Η κυβέρνηση προσπαθεί να «πουλήσει» την σιδηροδρομική Εγνατία

Τα σιδηροδρομικά έργα στην Ελλάδα είδε ο ευρωπαίος συντονιστής Matthew Grosch

Η ΕΡΓΟΣΕ συμμετείχε συνεχώς στο πρόγραμμα εκδηλώσεων – συναντήσεων που διοργάνωσε το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για την ενημέρωση Ευρωπαϊκού κλιμακίου (επικεφαλής του οποίου ήταν ο Ευρωπαίος συντονιστής κ. Matthew Grosch) που επισκέφτηκε την χώρα μας για να ενημερωθεί από τις Ελληνικές αρχές για την πρόοδο των έργων που αφορούν την ανάπτυξη του Ευρωπαϊκού άξονα Orient-East/Med που ξεκινάει από την Γερμανία, διέρχεται από εννέα χώρες και καταλήγει στην Κύπρο.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε σύσκεψη στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών (Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018), υπό την προεδρία του υπουργού κ. Σπίρτζη και του Γενικού Γραμματέα κ. Βούρδα, ημερίδα για τις συνδυασμένες μεταφορές που έλαβε χώρα στο Θριάσιο (Τρίτη 5 Ιουνίου, πρωί) και διαδρομή με ηλεκτροκινούμενο τρένο από τον Πειραιά έως το Λιανοκλάδι (Τετάρτη 6 Ιουνίου).

Το απόγευμα της Τρίτης 5 Ιουνίου, ο κ. Grosch έλαβε μέρος σε σύσκεψη της Task Force που έχει δημιουργηθεί από την Ελλάδα και την Βουλγαρία με στόχο της δημιουργία του σιδηροδρομικού άξονα που θα διασυνδέει τα Ελληνικά λιμάνια του Βορείου Αιγαίου (Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Αλεξανδρούπολη) με τα Βουλγαρικά λιμάνια του Ευξείνου Πόντου και του Δούναβη (Burgas, Varna, Russe).

Στη σύσκεψη προήδρευσε ο Γενικός Γραμματέας κ. Βούρδας, ενώ σε αυτήν έλαβαν μέρος και εκπρόσωποι της Ρουμανίας καθώς και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.

Σε δηλώσεις που έκανε στην τηλεόραση ο κ. Grosch είπε με έμφαση ότι η Ελλάδα έχει πραγματοποιήσει εξαιρετική πρόοδο στην εκτέλεση των σιδηροδρομικών έργων τα τελευταία τρία χρόνια, ενώ υπογράμμισε ότι έχει χρησιμοποιήσει με επιτυχία όλα τα Ευρωπαϊκά κονδύλια που πήρε, «χωρίς να έχει χάσει ούτε ένα σεντ», καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΡΓΟΣΕ.

Επικοινωνία

Ε: evdomimera[@]gmail.com

Δ. : ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22

ΤΗΛ. : 2510222141

ΚΙΝ : 6948367220

 

 

Καθημερινή επικαιρότητα και ενημέρωση
Τα πάντα για την Καβάλα
Εφημερίδα 7η ΜΕΡΑ

 

Ενημερωτικη Λιστα

Εβδόμη Ημέρα