Το θέμα είναι «Οι Πελάτες»

Στελέχη του ΚΕ.Θ.Ε.Α. «Κιβωτός» εκπαιδεύουν το προσωπικό των Το.Μ.Υ.

Το ΚΕ.Θ.Ε.Α. «ΚΙΒΩΤΟΣ» θα πραγματοποιήσει εκπαίδευση στελεχών των Το.Μ.Υ. (Τοπικών Μονάδων Υγείας) στην Καβάλα στις 13 και 14 Ιουνίου 2018. Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου: «Την Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018, η εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί στο Συμβουλευτικό Κέντρο Καβάλας, στην οδό Αθηνάς και Κ. Τσολάκη, 16:00-20:00. Την Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018, η εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί στην Ανοιχτή Θεραπευτική Κοινότητα Καβάλας, στην Οδό Γαληνού 27, 16:00-20:00. Οι αντίστοιχες εκπαιδεύσεις  θα πραγματοποιηθούν και στην Κομοτηνή  (18 και 19 Ιουνίου 2018) και στην Αλεξανδρούπολη (20 και 21 Ιουνίου 2018) στους χώρους του ΚΕ.Θ.Ε.Α. «ΚΙΒΩΤΟΣ».

Την εκπαίδευση των στελεχών στις νεοσύστατες Το.Μ.Υ. πραγματοποιεί από τα τέλη Απριλίου το ΚΕ.Θ.Ε.Α., σε θέματα δυναμικής και λειτουργίας της διεπιστημονικής ομάδας, καθώς και δικτύωσης με τις υπηρεσίες αντιμετώπισης των εξαρτήσεων. Η εκπαίδευση έχει στόχο να υποστηρίξει τη νέα προσέγγιση στην πρωτοβάθμια φροντίδα που αντιπροσωπεύουν οι Το.Μ.Υ., καθώς οι Μονάδες στοχεύουν στην ολιστική φροντίδα του πληθυσμού από μία καλά συντονισμένη ομάδα επαγγελματιών υγείας με κοινή γλώσσα και δικτύωση με την τοπική κοινωνία.

H συνεργασία του Υπουργείου Υγείας με το ΚΕ.Θ.Ε.Α. αναμένεται να ενισχύσει τους επαγγελματίες υγείας, κοινωνικής φροντίδας και διοίκησης των Το.Μ.Υ. με γνώσεις, δεξιότητες και στάσεις αναγκαίες για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών, επικεντρωμένων στον πολίτη.

Το σχετικό πρωτόκολλο συνεργασίας που έχει υπογραφεί μεταξύ Υπουργείου Υγείας και ΚΕ.Θ.Ε.Α. προβλέπει την εκπαίδευση του συνόλου των στελεχών στις Το.Μ.Υ., συμπεριλαμβανομένων και αυτών που θα ιδρυθούν το επόμενο διάστημα και έχει διετή διάρκεια. Η εκπαίδευση έχει την μορφή διήμερων θεωρητικών και βιωματικών σεμιναρίων και πραγματοποιείται από έμπειρα στελέχη του ΚΕ.Θ.Ε.Α., κυρίως στις εγκαταστάσεις του, ή σε χώρους που έχει εξασφαλίσει το Υπουργείο Υγείας.

Το διάστημα Απρίλιος-Ιούνιος 2018 υλοποιούνται 14 εκπαιδευτικοί κύκλοι, σε Αθήνα, Αλεξανδρούπολη, Βόλο, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Καβάλα, Κατερίνη, Κομοτηνή, Κρήτη και Λάρισα. Μετά την αξιολόγηση της πρώτης αυτής φάσης, η εκπαίδευση θα συνεχιστεί έως την κάλυψη όλων των στελεχών που εργάζονται στις Το.Μ.Υ. πανελλαδικά.

H εκπαίδευση επαγγελματιών συγκαταλέγεται στους καταστατικούς σκοπούς του ΚΕ.Θ.Ε.Α. και ο Οργανισμός διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην προαγωγή του επιστημονικού διαλόγου, την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και τη διάδοση καλών πρακτικών στον τομέα των εξαρτήσεων στη χώρα μας. Τηλέφωνο επικοινωνίας 2510223131».

 

Δ: ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22 - ΚΑΒΑΛΑ - Τ.Κ: 65302 / ΔΘ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΕΝΤΗ / ΑΦΜ : 800828862 ΔΟΥ: ΚΑΒΑΛΑΣ / ΤΗΛ: 2510 222141 / Εmail: evdomimera@gmail.com

Εβδόμη Ημέρα