Βασίλης Λεμονίδης- Ο φετινός Σεπτέμβριος για την αγορά της Καβάλας ήταν σαν να μην ήρθε καθόλου

Για άλλη μια φορά οι εκπρόσωποι της αγοράς της Καβάλας πιέζουν τους αρμόδιους για την διατήρηση των δρομολογίων Καβάλας – Πρίνου που οι ναυτιλιακές εταιρίες παραδοσιακά μειώνουν ή και εκμηδενίζουν σε κάποιες μέρες του χρόνου κατά την χειμερινή περίοδο. Το ζητούμενο είναι ότι η ισχύουσα νομοθεσία δεν επιτρέπει καμία επιβολή στον σχεδιασμό των δρομολογίων προς τις εταιρίες.
Όπως δήλωσε χθες ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας Βασίλης Λεμονίδης στον ραδιοφωνικό σταθμό Seven News «Πολλές φορές δεν υπάρχει καν δρομολόγιο Καβάλας – Πρίνου την χειμερινή περίοδο κάτι που είναι ντροπή για την περιοχή μας, είναι πρωτόγνωρο και ανήκουστο αυτό που συμβαίνει και δεν συμβαίνει πουθενά αλλού στην Ελλάδα να υπάρχει σύνδεση νησιών με την στεριά από δύο σημαία και το ένα να απαξιώνεται εντελώς ενώ από το άλλο να υπάρχουν κε παράπονα για την εκτέλεση πολλών δρομολογίων….. δεν είναι μόνο εμπορικοί λόγοι που επιβάλλουν την σύνδεση της Καβάλας με τον Πρίνο, είναι και λόγοι κοινωνικοί, εκπαιδευτικοί, ιατρικοί και πολλοί άλλοι, το εμπορικό κομμάτι σαφώς και θίγεται όταν η πρωτεύουσα δεν έχει δρομολόγιο για να συνδεθεί με το νησί όλο τον χειμώνα….. είναι φυσικό τώρα να γίνονται δρομολόγια με δέκα επιβάτες και τρία αυτοκίνητα αφού επί πολλά χρόνια οι ίδιες οι εταιρίες απαξίωσαν την γραμμή, έβγαζαν απαγορευτικά και έστελναν τα καράβια τους για επισκευές….. εμείς πάντα υποστηρίζαμε ότι είναι πολιτικό και νομικό το πρόβλημα, κανείς δεν μπορεί να τους υποχρεώσει να κάνουν κάτι διαφορετικό όσο ισχύει η παρούσα νομοθεσία….».
Αναφερόμενος στην κίνηση της αγοράς αυτήν την περίοδο ο Βασίλης Λεμονίδης επισήμανε ότι «είχαμε έναν γερό Αύγουστο αλλά ο Σεπτέμβριος είναι σαν να μην ήρθε καθόλου φέτος στην αγορά της Καβάλας σε αντίθεση με τον περσινό αντίστοιχο μήνα».

Δ: ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22 - ΚΑΒΑΛΑ - Τ.Κ: 65302 / ΔΘ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΕΝΤΗ / ΑΦΜ : 800828862 ΔΟΥ: ΚΑΒΑΛΑΣ / ΤΗΛ: 2510 222141 / Εmail: evdomimera@gmail.com

Εβδόμη Ημέρα