Το μόνο του παράσημο του Καρασσαβόγλου είναι η υποβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας

Ο Τάσος Καρασαββόγλου μετά την λεπτομερή αναφορά του στον απολογισμό του έργου του στο νοσοκομείο, είπε πως «ποτέ δεν λειτούργησα με πολιτικά κριτήρια, σεβάστηκα όλους τους εργαζόμενους, αλλά έκανα και πολλά λάθη

Χείμαρρος ήταν χθες κατά την συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο απερχόμενος διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας Τάσος Καρασαββόγλου κάνοντας τον απολογισμό του για τα 3,5 χρόνια που παρέμεινε στη θέση αυτή μετά από την τοποθέτησή του από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ!

Ο ίδιος ανέφερε ότι «δεν έκανα ποτέ διαπραγματεύσεις με κανένα κα για τίποτα. Τα έχω καλά με τον εαυτό μου και την συνείδησή μου».

Παρ’ όλα αυτά ο κύριος Καρασαββόγλου αφήνει ένα νοσοκομείο με πολλά προβλήματα, με κλινικές που επί των ημερών του υποβαθμίστηκαν, άλλες έκλεισαν και γενικά το ίδρυμα παροχής υπηρεσιών υγείας με κρατική σφραγίδα δεν γνώρισε και τις καλύτερες των ημερών του.

Επέμεινε ο αποχωρών διοικητής ότι στα οικονομικά δεδομένα του νοσοκομείου μας, από το 2015 μέχρι σήμερα τα πήγε περίφημα, αναφερόμενος στις περικοπές της χρηματοδότησής του, ενώ είπε ότι μέχρι στιγμής υπάρχουν ανεξόφλητες υποχρεώσεις περίπου 1,5 εκ ευρώ, ενώ οι εισφορές του ΕΟΠΠΥ ανέρχονται σωρευτικά στα 17 εκ. ευρώ και τα ταμειακά διαθέσιμα φτάνουν το ποσόν των 8 εκ. ευρώ.

Αναλάβαμε είπε ένα νοσοκομείο με μεγάλες υποχρεώσεις, με ελάχιστες εισροές από τα ασφαλιστικά ταμεία και εξαιρετικά περιορισμένο αποθεματικό και παραδίδουμε έναν οικονομικά εύρωστο οργανισμό. Ένα νοσοκομείο με περιορισμένες και απολύτως ελεγχόμενες υποχρεώσεις, ελάχιστες υποχρεώσεις σε προμηθευτές (1-2 μήνες πίσω), σημαντικότατες εισροές από τον ΕΟΠΥΥ και υψηλά ταμειακά διαθέσιμα.

Και αυτό έγινε σε περίοδο γενικότερης οικονομικής ασφυξίας σε χρονιές δημοσιονομικών περιορισμών σε συνθήκες καθολικής κάλυψης των πολιτών (νόμος ανασφαλίστων) και σε ένα νοσοκομείο που ‘μεγάλωσε’ περισσότερο καθώς χρόνο το χρόνο πραγματοποιούσε περισσότερες εξετάσεις στα εξωτερικά ιατρεία, περισσότερες εξετάσεις στα απογευματινά ιατρεία, περισσότερες επισκέψεις στο ΤΕΠ, περισσότερες εισαγωγές και φιλοξενία στις Κλινικές, πραγματοποίησε περισσότερα χειρουργεία, χρειάστηκε, επομένως περισσότερο φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό, υλικά για τα χειρουργεία κτλ. Στον Πίνακα που ακολουθεί υπάρχουν τα σχετικά στοιχεία που τεκμηριώνουν την αυξητική τάση που ακολούθησαν όλες οι κατηγορίες παροχής υπηρεσιών του νοσοκομείου προς τους ασθενείς.

Υπερήφανος ότι το νοσοκομείο άντεξε στην πίεση των αλλοδαπών!

Για τις παροχές σε ασθενείς ο κ Καρασαββόγλου μετρώντας τις επισκέψεις στα πρωινά Εξωτερικά Ιατρεία , είπε πως δέχτηκαν περίπου 120.000 ασθενείς, τα απογευματινά ιατρεία 9.500 ασθενείς, το τμήμα επειγόντων περιστατικών 77.600 άτομα, έγιναν 6000 χειρουργικές επεμβάσεις, ενώ εισήχθησαν για νοσηλεία 29.500 χιλιάδες ασθενείς.

Στο πλαίσιο της καθολικής υγειονομικής κάλυψης όλων των πολιτών, σημείωσε ο κύριος Καρασαββόγλου, αναλάβαμε να καλύψουμε όλα τα κόστη για τους ανασφάλιστους πολίτες. Τα στοιχεία δείχνουν ότι από το 2016 μέχρι τώρα το συνολικό κόστος κάλυψης των ανασφαλίστων στο ΓΝΚ ξεπέρασε τα 4 εκ. ευρώ.

