Το ΚΚΕ για το φορολογικό και ο Άγγελος Βλάχος το χαβά του

Ευτυχώς που κρατάει ακόμη ο τουρισμός στην Καβάλα και φαίνεται από τις πληρότητες που έχουν μέρες Νοεμβρίου τα καταστήματα εστίασης.
@ Πρέπει να το πω ότι μόνο το ΚΚΕ παρακολουθεί την επικαιρότητα και παρεμβαίνει σε τοπικό επίπεδο με τα δελτία τύπου που εκδίδει σε θέμα που απασχολούν τον κόσμο. Ίσως να είναι και αυτό το καθημερινό ενδιαφέρον του ένας από τους λόγους που αύξησε το ποσοστό του στις εκλογές του καλοκαιριού αλλά αυξάνει σε κάθε δημοσκόπηση τα ποσοστά του.
@ Τα υπόλοιπά κόμματα αγρόν αγοράζουν και οι νομαρχιακές τους είναι εξαφανισμένες.
@ Συγκεκριμένα για το νέο φορομπηχτικό νομοσχέδιο που θέλει να φέρει η κυβέρνηση γράφει “Ο κουρνιαχτός που σηκώθηκε τους προηγούμενους μήνες για την «φοροδιαφυγή» των επαγγελματιών δεν ήταν αθώος. Τον χορό έσυρε πρώτος ο διοικητής της ΤτΕ σε ομιλία του στο πρόσφατο ευρωπαϊκό συνέδριο της ΓΣΕΒΕΕ, όπου τόνισε ότι «…η εκτεταμένη παρουσία μονοπρόσωπων και πολύ μικρών επιχειρήσεων αποτελεί κυρίαρχο και προβληματικό χαρακτηριστικό …». Την σκυτάλη πήραν υπουργοί της κυβέρνησης, και πολύ γρήγορα κανάλια και ιστοσελίδες μας έστησαν στον τοίχο, μας χρέωσαν όλα τα δεινά της οικονομίας και επιχείρησαν να διαμορφώσουν συνθήκες κοινωνικού αυτοματισμού.
Τα περί «φορολογικής δικαιοσύνης» που ακούστηκαν από τον πρωθυπουργό, οι
κορώνες τύπου «δεν μπορεί να πληρώνουν μόνο οι συνταξιούχοι και οι μισθωτοί…» που διατείνονται τα κυβερνητικά κλιμάκια, ξέρουμε που οδηγούν. Έτσι, στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο πρωθυπουργός ισχυρίστηκε ότι «δεν γίνεται επτά στους δέκα επαγγελματίες να δηλώνουν εισοδήματα κάτω από τον κατώτατο μισθό» και προανήγγειλε φοροεπιδρομή σε βάρος των αυτοαπασχολουμένων.
Τα ίδια έλεγαν οι κυβερνήσεις των μνημονίων που οδήγησαν σε 200.000 λουκέτα. Όταν επισύρουν τον μπαμπούλα της «φοροδιαφυγής», που πάντα στηλιτεύουν αλλά ποτέ δεν αποδεικνύουν, στρώνουν τον δρόμο για νέα φορολογικά μέτρα που βρίσκονται ήδη στο τραπέζι. Να θυμηθούμε τα περιβόητα «αντικειμενικά κριτήρια» και το εκβιαστικό «κλείσιμο χρήσεων» στο παρελθόν. Σήμερα ετοίμασαν νομοσχέδιο που τεντώνει ακόμη περισσότερο το σχοινί στον λαιμό μας”.
@ Και τώρα χωρίς τα κρουαζιερόπλοια, όσα ήρθαν ήρθανε, αναρωτιέμαι τι θα έχουν να λένε κάποιοι που έχουν περιοριστεί στο να αναγγέλλουν τον ερχομό τους και την αναχώρηση τους; Επίσης δεν θα έχει και η διοίκηση του οργανισμού να ασχολείται με τα κρουαζιερόπλοια και θα φανεί η γύμνια της.
@ “Για ακόμη μία φορά ο μεγάλος και ισχυρός δήμος έδειξε το μέγεθος της αδιαφορίας του αλλά και του μένους του εναντίον των Κρηνίδων. Ένα παιχνίδι στο οποίο παίζουν και οι τοπικοί παράγοντες και παίζουν μια χαρά! Διότι πως αλλιώς να εξηγήσει κάποιος το γεγονός πως από την καταιγίδα του Σαββάτου έως και εχθές το βράδυ η είσοδος του προαυλίου χώρου του δημαρχείου παρέμεινε κλειστεί από μερικά σπασμένα κλαδιά;”. Αυτά μεταξύ άλλων σημειώνουν στο fb η “Πρωτοβουλία Φιλίππων Πολιτεία”.

Δ: ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22 - ΚΑΒΑΛΑ - Τ.Κ: 65302 / ΔΘ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΕΝΤΗ / ΑΦΜ : 800828862 ΔΟΥ: ΚΑΒΑΛΑΣ / ΤΗΛ: 2510 222141 / Εmail: evdomimera@gmail.com

Εβδόμη Ημέρα