Τι θα κάνουν επιθεώρηση έργασία, ΕΛΑΣ και εισαγγελία; Απόκρυψαν εργατικό ατύχημα από την ΔΕΥΑΚ εδώ και 6 ημέρες

Πληροφορήθηκα χθες το μεσημέρι ότι υπήρξε τραυματισμός εργαζομένου την περασμένη Πέμπτη κατά τη διάρκεια των εργασιών από συνεργία της ΔΕΥΑΚ στην Ραψάνη. Η πληροφορία μου λέει ότι στο νοσοκομείο της Καβάλας το συγκεκριμένο περιστατικό καταγράφηκε ως εργατικό ατύχημα.
@ Σύμφωνα λοιπόν με τις δικές μου πληροφορίες γιατί το περιστατικό το απέκρυψε ο λαλίστατος πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Απόστολος Χρόνης σημειώθηκε όταν εργαζόμενοι κατέβηκαν μέχρι του σημείου που έγινε η διάνοιξη του εδάφους προκειμένου να προσεγγίσουν τους αγωγούς που έσκασαν. Χωρίς τα απαραίτητα μέσα ασφαλείας όπως προβλέπονται από τον νόμο επέτρεψαν στους εργαζόμενους να δουλέψουν με αποτέλεσμα να αποκολληθεί τμήμα του εδάφους και να καταπλακώσει εργαζόμενο της ΔΕΥΑΚ τραυματίζοντας τον στα πλευρά αλλά και στα χέρια.
@ Μέχρι σήμερα δεν υπήρξε καμιά ανακοίνωση από την ΔΕΥΑΚ για το συγκεκριμένο εργατικό ατύχημα σε μια προσπάθεια απόκρυψη του γεγονότος λέτε και δεν θα γινόταν γνωστό δεν το ανέφεραν εδώ και 6 ημέρες. Ο πρόεδρος Χρόνης που για το μόνο που νοιάστηκε ήταν να ενημερώσει εάν έπεσαν λύματα ή
όχι στην θάλασσα δεν έκανε καμιά αναφορά στον τραυματισμό του εργαζομένου της επιχείρησης του διότι θα φαινόταν ο τρόπος που αντιμετωπίσθηκε το πρόβλημα χωρίς την λήψη των απαραίτητων μέτρων ασφαλείας.
@ Σήμερα ο κ. Χρόνης θα πρέπει εγγράφως να διαψεύσει ή να επιβεβαιώσει το γεγονός και παράλληλα η επιθεώρηση εργασία να κάνει τις απαραίτητες έρευνες ώστε να συντάξει την έκθεση κάτω από ποιες συνθήκες σημειώθηκε το εργατικό ατύχημα αν και στο σημείο που έχει σημειωθεί το έχουν καλύψει ήδη.
@ Οι ευθύνες της διοίκησης της ΔΕΥΑΚ είναι μεγάλες φυσικά και θα έχουν έχουν και συνέχεια στα δικαστήρια αλλά αυτό αφορά άλλους και όχι εμένα. Εγώ θα μείνω στο γεγονός ότι ο πρόεδρος Χρόνης απέκρυψε το περιστατικό και νομίζω κάθε προσπάθεια να το αποσιωπήσει θα τον διαψεύσει το νοσοκομείο αφού έχει καταγραφεί ως εργατικό ατύχημα.
@ Αυτή είναι η σημερινή διοίκηση του “διαμαντιού” του δήμου που εκθέτει τους εργαζόμενους της σε κινδύνους και παράλληλα αποκρύπτει τα συγκεκριμένα περιστατικά προκειμένου να αποφύγει τις οποιεσδήποτε συνέπειες.
@ Θα περιμένω να δω πως θα αντιδράσουν η επιθεώρηση εργασία, η αστυνομική διεύθυνση της Καβάλας αλλά και εισαγγελία.
@ Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της πολιτικής που άσκησε η διοίκηση της περιφέρειας στο τομέα της υγείας παραβρέθηκε στην Κομοτηνή όπου έγινε και ο διευθυντής της παθολογική κλινικής του νοσοκομείου της Καβάλας και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό του Μάκη Παπαδόπουλου Ξενοφών Κροκίδης. Ο κ. Κροκίδης απευθυνόμενους στους συγκεντρωθέντες και στον περιφερειάρχη Χρίστο Μέτιο πρότεινε μετά τις εκλογές να δοθεί το όνομα του αδικοχαμένου γιατρού και δημάρχου στο κέντρο υγείας του Δοξάτου Θέμη Ζεκερίδη.

Επικοινωνία

Ε: evdomimera[@]gmail.com

Δ. : ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22

ΤΗΛ. : 2510222141

ΚΙΝ : 6948367220

 

 

Καθημερινή επικαιρότητα και ενημέρωση
Τα πάντα για την Καβάλα
Εφημερίδα 7η ΜΕΡΑ

 

Ενημερωτικη Λιστα

Εβδόμη Ημέρα