Τα έχεις τα λεφτά για την ΔΕΗ Χρόνη ΝΑΙ η ΟΧΙ;

Έχει ζοριστεί πολύ ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Απόστολος Χρόνης ύστερα από την αποκάλυψη του Μάκη Παπαδόπουλου ότι έχει επιδοθεί στην επιχείριση εξώδικο βάση του οποίου πρέπει εντός 30 ημερών να αποπληρωθεί ή να ρυθμιστή η οφειλή της προς την ΔΕΗ.
@ Φυσικά ο πρόεδρος Χρόνης που δεν έχει ούτε ένα ευρώ στο ταμείο του προσπαθεί να βγει και λάδι λέγοντας ότι θαρθεί η κυβέρνηση και θα καλύψει την ρήτρα αναπροσαρμογής αλλά αποκρύπτηει ότι και έτσι αν γίνει που δεν θα γίνει θα υπάρχει ένα υπόλοιπο οφειλής από την κατανάλωση ρεύματος που θα πρέπει ή να το ξοφλήσει ή να το ρυθμίσει. Αποφεύγει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ να αναφερθεί πόσο είναι αυτό το ποσό από την κατανάλωση του ρεύματος και πόσο αυτό που προήλθε από τη ρήτρα αναπροσαρμογής.
@ Προσπαθεί να θολώσει τα νερά με μια παιδαριώδη επιχειρηματολογία που εδράζει σε μια απόφαση κάποιων ΔΕΥΑ να μη πληρώσουν την ρήτρα αναπροσαρμογής αποφεύγοντας όμως να μας πει αν υπάρχει απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της επιχείρισης που να λέει ότι συντάσσεται με τη συγκεκριμένη απόφαση και αναλαμβάνει την ευθύνη για ότι και αν συμβεί.
@ Στο δελτίο τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα ο Απόστολος Χρόνης αναφέρει συγκεκριμένα ότι “Για την άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση του προαναφερόμενου προβλήματος, διατηρώ έναν σταθερό δίαυλο επικοινωνίας με τον Πρόεδρο της ΕΔΕΥΑ και Δήμαρχο Ρεθύμνου, Γιώργο Μαρινάκη, ο οποίος φρόντισε, εγκαίρως και επανειλημμένως, να ενημερώσει τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, Θεόδωρο Λιβάνιο, για το αδιέξοδο στο οποίο έχουν βρεθεί οι Δ.Ε.Υ.Α. όλης της χώρας, καθώς και να υποδείξει συγκεκριμένους τρόπους ουσιαστικής επίλυσης των απρόβλεπτων οικονομικών δυσχερειών τους.
@ Δεν καταλαβαίνω το να διατηρεί αυτός προσωπικά ένα δίαυλο επικοινωνίας με τον πρόεδρο των ΕΔΕΥΑ αποτελεί εγγύηση ότι δεν θα κόψει η ΔΕΗ το ρεύμα όπως αναφέρει στο εξώδικό της; Φυσικά και όχι.
@ “Μετά από αλλεπάλληλες και τεκμηριωμένες παρεμβάσεις προς τα Υπουργεία Οικονομικών και Περιβάλλοντος, ψηφίστηκε διάταξη (αρ. 30 ν. 5013/2023), σύμφωνα με την οποία οι Δ.Ε.Υ.Α. μπορούν να επιχορηγηθούν εκτάκτως από το κράτος, λόγω της ενεργειακής κρίσης, με την επιφύλαξη του ενωσιακού δικαίου. Το μόνο που απομένει πλέον, κατόπιν και της σχετικής έγκρισης από την Κεντρική
Μονάδα Κρατικών Ενισχύσεων (ΚΕΜΚΕ), είναι η ενεργοποίηση της διάταξης και η διάθεση ενός επαρκούς ποσού για την αποπληρωμή των οφειλόμενων προς τη ΔΕΗ”.
@ Ο Απόστολος Χρόνης κατά την πάγια τακτική του να θολώνει τα νερά ως σουπιά αναφέρει μια διάταξη που δεν λέει και τίποτε αφού πρέπει να συμβαδίζει με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης κάτι που δεν συμβαίνει. Επίσης εμπλέκει τον αναπληρωτή υπουργό εσωτερικών τον κ. Λιβάνιο για να δείξει ότι υπάρχει κάποιος από την κυβέρνηση που θα δώσει λύση στο πρόβλημα χωρίς αυτό να είναι αλήθεια γιατί σήμερα η κυβέρνηση δεν είναι στις σκέψεις της να πληρώσει εκατομμύρια ευρώ για τις παραλήψεις των ΔΕΥΑ να είναι συνεπείς με τις υποχρεώσεις τους.
@ Συνεπώς σήμερα που έχει λήξη το εξώδικο της ΔΕΗ πρέπει ο Απόστολος Χρόνης να μας πει θα το ρυθμίσει ή θα το πληρώσει το χρέος; Όλα τα άλλα είναι απλά προεκλογικές δικαιολογίες.

Επικοινωνία

Ε: evdomimera[@]gmail.com

Δ. : ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22

ΤΗΛ. : 2510222141

ΚΙΝ : 6948367220

 

 

Καθημερινή επικαιρότητα και ενημέρωση
Τα πάντα για την Καβάλα
Εφημερίδα 7η ΜΕΡΑ

 

Ενημερωτικη Λιστα

Εβδόμη Ημέρα