Σύσκεψη “Όπερα Μπούφα” στο νοσοκομείο για την μονάδα τεχνητού νεφρού που θα γίνει στο μέλλον

Τελικά κατάλαβε ο διοικητής του γενικού Νοσοκομείου Καβάλας Τάσος Καρασαββόγλου ότι είναι αναρμόδιος για το θέμα και έτσι στην χθεσινή σύσκεψη που προκλήθηκε στο γραφείο του, την θέση του πήρε ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας Θράκης Στρατής Πλωμαρίτης.

Μάλιστα οι Συριζαίοι με πρώτη και καλύτερη την βουλευτή τους Τάνια Ελευθεριάδου, «απαιτούν από τη νέα κυβέρνηση ταχύτητα ώστε να ανακουφιστούν οι 28 συμπολίτες μας από το νησί της Θάσου οι οποίοι είναι ενταγμένοι στο πρόγραμμα αιμοκάθαρσης του Νοσοκομείου Καβάλας. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να συνεχιστεί ο Γολγοθάς αυτών των ανθρώπων που μετά την αιμοκάθαρση πρέπει να υποστούν μια απίστευτη ταλαιπωρία, μετακίνησης με πλοίο, με κάθε πιθανή καιρική συνθήκη»,όπως σημειώνει η ίδια στην ανακοίνωση που εξέδωσε για την συμμετοχή της.

Στην σύσκεψη συζητήθηκε ουσιαστικά η ανάγκη που πρέπει να λειτουργήσει στη Θάσο και συγκεκριμένα στο Κέντρο Υγείας Πρίνου μονάδα τεχνητού νεφρού, αλλά κανείς δεν μας λέει πως και με ποιο προσωπικό θα λειτουργήσει αυτή η μονάδα που είναι προσφορά επιχειρηματία του νησιού!

Στη σύσκεψη προσκλήθηκαν και βρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θεόδωρος Μαρκόπουλος, βουλευτές και εκπρόσωποι βουλευτών και οι δήμαρχοι νυν και νέοι.

Η κυρία Ελευθεριάδου που παρακαλούθησε την σύσκεψη πέρα από το «λιβάνισμα» στη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που όπως λέει έκανε την βασική δουλειά δεν μας διαφωτίζει γιατί δεν εξασφάλισε και το ανάλογο προσωπικό για να λειτουργήσει η μονάδα.

Το αστείο είναι και το αποκαλύπτει η νεόκοπος βουλευτίνα, είναι αυτό που είπε ο Δυπεάρχης κύριος Πλωμαρίτης και είναι το εξής: «Ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας & Θράκης Στρατής Πλωμαρίτης, ο οποίος είναι γιατρός και γνωρίζει το θέμα σε όλη του διάσταση, μάς ενημέρωσε ότι εκτός από τα πέντε μηχανήματα είναι απαραίτητη η διαρκής παρουσία ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Άρα χρειαζόμαστε τώρα περαιτέρω ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Πρίνου, από αυτή που έχει ήδη συντελεστεί τα 4 χρόνια διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ».

Βέβαια η κυρία Ελευθεριάδου τονίζει ότι: «Σήμερα που έχει εξασφαλιστεί το θεσμικό πλαίσιο, απαιτείται η συνεργασία όλων μας ώστε εκτός από εξοπλισμό και προσωπικό, να δοθεί λύση και στο θέμα της κτιριακής υποδομής που απαιτείται να κατασκευαστεί μέσα στον περιβάλλοντα χώρο του Κέντρου Υγείας Πρίνου».

Τελικά δεν έχουμε μάθει τι το πολύ σοβαρό έκανε η κυβέρνηση την οποία εκπροσωπεί στο Κοινοβούλιο πλέον, η κυρία Ελευθεριάδου, σε αυτή την υπόθεση που σήμερα ζητά από την κυβέρνηση Μητσοτάκη να το λύσει, προφανώς παραδεχόμενη, ότι όλη η ιστορία μέχρι σήμερα ήταν μια πλήρης αποτυχία!

Πάντως η κυρία Τάνια Ελευθεριάδου μας διαφωτίζει μέσα από την ανακοίνωσή της ότι «Η αιμοκάθαρση για έναν Θάσιο νεφροπαθή πρέπει να σταματήσει να αποτελεί επείγον περιστατικό», πράγμα που συνέβαινε μέχρι σήμερα και ότι: «μέχρι να λειτουργήσει η μονάδα για την οποία υπήρξε πολιτική δέσμευση από όλες τις πλευρές, πιέζουμε ώστε να στελεχωθεί το Κέντρο Υγείας στη Θάσο με όλες τις άλλες απαραίτητες ειδικότητες γιατρών αλλά και πληρωμάτων για τα ασθενοφόρα, τα οποία σήμερα επιβαρύνονται και με τις διακομιδές νεφροπαθών και άλλων ασθενών».

Στα κάγκελα η κυρία βουλευτής μέχρι να …το κάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη!

Δ: ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22 - ΚΑΒΑΛΑ - Τ.Κ: 65302 / ΔΘ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΕΝΤΗ / ΑΦΜ : 800828862 ΔΟΥ: ΚΑΒΑΛΑΣ / ΤΗΛ: 2510 222141 / Εmail: evdomimera@gmail.com

Εβδόμη Ημέρα