Το τερμάτισε ο Απόστολος Χρόνης «Οι εργαζόμενοι στη Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας είναι λίγοι και κακοπληρωμένοι».

Μια «απόλυτη αποτυχία» θα μπορούσε να χαρακτηρίσει με δύο λέξεις τον χθεσινό απολογισμό του προέδρου της ΔΕΥΑΚ Απόστολου Χρόνη ο οποίος συνεπικουρούμενος από τον δήμαρχο Καβάλας απλά επιβεβαίωσε ότι η κορυφαία ανταποδοτική επιχείρηση της Καβάλας είναι στα όρια της κατάρρευσης.

Η πιο φοβερή δήλωση που έκανε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ ήταν η εξής: ««Η ΔΕΥΑΚ ήταν, για πολλά χρόνια, υποτιμημένη στο μυαλό των δημοτών και, δυστυχώς, μερικών αιρετών», και συμπλήρωσε «Οι εργαζόμενοι στη Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας είναι λίγοι και κακοπληρωμένοι».

Η λίστα που δόθηκε στη δημοσιότητα με τις 13 ενέργειες (γρουσούζικος αριθμός) που πραγματοποίησε η διοίκηση Χρόνη, μόνο ιλαρότητα προκαλούν μια και από αυτές ξεχωρίζουν ως γενόμενες κάποιες μικροπαρεμβάσεις στο δίκτυο τόσο της ύδρευσης όσο και της αποχέτευσης, ενώ μια λίστα από μελέτες που θα γίνουν φιγουράρουν στην λίστα του κυρίου Χρόνη!

Μάλιστα αναφέρουν ως ενέργειες που έγιναν την ένταξη έργων στο Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης που τελευταία ανακοινώθηκαν και είναι σίγουρο ότι η εφαρμογή τους θα ξεκινήσει μετά από μια διετία με τριετία!

Αναφέρουν το ότι έγινε ευνοϊκότερο το Κοινωνικό Τιμολόγιο, χωρίς να κάνουν νύξη πόσοι είναι αυτοί που το απολαμβάνουν και ποια ποσά ελαφρύνουν τον οικογενειακό τους προϋπολογισμό.

Παράλληλα τονίζουν ότι έγιναν διακανονισμοί της τάξης των 1,3 εκατ. ευρώ περίπου αλλά ξεχνούν ότι έγιναν μετά από πίεση και μάλιστα φορτική, δεν φρόντισαν να εισπράξουν το ζεστό χρήμα που τους έδινε ο διοικητής του Νοσοκομείου Καβάλας και βέβαια δεν αναφέρουν πόσα εισέπραξαν από αυτήν την πράξη διακανονισμού.

Βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπάρχουν 4,5 εκατομμύρια ευρώ από διακανονισμένες και μη οφειλές καταναλωτών.

Ακόμη και το έργο που τους «χάρισε» ο περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Χρήστος Μέτιος, του 1 εκατ. ευρώ, και θα εκτελεστεί ποιος ξέρει σε πόσο χρονικό διάστημα για την ανακατασκευή του αντλιοστασίου του κεντρικού Βιολογικού Καθαρισμού.

Εκείνο που επίσης προκαλεί ιδιαίτερα είναι ότι στα έργα του ο κύριος Χρόνης αναφέρει και το ότι έκανε επισκευές στα οχήματα της ΔΕΥΑΚ, λες κι αν δεν τις έκανε θα είχε οχήματα για το προσωπικό του. Το περίεργο είναι ότι αναφέρει πως ο μισός στόλος ήταν σε ακινησία και σε αυτό θα πρέπει να απαντήσει ο προκάτοχός του κύριος Κουφατζής!

Και τα οχήματα όχι απλά τώρα είναι όλα λειτουργικά όπως αναφέρει, αλλά καπάκι αγόρασε κι άλλα δύο οχήματα και δύο δίκυκλα για να είναι πιο λειτουργική η υπηρεσία!

Στα υπέρ του Απόστολου Χρόνη είναι ότι πλέον οι κάτοικοι των Κρηνίδων θα μπορούν να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους όλο το εργασιακό πενθήμερο μια και μετακίνησε υπάλληλο στην εκλογική του περιφέρεια για να εξυπηρετεί τους κατοίκους της περιοχής!

Να μην αναφερθούμε στις ενέργειες που όπως αναφέρει η διοίκηση της ΔΕΥΑΚ προγραμματίστηκαν μια και εκεί αναφέρεται το μάστερ πλαν που εκπονήσει, η αντικατάσταση ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού στα αντλιοστάσια λυμάτων Α1-Α4 και ατελείωτες μελέτες, μελέτες, μελέτες!

Μέχρι και για τα όμβρια του Αμυγδαλεώνα θα εκπονήσει μελέτη!

Ειδική αναφορά για τον πρώην Δήμο Φιλίππων

Εκείνο που μας παραξένεψε και εφόσον στις δράσεις της διοίκησης της ΔΕΥΑΚ εντοπίσαμε πάνω από 10 παρεμβάσεις στον πρώην Δήμο Φιλίππων γίνεται ειδική αναφορά σε ενέργειες που έγιναν στους Φιλίππους (για ποιο λόγο άραγε;) και είναι 9 τον αριθμό από 1 Σεπτεμβρίου μέχρι και 31 Σεπτεμβρίου τρέχοντος έτους.

Αναφέρει λοιπόν ο κύριος Χρόνης ότι σε ένα μήνα τράβηξαν με drone και δημιούργησαν Ορθοφωτοχάρτες (!).

Επισκεύασαν βλάβες, αντικατέστησαν ένα προβληματικό δίκτυο ύδρευσης 1.200 μέτρων, έκαναν εφαρμογή Ζωνοποίησης εκπόνησαν γεωφυσική καταγραφή για ανόρυξη νέας γεώτρησης κ.λ.π. αλλά το περίεργο είναι ότι στο μισό καλοκαίρι το χωριό αυτό κοράκιασε και οι καταγγελίες μέχρι και τέλος Σεπτεμβρίου έπεφταν βροχή στο facebook!

Φαίνεται ότι τώρα με την «ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΛΕΕΛΕΓΧΟΣ –ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΜΟΣ ΜΕ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΠΙΕΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗΣ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΗΜΕΙΑ» θα γίνουν οι Φίλιπποι χωριό πρότυπο που θα αποτελέσει παράδειγμα για όλη την Ελλάδα.

Ελπίζουμε να έχει νερό το χωριό την επόμενη χρονιά καθημερινά και όχι …με δόσεις!

Δ: ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22 - ΚΑΒΑΛΑ - Τ.Κ: 65302 / ΔΘ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΕΝΤΗ / ΑΦΜ : 800828862 ΔΟΥ: ΚΑΒΑΛΑΣ / ΤΗΛ: 2510 222141 / Εmail: evdomimera@gmail.com

Εβδόμη Ημέρα