Τα πήρε όλα η ΝΔ και κέρδισε το 4-0

Καθίζηση σε ψήφους του ΚΚΕ που πλέον είναι το 5ο Κόμμα σε σειρά κόμμα στην Καβάλα με υψηλότερο ποσοστό, αλλά λιγότερους ψήφους!

Έγινε τελικά το αναμενόμενο για τη ΝΔ στην Καβάλα και στη νέα βουλή όπου η ΝΔ εξασφαλίζει την απόλυτη αυτοδυναμία εισέρχεται και η Αγγελική Δελκάρη ως νέα βουλευτής η οποία κερδίζει έδρα σε χρόνο ρεκόρ για πρωτοεμφανιζόμενη πολιτευτή της ΝΔ.

Η ΝΔ αν και χάνει μια μονάδα από την δύναμη που πήρε στις εκλογές του Μαΐου, κερδίζει πανηγυρικά την τετραεδρική της Καβάλας ενώ θα πρέπει να αναζητηθεί γιατί έχασε μια μονάδα από την δύναμή του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει την έδρα του μια και δεν κατάφερε να ανατρέψει το αποτέλεσμα της κάλπης της 21ης Μαίου και μαζί με αυτόν χάνει την ευκαιρία να έχει κοινοβουλευτική εκπροσώπηση με την βουλεύτρια Τάνια Ελευθεριάδου να μην είναι σε θέση να κρατήσει την έδρα της.

Η ΝΙΚΗ ανεβάζει ποσοστά στην Καβάλα και από το 3,4% πάει στο 3,6% και φαίνεται να σταθεροποιείται.

Το αποτέλεσμα στην Καβάλα δείχνει και μια υποχώρηση του ΚΚΕ το οποίο αν και κερδίζει δύναμη μια όπως λέει έπεισε το νεανικό κοινό αλλά και τους εργάτες, εν τούτοις τα ακροδεξιά κόμματα το σπρώχνουν προς τα κάτω.

Στους δήμους της Καβάλας σε Παγγαίο και Νέστο το ΠΑΣΟΚ κατακτά την δεύτερη θέση και διώχνει τον ΣΥΡΙΖΑ στην Τρίτη θέση.

Στη Θάσο το ΚΚΕ κερδίζει τον ΣΥΡΙΖΑ και κατακτά την δεύτερη θέση στο νησί που παραδοσιακά είχε και την έχανε από το ΠΑΣΟΚ και στον ΣΥΡΙΖΑ.

Οι υπουργοποιήσεις

Οι χθεσινές πληροφορίες δεν είχαν στις θέσεις των υπουργών το όνομα του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου.

Προφανώς δεν γνωρίζουμε αν κάποιο άλλο πρόσωπο από τους 4 βουλευτές της Καβάλας θα βρίσκεται στην κυβέρνηση ως υφυπουργός.

Από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ για θέση υφυπουργού ή υπουργού ακούγεται το όνομα του Ευριπίδη Στυλιανίδη.

Η τράπουλα ανακατεύεται και οι δελφίνοι πηγαίνουν σε άλλα υπουργεία όπως του Νίκου Δένδια που πηγαίνει στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και με τον κύριο Γεραπετρίτη να πηγαίνει στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Το μήνυμα της Αγγελικής Δεληκάρη

Σε ανάρτησή της η νέα βουλευτής της ΝΔ Καβάλας Αγγελική Δεληκάρη αναφέρει: «Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω από καρδιάς για την υποστήριξή σας σε όλη τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα και την εμπιστοσύνη σας στη ΝΔ, στον Κυριάκο Μητσοτακη και στο πρόσωπό μου. Εύχομαι υγεία και κάθε καλό»…

Σάρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ στις φυλακές Κορυδαλλού

Συντριπτική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, με ποσοστό πάνω από 75%, αν και ελαφρώς μειωμένα σε σχέση με τις εκλογές του Μαΐου, είναι τα αποτελέσματα από τα δύο εκλογικά τμήματα των φυλακών Κορυδαλλού.

Στο πρώτο εκλογικό τμήμα επί συνόλου 192 εγγεγραμμένων ψήφισαν οι 185 εκ των οποίων ΣΥΡΙΖΑ επέλεξαν οι 140 (ποσοστό 75,68%), ενώ στις εκλογές του Μαΐου το κόμμα είχε λάβει 82,99%. Η ΝΔ έλαβε μόλις 9,19%, αφού την ψήφισαν 17 κρατούμενοι, ενώ τρίτο κόμμα με 7 ψήφους είναι η Ελληνική Λύση.

Ανάλογη είναι η εικόνα και στο άλλο εκλογικό τμήμα, όπου από τους 97 εγγεγραμμένους ψήφισαν οι 92. Από αυτούς οι 70 επέλεξαν τον ΣΥΡΙΖΑ που έλαβε ποσοστό 76,09%, ενώ στις προηγούμενες εκλογές έλαβε 82,61%. Έντεκα ψήφους έλαβε η ΝΔ με ποσοστό 11,96%, ενώ τρίτο σε προτίμηση είναι το ΠΑΣΟΚ που έλαβε 7 ψήφους και ποσοστό 7,61%.

Επίσημα αποτελέσματα με καταμετρημένο το 85,27%: Η ΝΔ στο 40,49%

Σαρωτική νίκη της Νέας Δημοκρατίας με διαφορά μεγαλύτερη του 22% διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ δίνουν τα πρώτα αποτελέσματα Επικρατείας του Υπουργείο Εσωτερικών για τις σημερινές εκλογές στο 85,27% της ενσωμάτωσης.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, η επόμενη Βουλή αναμένεται να είναι οχτακομματική με την Πλεύση Ελευθερίας να βρίσκεται τελικά εντός της νέας Βουλής

Τα αποτελέσματα κατά το Υπουργείο Εσωτερικών

ΝΔ: 40,49

ΣΥΡΙΖΑ: 17,84

ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ: 12,02

ΚΚΕ: 7,59

Σπαρτιάτες: 4,71

Ελληνική Λύση: 4,49

ΝΙΚΗ: 3,74

Πλεύση Ελευθερίας: 3,15

Σε επίπεδο εδρών τα ποσοστά «μεταφράζονται» ως εξής:

Νέα Δημοκρατία 158

ΣΥΡΙΖΑ 47

ΠΑΣΟΚ 32

ΚΚΕ 20

Σπαρτιάτες 13

Ελληνική Λύση 12

Κόμμα Νίκη 10

Πλεύση Ελευθερίας: 8

ΕΒΔΟΜΗ ΜΕΡΑ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ
Έκδοση: Καθημερινή
ΑΦΜ: 800828862 ΔΟΥ: ΚΑΒΑΛΑΣ
Αρ. ΓΕΜΗ:142329830000

Διεύθυνση: ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22
Τηλ: +30 2510222141
Email: evdomimera@gmail.com
Ιδιοκτήτης & Κύριος Μέτοχος: ΄Δήμητρα Ιωάννου Κέντη
Νόμιμος εκπρόσωπος & Διευθυντής: Δήμητρα Ιωάννου Κέντη
Διευθυντής σύνταξης: Γιοβανακης Ευάγγελος
Διαχειριστής & Δικαιούχος ονόματος τομέα: ΕΒΔΟΜΗ ΜΕΡΑ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ

 

Καθημερινή επικαιρότητα και ενημέρωση
Τα πάντα για την Καβάλα
Εφημερίδα 7η ΜΕΡΑ

 

Εβδόμη Ημέρα