Βγήκαν οι βάσεις εισαγωγής να δούμε θα έρθουν φέτος φοιτητές στην Καβάλα;

Η πτώση των Βάσεων 2020 ήταν γενικό φαινόμενο στις φετινές Πανελλήνιες Εξετάσεις, σε κάποια τμήματα όμως ήταν… εκκωφαντική.

Όπως έγινε γνωστό, στο 70% των σχολών καταγράφηκε πτώση βάσεων σε σχέση με το 2019, με μόλις 134 τμήματα να παρουσιάζουν άνοδο των βάσεων, που σε ορισμένες περιπτώσεις πάντως ήταν σημαντική.

Από τα τμήματα στα οποία σημειώθηκε πτώση βάσεων (για όσους εξετάστηκαν με το νέο σύστημα), υπάρχουν κάποια που… ξεχωρίζουν: Πτώση των βάσεων κατά 90,3% καταγράφηκε στο Τμήμα Δασολογίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος στο Καρπενήσι, καθώς η βάση εισαγωγής ήταν 625 μόρια, από 6.417 μόρια το 2019.

Στο 86,6% ήταν η πτώση της βάσης εισαγωγής στο Τμήμα Περιβάλλοντος που εδρεύει στη Ζάκυνθο, αφού φέτος διαμορφώθηκε στα 900 μόρια (κάτω της μονάδας δηλαδή), από 6.738 μόρια που ήταν πέρυσι.

ΟΙ ΣΧΟΛΕΣ ΣΕ ΚΑΒΑΛΑ ΚΑΙ ΔΡΑΜΑ

Το Τμήμα Χημείας του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας, πρώην ΤΕΙ Καβάλας, είναι αυτό που έχει την υψηλότερη βάση εισαγωγής μεταξύ των σχολών Καβάλας και Δράμας.

Συγκεκριμένα, στο Τμήμα Χημείας η βάση είναι 13.800 μόρια, Πληροφορικής 9.725, στο Τμήμα Φυσικής και Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής 5.800 και Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας 4.750.

Στη Δράμα, στο Τμήμα Αγροτική Βιοτεχνολογίας και Οινολογίας η βάση είναι στα 4.850 μόρια και στο Τμήμα Δασολογίας 2.550.

ΛΟΓΩ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Το μεγάλο ερώτημα είναι αν θα έρθουν κι αν θα μείνουν οι φοιτητές στην Καβάλα μια και ακόμη κανείς δεν ξέρει πως θα κυλήσει η φετινή πανεπιστημιακή χρονιά.

Η ζήτηση φοιτητικών διαμερισμάτων είναι ισχνή έως ανύπαρκτη, ενώ πολλοί ιδιοκτήτες διαμερισμάτων που τα είχαν σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης τύπου ArBnB σκέφτονται να τα νοικιάσουν σε φοιτητές μια και τουρίστες φέτος δεν ήρθαν.

Το ζητούμενο είναι αν θα υπάρξει ζήτηση!

DIGITAL WORLD MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

ΕΚΔΟΣΗ : ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΑΦΜ: 800964731

ΑΡ.ΓΕΜΗ:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:  ΚΕΡΑΣΟΥΝΤΟΣ 53, ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ, TK 17122

ΤΗΛ: 2109764290

EMAIL: evdomimera@gmail.com

ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ & ΚΥΡΙΟΣ ΜΕΤΟΧΟΣ : ΕΥΘΥΜΙΑ Τ. ΕΥΘΥΜΙΟΥ

ΝΟΜΙΜΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΕΥΘΥΜΙΑ Τ. ΕΥΘΥΜΙΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ : ΙΩΑΝΝΗΣ ΧΛΩΡΟΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΤΡΟΣ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ & ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ : DIGITAL WORLD MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

 

Καθημερινή επικαιρότητα και ενημέρωση
Τα πάντα για την Καβάλα
Εφημερίδα 7η ΜΕΡΑ

 

Εβδόμη Ημέρα