ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΣΗΜΕΡΑ 15ΘΗΜΕΡΟ ΕΚΠΤΩΣΕΩΝ

Please select a featured image for your post

Ξεκινάει σήμερα Παρασκευή 1 Νοεμβρίου, το φθινοπωρινό δεκαπενθήμερο των ενδιάμεσων εκπτώσεων, το οποίο ενδέχεται να εφαρμοστεί για τελευταία φορά -μιας και ήδη έχουν γίνει επαφές μεταξύ του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών και την κυβέρνηση για την αναστολή του “θεσμού”.

Η αγορά της Καβάλας εκτιμά πως αυτή η περίοδος αποτελεί μια ακόμα ευκαιρία για να αναταχθεί η αγοραστική κίνηση, πλην όμως τονίζουν πως είναι μια ευκαιρία για φθινοπωρινές αγορές, αν και όπως έχει γίνει όλο τον χρόνο στα καταστήματα της Καβάλας υπάρχουν προσφορές και εκπτώσεις σε εποχικά εμπορεύματα.

Σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών οι εμπορικές επιχειρήσεις θα πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή στα εξής:

– Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (διαγεγραμμένης) και της νέας τιμής όλων των ειδών που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική.

– Επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

– Στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»). Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.

– Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν ότι η παλαιά τιμή πώλησης, που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Δ: ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22 - ΚΑΒΑΛΑ - Τ.Κ: 65302 / ΔΘ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΕΝΤΗ / ΑΦΜ : 800828862 ΔΟΥ: ΚΑΒΑΛΑΣ / ΤΗΛ: 2510 222141 / Εmail: evdomimera@gmail.com

Εβδόμη Ημέρα