσπάθεια παράνομης ανταλλαγής ακινήτων της ELFE έναντι διαγραφής του χρέους της προς τη ΔΕΠΑ, καθώς επίσης για ποιο λόγο επέτρεψαν την εκτόξευση του χρέους της ELFE στη ΔΕΠΑ, ζημιώνοντας τη ΔΕΠΑ με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. “Οφείλουν, επίσης, να απολογηθούν γιατί ο κ. Κιτσάκος που είχε εργαστεί ως στέλεχος στην ELFΕ διορίστηκε διευθύνων σύμβουλος στη ΔΕΠΑ, στην οποία η ELFE χρωστούσε τεράστια ποσά.

“Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα να είναι απολύτως σίγουρη ότι η Νέα Δημοκρατία θα αναδείξει τη σκανδαλώδη αυτή υπόθεση και μαζί με όλους τους πολίτες θα απαιτήσει την αλήθεια και την απόδοση ευθυνών όσο ψηλά και αν αυτές βρίσκονται».

Είχαμε και απάντηση Σταθάκη στη ΝΔ : «Τη ΝΔ διακατέχει πρωτόγνωρο θράσος, καθώς η πώληση της εταιρείας ELFE και η δημιουργία ενός χρέους δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ προς τη ΔΕΠΑ έγινε επί των ημερών της» υποστηρίζει πάντως ο υπουργός Ενέργειας απαντώντας στην αξιωματική αντιπολίτευση.

«Η σημερινή κυβέρνηση κληρονόμησε μια κατάσταση, την οποία προσπάθησε να διαχειριστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Προτάσσοντας την προάσπιση των συμφερόντων της ΔΕΠΑ και αφού διασφαλίστηκε πρώτα η αποκατάσταση των εργασιακών σχέσεων στην ELFE, η κυβέρνηση αναζήτησε, σε συνεργασία με τους πιστωτές της ELFE, μια μονιμότερη λύση εξυγίανσης» αναφέρει ο κ. Σταθάκης.

Ένα είναι σίγουρο, ότι μετά την εργασιακή ειρήνη που επήλθε στο εργοστάσιο κάποιοι για πολιτικούς λόγους θέλουν να διαταράξουν την ηρεμία και την παραγωγικότητά του και να τορπιλίσουν το κλίμα αυτό με την ακατάσχετη σκανδαλολογία που τείνει να γίνει πολιτικός λόγος.

Οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο δεν συμφωνούν και είναι έτοιμοι να προστατεύσουν το ψωμί τους που γίνεται βορά στην αλάνα με τις πολιτικές κυνομαχίες!

Δ: ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22 - ΚΑΒΑΛΑ - Τ.Κ: 65302 / ΔΘ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΕΝΤΗ / ΑΦΜ : 800828862 ΔΟΥ: ΚΑΒΑΛΑΣ / ΤΗΛ: 2510 222141 / Εmail: evdomimera@gmail.com

Εβδόμη Ημέρα