Τα 100 εκ. στην «Ενεργειακή» είναι δάνειο ή χάρισμα;

@ «Συναντηθήκαμε και ενημερώσαμε, τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας και βουλευτή Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο, σχετικά με τις προθέσεις και το «σχέδιο αναδιάρθρωσης – εργολαβοποίησης» της Energean για τον Πρίνο, που έχει φέρει αναστάτωση σε όλη την κοινωνία της Καβάλας.
Ο Υπουργός ήταν σαφής: «….Το κράτος βοηθά την επιχείρηση για να επενδύσει και όχι να μειώσει τις εργασιακές σχέσεις και τους εργαζόμενους στον Πρίνο, θίγοντας την ασφάλεια και τα οφέλη της κοινωνίας της Καβάλας.» Αυτά έκανε γνωστά ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων στα πετρέλαια Μανώλης Κελαιδάκης.
@ Επειδή επικρατεί μια μυστικοπάθεια γύρω από αυτά που διαδραματίζονται στα πετρέλαια θέλω να ρωτήσω τα 100 εκ. ευρώ η κυβέρνηση θα τα δώσει υπό την μορφή δανείου ή των δανεικών και αγύριστων; Αν ισχύει η δεύτερη περίπτωση και δεν έχει η εταιρεία δεσμευτεί με χρονοδιάγραμμα να επιστέψει τα χρήματα τότε ορθά ο υπουργός κ. Παναγιωτόπουλος λέει ότι τα χρήματα δόθηκαν για επενδύσεις και όχι για την μείωση του προσωπικού.
@ Πρέπει λοιπόν για μένα αυτό το σημείο να διευκρινιστεί απόλυτα γιατί η εταιρεία αν τα δανείστηκε τα 100 εκ. μπορεί να τα διαχειριστεί όπως νομίζει καλύτερα. Αν αυτό σημαίνει και μείωση προσωπικού καλώς την κάνει. Αν όμως αυτά τα εκατομμύρια δόθηκαν χωρίς καμιά υποχρέωση επιστροφής τότε η εταιρεία θα πρέπει να συναποφασίζει με την εκάστοτε κυβέρνηση που δεν θέλει να βλέπει να χάνονται θέσεις εργασίες.
@ Βέβαια ακόμη δεν έχουμε την αντίδραση του δήμου και μόνο ένα δελτίο τύπου του Χρίστου Ποτόλια έχω εγώ τουλάχιστον υπόψη μου που ζητά να συμπαρασταθεί το δημοτικό συμβούλιο στους εργαζόμενους.

Επικοινωνία

Ε: evdomimera[@]gmail.com

Δ: Δαμιανού 10

Τ: 2511 104 119

 

Καθημερινή επικαιρότητα και ενημέρωση
Τα πάντα για την Καβάλα
Εφημερίδα 7η ΜΕΡΑ

 

Ενημερωτικη Λιστα