Υποσημειώνεται δε, ότι το μερίδιο των αλλοδαπών (εντός και εκτός ΕΕ) στη σχετική δαπάνη είναι σαφώς μικρότερο του 10%, έτσι για μην λένε κάποιοι ότι είναι οι αλλοδαποί που κατά μείζονα λόγο επωφελούνται της σχετικής ρύθμισης.

Μπαλώματα με τις προσλήψεις

Ο αποχωρών διοικητής ανάφερε ότι προσλήφθηκαν με τακτικό διορισμό 40 άτομα μόνιμου νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού .Επιπλέον με τη βοήθεια διαφόρων προγραμμάτων έχουν ενταχθεί στο νοσοκομείο 47 άτομα διαφόρων μη ιατρικών ειδικοτήτων.

Υπεγράφη προγραμματική σύμβαση με τον ΚΟΙΣΠΕ Ν. Καβάλας και προσελήφθησαν για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα 4 άτομα σε συγκεκριμένες ειδικότητες και πρόσφατα άλλους 3 τραυματιοφορείς προκειμένου να αντιμετωπίσουμε το οξύ πρόβλημα της έλλειψης τραυματιοφορέων.

Συνολικά λοιπόν, στο μη ιατρικό προσωπικό συμπεριελήφθησαν 126 άτομα σε κρίσιμες ειδικότητες εκ των οποίων τα 51 αποχώρησαν και τώρα έμεινα 75 άτομα

Ιατρικό προσωπικό: Κατά τα έτη 2016, 2017 και 2018 έχουν αναλάβει υπηρεσία στο ΓΝΚ 19 μόνιμοι γιατροί και έχουν για διαφόρους λόγους αποχωρήσει 11 γιατροί, άρα καθαρή ενίσχυση 8 γιατροί. Σ’ αυτούς πρέπει να προσθέσουμε για το έτος 2019τον Ογκολόγο, τους 2 Ρευματολόγους, Παθολόγο, τέσσερις (4) γιατρούς που έχουν προσληφθεί στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, ένας (1) ακόμη που κλήθηκε να αναλάβει, και δύο (2) ακόμη, οι θέσεις των οποίων παραμένουν κενές και θα επαναπροκηρυχθούν.

Διαπιστώσεις: Από το ΓΝΚ έχει αποχωρήσει σημαντικός αριθμός εργαζομένων κάθε κατηγορίας. Το νοσοκομείο είναι σε σημείο καμπής καθώς φέτος και τα επόμενα χρόνια αποχωρούν νοσηλευτές, λοιπό προσωπικό και γιατροί που αποτέλεσαν βασικό πυλώνα της λειτουργίας του

Παρόλα αυτά, προσωπικά έχω αμέριστη εμπιστοσύνη σε αυτούς που ακολουθούν, στους 40ηδες και 50ηδες γιατρούς που διακρίνονται από απίστευτες γνώσεις, κουράγιο και υπευθυνότητα, ενώ το ίδιος ισχύει και για τις νοσηλεύτριες-τες.

Ωστόσο, είναι αδιαμφισβήτητο ότι το νοσοκομείο ενισχύθηκε σε κάθε περίπτωση με γιατρούς και νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό.

Δεν έκανα ποτέ διαπραγματεύσεις και τα έχω καλά με τον εαυτό μου

Ο Τάσος Καρασαββόγλου μετά την λεπτομερή αναφορά του στον απολογισμό του έργου του στο ΓΝΚ , καταθέτοντας τις θέσεις του, είπε πως «ποτέ δεν λειτούργησα με πολιτικά κριτήρια, σεβάστηκα όλους τους εργαζόμενους, αλλά έκανα και πολλά λάθη. Το μόνο που δεν έκανα είναι να διαπραγματευτώ με κανέναν και για τίποτα. Τα έχω καλά με τον εαυτό μου και την συνείδησή μου». Καλωσόρισε τον νέο διοικητή του νοσοκομείου Καβάλας κ Κλειτσιώτη τονίζοντας πως πρέπει να έχει αντοχές.

Ευχαριστίες

Κλείνοντας τον απολογισμό του ο κ Καρασαββόγλου ευχαρίστησε τους εργαζόμενους κάθε ειδικότητας του νοσοκομείου, τους συνεργάτες του γραφείου του, την Περιφέρεια ΑΜ-Θ, τους βουλευτές, τους αναπληρωτές διοικητές και τα μέλη του Δ.Σ του Γενικού Νοσοκομείο Καβάλας.

Μια εποχή έκλεισε και μια καινούργια ξεκινά με τον νέο διοικητή Ντίνο Κλειτσιώτη!

Επικοινωνία

Ε: evdomimera[@]gmail.com

Δ. : ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22

ΤΗΛ. : 2510222141

ΚΙΝ : 6948367220

 

 

Καθημερινή επικαιρότητα και ενημέρωση
Τα πάντα για την Καβάλα
Εφημερίδα 7η ΜΕΡΑ

 

Ενημερωτικη Λιστα

Εβδόμη Ημέρα