Τορπιλίζει το κλίμα συνεργασίας Μουριάδη- Τσανάκα ο αντιδήμαρχος Σταυρίδης «Όταν αναλάβαμε ψάχναμε στα γραφεία να βρούμε τους εργάτες καθαριότητας»!

Σε μια συνέντευξή του στην εφημερίδα Φίλιπποι και στον Μιχάλη Κουμρίδη ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Καβάλας, Κυριάκος Σταυρίδης υπερέβη τα εσκαμμένα και ανέφερε ότι: «επιλέξαμε να τοποθετήσουμε τους εργάτες στις εργασίες για τις οποίες προσλήφθηκαν. Για παράδειγμα, τα άτομα τα οποία προσλάβαμε στην πυροπροστασία εργάζονται στην καθαριότητα. Όταν αναλάβαμε βρήκαμε προσλήψεις στην πυροπροστασία και ψάχναμε να τους βρούμε διότι δεν ήταν εκεί που θα έπρεπε. Εμείς όσους προσλάβαμε για πυροπροστασία ή πρόσφατα για τον κορωνοϊό, βρίσκονται έξω και εργάζονται, δεν βρίσκονται σε γραφεία ή δεν ξέρω κι εγώ που….».

Με άλλα λόγια μιλάει για μια υπηρεσία μπάχαλο ουσιαστικά που η προηγούμενη διοίκηση η οποία ζητάει συνεργασία και συνδιοίκηση είναι υπόλογη.

Η δήλωση του Κυριάκου Σταυρίδη που είναι δεξί χέρι του δημάρχου Θόδωρου Μουριάδη έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή και τορπιλίζει κάθε προσπάθεια να τα βρούνε οι δύο παρατάξεις Τσανάκα – Μουριάδη!

Άλλα σημεία της συνέντευξής του

Στην ερώτηση: «Θέλετε να μου πείτε ότι με την προηγούμενη διοίκηση οι εργάτες δεν ήταν εκεί που έπρεπε; Κι αν «ναι», που ήταν;» ο κύριος Σταυρίδης απαντά: «Εγώ αυτό που αντιμετώπισα την πρώτη μέρα που ανέλαβα είναι να ψάχνω τα 15 άτομα που προσελήφθησαν για την πυροπροστασία. Δεν βρήκα ούτε ένα άτομο έξω στη θέση του και σε 10 μέρες τελείωναν οι συμβάσεις τους!

Αυτό είναι επιλογή της κάθε διοίκησης κι εμείς αποφασίσαμε να εργάζεται ο καθένας εκεί που πρέπει να είναι. Προσωπικά δεν έχω προσλάβει κανέναν φίλο ή γνωστό μου και τα παιδιά βρίσκονται στη θέση τους, έξω στους δρόμους και καθαρίζουν. Δεν προσελήφθησαν για καθαρισμό χόρτων και κάθονται σ’ ένα γραφείο! Το κέρδος μας είναι πολλαπλάσιο διότι με αυτούς τους υπαλλήλους μπορεί να μην καταφέραμε το τέλειο αλλά παρουσιάζουμε μια καλύτερη εικόνα με λιγότερο αριθμό υπαλλήλων.

Την Κοινωφελή εργασία την περιμέναμε από τον Μάρτιο και γι’ αυτό ο σχεδιασμός μας βασίστηκε σε αυτές τις προσλήψεις. Πράγματι, λόγω αυτής της καθυστέρησης στις προσλήψεις, για την οποία δεν ευθυνόμαστε εμείς, υπάρχει πρόβλημα στην καθαριότητα ορισμένων σημείων. Έχουμε έλλειψη κυρίως στο σκούπισμα κάποιων σημείων, κάτι που θα λύσουμε τώρα με την πρόσληψη των εργατών από την Κοινωφελή εργασία.»!

Ο αντιδήμαρχος καθαριότητας του δήμου Καβάλας, Κυριάκος Σταυρίδης μίλησε και για τα άτομα που θα έρθουν ενώ απάντησε και για όσα ειπώθηκαν από την αντιπολίτευση για την επιλογή κατανομής των εργατών καθαριότητας αλλά και για τον συνολικό αριθμό υπαλλήλων που όπως λέει: « είναι μικρότερος από αυτόν που είχε στη διάθεση της η προηγούμενη διοίκηση».

Τέλος παραδέχθηκε ότι η κατάσταση με την καθαριότητα δεν είναι καλή στον Δήμο Καβάλας και υπάρχουν παντού προβλήματα!

Δ: ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22 - ΚΑΒΑΛΑ - Τ.Κ: 65302 / ΔΘ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΕΝΤΗ / ΑΦΜ : 800828862 ΔΟΥ: ΚΑΒΑΛΑΣ / ΤΗΛ: 2510 222141 / Εmail: evdomimera@gmail.com

Εβδόμη Ημέρα